شهرکرد - ایرنا - همزمان با اربعین حسینی در روز دوشنبه، مشتاقان و سوگواران اهل‌بیت (ع) در چهارمحال و بختیاری با حضور در ۴۰ مسیر پیاده‌روی نمادین حرم تا حرم، آیین‌های عزاداری اربعین شهادت سید و سالار شهیدان امام حسین(ع) را برپا کردند.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: مراسم نمادین پیاده‌روی اربعین با همکاری هیات‌های مذهبی و مجموعه‌های فرهنگی با عنوان حرم تا حرم در ۴۰ شهر و روستای استان برگزار شد.

حجت‌الاسلام سید ابوالقاسم کاظمی روز دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: مراسم پیاده‌روی نمادین با محوریت امامزادگان، بقاع متبرکه و گلزار شهدای گمنام برنامه‌ریزی‌شده است و سوگواران حسینی پس از طی مسیری با حضور در این اماکن مذهبی و فرهنگی به قرائت زیرت اربعین و عزاداری  پرداختند.

وی با اشاره محدودیت آمار زائران ایرانی برای شرکت در پیاده‌روی اربعین امسال تصریح کرد: سعی شد  با برپایی پیاده‌روی‌های نمادین، بخش اندکی از آیین با عظمت پیاده‌روی اربعین در عراق به نوعی برای جاماندگان از این حرکت بزرگ معنوی تداعی شود.

کاظمی با بیان اینکه این مراسم نمادین پیاده‌روی اربعین در شهرکرد از امامزاده سلطان محمد اشکفتک در غرب شهرکرد آغاز و تا آستان امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون مرکز استان ادامه داشت، افزود: علاوه بر برپایی این مراسم نمادین در روز اربعین که به قرائت زیارت اربعین و مداحی و عزاداری ختم شد، برای برگزاری ۴۰ برنامه دیگر قرائت زیارت اریعین در این ایام هماهنگی‌های لازم از طرف هیات‌های مذهبی و هیات امنای مساجد و بقاع متبرکه انجام‌ شد.

وی به برپایی موکب‌های اربعین و ارائه خدمات فرهنگی و پذیرایی از عزاداران بر اساس دستورالعمل‌های بهداشتی در این ایام نیز اشاره کرد و اظهار داشت: همراهی مراکز فرهنگی و تبلیغی با هیات‌های مذهبی در برپایی این موکب‌ها و حضور جمع جوانان در فضای خدمتگزاری این پایگاه‌های معنوی از نکات برجسته و قابل‌ توجهی است که در توسعه برکات و ابعاد این روز مهم در جامعه اثرگذار است.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری همچنین برگزاری سوگواره استانی شعر و سرود اربعین را به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های مهم به مناسبت این ایام یادآور شد و گفت: این برنامه با همکاری کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و جامعه بسیج هنرمندان اجرایی شد.

وی درباره اعزام مبلغان و روحانیون به مناطق کمتر برخوردار استان نیز افزود: تعدادی از مبلغان و طلاب حوزه‌های علمیه در ایام سوگواری اربعین به صورت خودجوش به برپایی اردوهای جهادی در مناطق روستایی و عشایری شهرستان‌های کوهرنگ و اردل اقدام کرده‌اند.

کاظمی با تاکید بر حضور موثر رسانه‌ها و اعضای هیات مذهبی و اقشار مختلف برای تولید محتوای مرتبط با اربعین در فضای مجازی تصریح کرد: در سال‌های گذشته حضور جمع زیادی از زائران در مراسم پیاده‌روی اربعین موجب تولید محتوا و شکل‌گیری فضای گسترده مبادلات فرهنگی می‌شد که این موضوع ممکن است در شرایط فعلی و کاهش آمار زائران تحت‌ تاثیر قرار گیرد از این رو لازم است با حضور موثر در این فضا رسالت حفظ و ترویج اثرات معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی پیاده‌روی اربعین به عنوان یکی از مهم‌ترین نمادهای شیعی حفظ شود.

به گزارش ایرنا، در اربعین امسال سهمیه زائران ایرانی برای حضور در پیاده‌روی این روز در عراق، ۶۰ هزار نفر تعیین شده است که این افراد از طریق سفر هوایی به زیارت عتبات عالیات مشرف شدند.