به گزارش ایرنا، منابع یاد شده گفتهاند که حتی اگر وحشت مردم هم فروکش کند، تکمیل ظرفیت جایگاههای سوخت در این کشور معضلی است که دستکم چند هفته طول میکشد. یکی از منابع مطلع به تایمز گفت که این مساله حتی در مورد پمپبنزین های شرکت بریتیش پترولیوم هم که از روزهای نخست بروز بحران، فروش سوخت را سهمیه بندی کرد صدق میکند.
احزاب سیاسی مخالف دولت، نخست وزیر انگلیس را که با اجرای طرح اولویتبندی تخصیص بنزین به مشاغل کلیدی مخالفت کرده، متهم به مدیریت نیمهجان بحران کنونی کردهاند. بوریس جانسون دیروز (سهشنبه) در اظهار نظری ادعا کرد که بحران کمبود سوخت فروکش کرده و از مردم خواست تا زمانی که نیاز واقعی دارند به پمپ بنزینها مراجعه کنند. او گفت که دولت در تلاش است تا کشور را از این وضعیت عبور دهد.
در همین حال «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس دستور داده تا نیروهای ارتش برای کمک به حل بحران وارد عمل شوند. گفته میشود حدود ۱۵۰ راننده نظامی کامیون برای آغاز عملیات سوخترسانی در حالت آماده باش قرار دارند. نشریه دیلیمیل گزارش داد که هرچند رانندگان ارتش دارای گواهینامه لازم برای رانندگی کامیون هستند اما به یک دوره آموزشی سه روزه درباره نحوه انتقال و جابهجایی سوخت نیاز دارند. این درحالیست که بوریس جانسون که پیشتر با بهکارگیری نیروهای ارتش مخالف بود در این باره اظهار داشت: ما می خواهیم اطمینان حاصل کنیم که مقدمات لازم برای عبور از کریسمس و فراتر از آن را پیشبیینی کردهایم.
بحران کمبود سوخت در انگلیس که از اواخر هفته گذشته آغاز شد به دنبال کمبود رانندگان کامیون به وجود آمده که به دلیل ابتلا به کرونا خانهنشین شدهاند. تشکیل صفهای طولانی مقابل پمپبنزینها از عصر جمعه آغاز شد و به رغم ادعای دولت مبنی بر رد مشکل کمبود سوخت، اوضاع همچنان ادامه دارد و رو به وخامت است. گزارشها حاکیست که ذخایر ۹۰ درصد پمپبنزینها خشک شده و مابقی هم به زودی تمام میشود.
نگرانی از افزایش آمار مبتلایان به کرونا
در همین حال منابع بهداشتی در انگلیس هشدار داده اند که اگر بحران کمبود سوخت مردم را به سمت وسایل نقیله عمومی هدایت کند، احتمال افزایش آمار مبتلایان به کرونا و شیوع موج چهارم بعید نخواهد بود. پروفسور «هاول هانتر» متخصص بیماریهای فراگیر از دانشگاه ایست انگلیا با اشاره به تصمیم اخیر دولت جانسون برای کاهش محدودیتهای کرونایی تاکید دارد که افزایش آمار مبتلایان به کرونا بر اثر بحران کمبود سوخت امری «قطعی» است. پیشتر هم گروه مشاوران پزشکی دولت انگلیس موسوم به سیج هم هشدار داده بودند که بازگشت آمار مسافران وسایل نقلیه عمومی به سطح پیش از همهگیری کرونا، منجر به شیوع موج جدید این ویروس در کشور میشود.
این درحالیست که رهبر دومین حزب پرجمعیت انگلیس با اشاره به اینکه مساله کمبود رانندگان کامیون بر اثر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا قابل پیش بینی بوده گفت که مدیریت ضعیف دولت جانسون عامل بروز بحران کنونی است. او توصیه کرده که دولت طرح اعطای مجوز موقت کار برای رانندگان اروپایی را تا شش ماه تمدید کند.
دولت جانسون با اعطای ۵ هزار مجوز موقت کار برای رانندگان اروپایی تا پایان امسال موافقت کرده و از رانندگان بازنشسته هم خواسته تا به طور موقت به کار بازگردند. طبق اعلام صنف باربری انگلیس، این کشور با چالش کمبود حدود ۹۰ هزار راننده برای جبران تبعات برگزیت و همهگیری کرونا روبروست.
این تحولات درحالیست که قیمت نفت در بازارهای جهانی رو به افزایش است. دیروز قیمت نفت برنت رکورد ۳ ساله را شکست و به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه صعود کرد. رسانههای انگلیسی هم گزارش دادهاند که قیمت سوخت در این کشور به بالاترین حد در ۸ سال گذشته رسیده است.