به گزارش ایرنا، محمدفرید سپری روز شنبه در سومین جلسه کارگروه پدافندغیرعامل جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ورمی کمپوست یکی از کودهای تاثیرگذار در رشد گیاهان است، اظهار داشت: با ارائه آموزش و ترویج لازم میتوان زمینه توسعه تولید کود ورمی کمپوست را در روستاهای استان فراهم کرد.
وی اضافه کرد: ورمی کمپوست بهترین کود بیولوژیک محسوب میشود که با کمترین امکانات قابل تولید است بنابراین این سازمان در راستای اطلاع رسانی و ترویج و سازماندهی این فعالیت تلاش خواهد کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه مجوز ایجاد واحدهای تولید کود ورمی کمپوست در روستاها توسط معاونت صنایع تبدیلی این سازمان صادر میشود، گفت: این فعالیت علاوه بر ایجاد درآمد برای روستاییان اقدام ارزشمندی در راستای بازیافت زباله روستاها نیز به شمار میرود.
سپری در ارتباط با دستورکار دیگر جلسه که مربوط به ارائه راهکارهای لازم برای کاهش طعم و بوی آب شرب سنندج بود اظهار داشت: چهار سال است که اجازه رهاسازی ماهی در سدقشلاق داده نشده است در حالیکه به اذعان بسیاری از کارشناسان گونههایی از ماهی تاثیر زیادی در تصفیه آب دارند.
وی با اعلام اینکه ۲۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی در حوضه آبریز سد قشلاق وجود دارد، گفت: از این میزان حدود ۹۰ درصد دیم و ۱۰ درصد آن آبی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه خرید و فروش سم و کود شیمایی در بخش کشاورزی از طریق سامانه انجام میشود و قابل رصد و بررسی است، یادآور شد: براساس بررسیهای انجام شده میزان سم و کود شیمایی در اراضی حوضه آبریز سدقشلاق با توجه به پایین بودن سطح اراضی آبی کم است.
سپری اعلام کرد: در این محدوده حدود ۱۲ تن سم در طول سال در اراضی کشاورزی مصرف میشود که این میزان با توجه به سطح اراضی و محصولات کشت شده در حد استاندارد و قابل قبول است.
کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۴۴۲ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم است که در سال زراعی جاری (۱۴۰۰-۱۳۹۹)، ۵۷۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم دیم و ۳۲ هزار و ۵۰۰ هکتار هم به کشت گندم آبی اختصاص پیدا کرد؛ امسال بیش از ۵۰۰ هزار تن گندم در کردستان تولید و ۲۸۰ هزار و ۲۲۵ تن گندم مازاد برنیاز از کشاورزان استان به طور تضمینی خریداری شد.