محمدفرید سپری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این مدت یک هزار و ۵۵ میلیارد ریال تسهیلات از محل خط اعتباری مکانیزاسیون و ۷۴ میلیارد و ۸۷۸ میلیون ریال از محل تسهیلات بهین یاب در استان جذب شده است.
وی اضافه کرد: از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی ۱۰۹ میلیارد و ۹۶۶ میلیون ریال، ۷۲۵ میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی و ۶۱۷ میلیارد ریال از منابع داخلی بانک کشاورزی و بیش از ۱۳۹ میلیارد ریال از محل کمک بلاعوض آبیاری تحت فشار در نیمه نخست امسال در استان جذب شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان به اقدامات زیربنایی بخش کشاورزی استان در راستای رونق تولید اشاره کرد و اظهار داشت: برای استقرار سیتم های نوین آبیاری مطالعه و طراحی در یک هزار و ۴۴۴ هکتار از اراضی استان طی نیمه نخست امسال انجام شده است.
سپری افزود: از میزان سطح مطالعه شده مذکور قرارداد مربوط به ۹۳۶ هکتار منعقد و ۵۶۵ هکتار هم به بهرهبرداری رسیده است.
وی از دیگر اقدامات زیربنایی انجام شده بخش کشاورزی استان را اجرای شبکه های فرعی آبیاری ارضای پایاب سدها در سطح ۵۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: ایستگاه های پمپاژ برای آبیاری ۱۰ هکتار از اراضی دیم استان هم احداث و تکمیل شده است.
کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۴۴۲ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و مابقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم است که در سال زراعی جاری (۱۴۰۰-۱۳۹۹)، ۵۷۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم دیم و ۳۲ هزار و ۵۰۰ هکتار هم به کشت گندم آبی اختصاص پیدا کرد؛ امسال بیش از ۵۰۰ هزار تن گندم در کردستان تولید و ۲۸۰ هزار و ۲۲۵ تن گندم مازاد برنیاز از کشاورزان استان به طور تضمینی خریداری شد.