معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی در حاشیه این آیین به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خط تلفنی ۱۵۷۰ نماد (نظام جامع مراقبت اجتماعی دانش آموزان)، طرحی جامع برای پیشگیری، کنترل و کاهش آسیبهای روانی و اجتماعی دانشآموزان است.
محمد عقیقی با بیان اینکه این خط تلفنی تنها در سه استان فعال شده است گفت: خط تلفنی یاد شده به منظور اجرای فراگیر و گسترده برنامه ملی نماد برای تسهیل و تسریع در پاسخگویی به نیازهای دانشآموزان در زمینه خدمات راهنمایی مشاوره ای تخصص روان شناختی و مددکاری اجتماعی راهاندازی شده است.
وی افزود: هر دانش آموز به هر دلیلی که احساس می کند دچار اضطراب، افسردگی، ترس و استرس شده ضروری است، برای رفع مشکل، به مراکز مشاوره مراجعه کند.
وی گفت: خط ملی نماد یا همان خط چهار رقمی ۱۵۷۰، اورژانس اجتماعی دانش آموزان است و یکی از بخش ها و زیرساختهای مهم نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان بوده که در کنار ابزارهای دیگر در برنامه ملی نماد به ما کمک می کند موارد مختلف فوریت های روانی و اجتماعی دانش آموزان در قالب یک سامانه و سیستم یکپارچه شناسایی وارانه خدمت صورت پذیرد.
رییس مرکز مشاوره و خدمات روان شناختی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی در ادامه این آیین اظهار داشت: افتتاح خط ۱۵۷۰ با هدف مداخله سریع و به موقع پاسخ گویی به آسیب های اجتماعی از جمله جسمی، ذهنی، عاطفی ایجاد شده است که یک تیم ۹ نفره در این راستا به صورت محرمانه فعال است.
حمید عزیزی گفت: خط چهار رقمی ۱۵۷۰، از ساعت هشت صبح تا هشت شب، آماده ارائه خدمات به دانش آموزان، فرهنگیان و اولیا دانش آموزان است.
کاهش آسیبهای اجتماعی در آموزش حضوری
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: در آموزش مجازی دانش آموزان به دلیل فاصله گیری از مسائلی از جمله مهارت آموزی پرورشی و تربیتی دچار آسیب هایی شده اند که امیدواریم با آموزش حضوری از این آسیب ها کاسته شود.
مهدی مودی گفت: با ایجاد خط تلفنی ۱۵۷۰ دانش آموزان و خانوادهها سطح اعتماد آنها بالارفته و از آسیبهای اجتماعی آنان کاسته خواهد شد.
وی افزود: هم اکنون بیش از ۱۸۰ هزار دانش آموز در هشت هزار کلاس درس و بیش از ۲ هزار آموزشگاه مشغول به تحصیل هستند.
مودی با بیان اینکه آموزش حضوری تدریجی در سه مرحله برای دانش آموزان برنامه ریزی شده است، گفت: در نخستین مرحله دانش آموزان برای کلاس هایی با ظرفیت ۱۵ نفر دارند در نظر گرفته شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: همچنین متوسطه اول و دوم بخش آموزش مهارتی و فنی حرفه ای و مناطق عشایری که ۱۵ درصد به شبکه شاد دسترسی ندارند حضوری است.
وی افزود: اما در مرحله دوم مدارسی که تا ۳۰۰ دانش آموز دارند به صورت آموزش ترکیبی مجازی و به صورت حضوری از اول آبان ماه برگزار میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی اظهار داشت: در مرحله سوم، مدارسی که بیش از ۳۰۰ دانش آموز دارند از ۱۵ آبان ماه حضوری و از سوم مهرماه مجازی است.
مودی با بیان اینکه تا ۱۵ مهرماه تمامی فرهنگیان دُز دوم واکسن را دریافت میکنند گفت: همچنین تمامی رانندگان سرویس مدارس واکسن کرونا دریافت کرده اند.