به گزارش ایرنا، این ویژه برنامه به مناسبت ایام سوگواری ماه صفر عصر یکشنبه با حضور حجتالاسلام میثم امرودی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، جمعی از پیرغلامان و مفاخر حسینی و شخصیتهای فرهنگی و هنری با هدف تقویت هویت دینی شهروندان، معرفی و تکریم مفاخر حسینی و نخبگان مذهبی برگزار شد.
حجتالاسلام امرودی در این برنامه با اشاره به کتاب «تبلیغ در اسلام» اثر محمدتقی رهبر گفت: در این کتاب به چهار مورد برای موثر شدن کار اشاره میشود، یکی از این موارد، خود شنونده است، صاحبان قلم، صدا، مرثیهخوانها، مداحان و شاعران یک بخشی از ماجرا هستند.
وی افزود: افراد زمانی تاثیر میپذیرند که خودشان بخواهند، مکتب اباعبدالله الحسین چه مکتبی است که تا اربعین میشود همه برای پیادهروی میروند، بخشی که تاثیر میگذارد این است که اباعبدالله الحسین گوشها را شنوا میکند، نعمت بزرگی برای ماست.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بیان کرد: نکته بعدی دقت به محتواست. اشعاری که میخوانیم، سخنی که میگوییم، روضهای که بیان میکنیم، کلماتی که انتخاب میکنیم همه روی محتوا و تاثیر آن اثر گذار است.
وی اظهارداشت: اباعبدالله الحسین در این نیمروز عاشورا تمام محتوای مورد نیاز بشریت را در بر دارد؛ شجاعت، اخلاق، خانواده، مال حلال، جهاد، شهادت، جوانمردی، حیا، حجاب همه محتواست. نکته سوم شیوه است، سبکی که مداحان برای اجرای کار استفاده میکنند شیوهای است که در تاثیرگذاری بسیار مهم است.
امرودی گفت: مهمترین و چهارمین عامل خود خطاط، تعزیهخوان، شاعر، مداح است. پرده عشاق در حقیقت میخواهد اتفاقی که در ملکوت میافتد را در زمین و با تجلیل از خطاط، نویسنده، نقاش، مداح و... که ابتدا به تزکیه خودش پرداخته است، نمایش دهد، ایشان اشاره میکند که اولین قدم در تاثیرگذاری اخلاص خود شماست.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران افزود: پرده عشاق یعنی تشویق جامعه برای تکریم کسانی که ابتدا به ساخت و تزکیه نفس خود پرداختند. نکته بعدی که باید به آن توجه کرد اذنی است که صدا و قلم شما را شفابخش میکند، خدا اذن داده است تا صدا، سخن و قلم شما اثربخش باشد، پرده عشاق یعنی تجلیل از این قدمی که ارزش آن را امام حسین(ع) داده است.
حجتالاسلام محمدحسن اختری مدیرعامل بنیاد عاشورا نیز در این برنامه گفت: روایتی از پیامبر اکرم(ص) است که در همه کتابهای اهل سنت نیز وجود دارد، پیامبر فرمودند که خداوند دوست دارد کسی که حسین(ع) را دوست داشته باشد، لذا خداوند همه شما را دوست دارد.
اختری افزود: خودم را خدمتگزار خدمتگزاران پیروان اهل بیت میدانم، در این مسیر بنیاد ملی عاشورا را با هدف معرفی نهضت امام حسین(ع) با بهرهمندی از شیوههای مختلف مثل تعزیه، شعر، سرود و... برای غیرمسلمانان راهاندازی کردهایم. درخواست من این است که هرکدام از شما در هر بخشی که میتوانید حمایت و پشتیبانی کنید.
در این برنامه از حجتالاسلام محمد اکبرپور اهری از مداحان سرشناس آذری زبان، دارای سابقه ۶۰ سال روضهخوانی و مداحی، داود علیزاده از چهرههای ماندگار مدح و مرثیه آل عبا(ع)، محسن طاهری مداح اهل بیت(ع)، حسین اسرافیلی شاعر پیشکسوت انقلاب، دفاع مقدس و ادب آیینی، مهدی امین فروغی نویسنده، مترجم، پژوهشگر تاریخ اسلام، موسیقیدان و پژوهشگر موسیقی و ادبیات آئینی و مریم سقلاطونی شاعر، نویسنده و پژوهشگر تجلیل شد.
براساس این گزارش، مرشد ابوالحسن میرزاعلی تنها هنرمند پردهخوان و نقال دارای نشان درجه یک هنری، علاالدین قاسمی از تعزیهخوانان پیشکسوت، داود فتحعلی بیگی هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و ملقب به آقای نمایشهای ایرانی به دلیل فعالیت در عرصه نمایشهای سنتی و آیینی به خصوص تعزیه، جلیل فرجاد بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و محسن آخوندزاده یزدی مسئول موکب خدام الحسین(ع) نیز در ویژه برنامه «پرده عشاق» تجلیل و از خانواده مرحوم حجتالله کسری از روضهخوانان و مداحان پیشکسوت اهل بیت قدردانی شد.
همچنین در این برنامه از خانواده شهید علی لندی نوجوان فداکار ایذهای با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت قدردانی شد.