دکتر صدیق جدیدالاسلامی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیماری قارچ سیاه که اخیرا در کشور شیوع پیدا کرده از نیمه دوم شهریور جاری استان ما را هم درگیر کرده و تاکنون ۲۷ بیمار شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه از این تعداد بیمار شناسایی شده در حال حاضر ۱۹ نفر در بیمارستان بستری بوده و تحت مداوا قرار دارند، افزود: پنج نفر از این تعداد نیز با نظر پزشکان ترخیص شده و طول درمانشان بصورت سرپایی طی می شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه همچنین از این تعداد ۲ بیمار به تهران اعزام شده و یک نفر نیز فوت شده است، یادآور شد: طول درمان بیماران مبتلا به قارچ حدود یک و نیم ماه طول میکشد، البته بنا بر نظر پزشکان و براساس وضعیت بیمار، ممکن است این بیماران زودتر ترخیص شده و طول درمان بصورت سرپایی انجام شود.
وی اظهار داشت: در راستای رسیدگی به بیماران مبتلا به این بیماری کمیته علمی و فنی متشکل از تیم عفونی، چشم پزشک، متخصص گوش و حلق و بینی، متخصص داخلی و مدیر دارویی در استان تشکیل شده در قالب یک تیم درمانی پیگیر موارد ابتلا بوده و کارهای مربوط به این بیماران را انجام می دهند.
دکتر جدیدالاسلامی یادآور شد: یک بخش اختصاصی هم در بیمارستان کوثر سنندج برای این بیماران در نظر گرفته شده است چرا که با توجه به اینکه ممکن است گاهی قسمت هایی از بافت فرد مبتلا برداشته شود لازم است گروه گوش و حلق و بینی مدام در دسترس باشند.
کپک «موکورمیستس» که عامل بیماری قارچ سیاه است در همه اماکن از جمله در خاک و گیاهان توان زندگی دارد و این کپک تاکنون بیشتر در کشورهای آمریکا، استرالیا و هند دیده شده بود.
شیوع بیماری قارچ سیاه با گسترش ویروس کرونا در جهان بیشتر شده است و بر اساس شواهد موجود این بیماری در بعضی شهرهای هندوستان، باعث مرگ تعداد زیادی از مردم شده و از آنجا که بیماری تهاجمی است باید سریع تشخیص داده شده و درمان شود و در صورتی که این کار دیر انجام شود میتواند باعث نقص عضو و یا حتی مرگ افراد ختم شود.
تورم چشم و افتادگی پلک، ترشحات تیره رنگ در داخل بینی و برخی اختلالات مغزی از تظاهرات بالینی بیماری قارچ سیاه است.