عباس سرایدار روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مدارس شهرستان شیروان، رازو جرگلان، مانه و سملقان، اسفراین، بجنورد و ۶ مدرسه حاشیه آن زیر پوشش این طرح است.
وی با اشاره به اینکه در مجموع ۲۱۹ مشاور تحصیلی در این طرح فعالیت دارند گفت: این طرح به دو صورت غربالگری( مدارس مقطع ابتدایی، والدین با پاسخ به سوالات مطرح شده موارد از طریق کارشناسان بررسی و بعد از آن به صورت موردی پییگیری می شود) فوریت های روانی اجتماعی( مدارس متوسطه اول و دوم، از طریق خط اختصاصی خود دانش آموز، بررسی میدانی، گزارش معلمان و مشاوران مدرسه) موضوع ارجاع و مورد بررسی قرار می گیرد.
وی گفت: از جمله فوریت های روانی اجتماعی شامل فرار از منزل، خودکشی، بی سرپرست و بدسرپرست، آزار جنسی، اعتیاد و بزهکاری است که دانش آموزان میتوانند با خط ملی ۱۵۷۰ تماس حاصل کنند و مشاوران و کارشناسان به صورت محرمانه آنها را راهنمایی می کنند.
رییس امورتربیتی مشاوره و مراقبت دربرابر آسیب های اجتماعی خراسان شمالی گفت: خط چهار رقمی ۱۵۷۰، از ساعت هشت صبح تا هشت شب، آماده ارائه خدمات به دانش آموزان، فرهنگیان و اولیا دانش آموزان است.
سرایدار گفت: به طور میانگین به ازای هر دانش آموز ۱۰ ساعت آموزش حضوری و مشاوره داده می شود در مجموع به ازای هر ۱۲ نفر یک ساعت مشاوره در هفته انجام می شود؛ به عبارتی به ازای هر ۲۸۰ دانش آموز یک نیروی مشاور وجود دارد که در همین رابطه ۴۸۱ مشاور در استان نیاز است.
وی بیشترین مشکلات دانش آموزان استان را مربوط به گوشه گیری و گسستگی ارتباط آنها با والدین دانست و عوامل بسیاری همچون کرونا و فضای مجازی عنوان کرد.
۱۸۶ هزار و ۶۵ دانش آموز خراسان شمالی در بیش از ۲ هزار باب آموزشگاه استان زیر نظر ۱۹ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد ۱۰۴ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی و مابقی متوسطه است.
در مجموع ۴۸ درصد دانش آموزان استان را دختران تشکیل می دهند و ۳۸ درصد دانش آموزان در مناطق روستایی مشغول به تحصیل هستند.
نظر شما