متخصص گوش، حلق ، بینی: دیابتی‌ها بیشتر به قارچ سیاه مبتلا می‌شوند

کرمانشاه- ایرنا- مدیرگروه تخصصی گوش و حلق و بینی دانشکده پزشکی کرمانشاه گفت: قارچ سیاه بخصوص در بیمارانی که زمینه دیابتی، کبدی، شیمی درمانی، کم خونی، کلیوی و افت سیستم دفاعی دارند و اقدامات وسیع پیشگیرانه‌ای برای آنها انجام می‌شود، بیشتر بروز می‌کند.

دکتر «منوچهر فاضلی» روز چهارشنبه به ایرنا افزود: موکورمایکوزیس یا قارچ سیاه در سالیان قبل به صورت موردی بوده و به بیماران کرونایی اختصاص ندارد اما با شیوع کرونا به دلیل داروهای خاصی که بیمار برای مهار سیستم ایمنی بدن مصرف می کند این قارچ که به طور طبیعی در محیط های مرطوب مثل جنگل و یا حتی کولرها وجود دارد زمینه رشد را بعد از درمان بیماران کرونایی پیدا می‌کند.

وی اظهار داشت: قارچ سیاه از بینی و سینوس ها شروع می شود، هنگامی که بیمار از بیمارستان ترخیص می شود، هرگونه تورم در اطراف بینی، گونه ها، چشم، کام، لب و لثه ها، بی حسی، ترشحات خونابه ای سیاهرنگ از بینی هر کدام یک علامت هشداردهنده این بیماری است که بایستی جدی گرفته شود.

دکتر فاضلی گفت: کسانی که بیمار کرونایی دارند بخصوص کسانی که بیمار کرونایی سالخورده، دیابتی و یا مصرف کننده داروهای مهارکننده سیستم ایمنی بدن مثل کورتون دارند حتما به کلینیک گوش و حلق و بینی بیمارستان امام خمینی (ره) مراجعه کنند تا اقدامات تشخیصی پیشگیرانه و نهایتاً جراحی را انجام دهیم و از مرگ بیمار جلوگیری کنیم.

مدیر گروه تخصصی گوش و حلق و بینی دانشکده پزشکی کرمانشاه افزود: بهترین راه پیشگیری از قارچ سیاه مراجعه به موقع بعد از بروز علایم است، برای اینکه اصلاً به قارچ سیاه مبتلا نشویم باید سعی کنیم که کرونا نگیریم اما اگر گرفتیم نباید بگذاریم که این بیماری پیشرفت کند.

وی در پایان گفت: بیمارانی که به آی سی یو می روند بایستی کنترل شوند، در صورت عدم رسیدگی به این بیماران ما هم از درمان آن ها عاجز می شویم و اینجاست که می تواند جان بیمار را به خطر بیندازد.  

به گزارش ایرنا، هم‌اکنون یک هزار و ۱۴۰ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی کرمانشاه بستری هستند که از این تعداد ۲۱۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند و حال ۵۱ نفر هم وخیم است.

مجموع جان‌باختگان استان کرمانشاه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۵۲۴ نفر رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha