محمد نیکپور روز دوشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: واکسیناسیون اتباع غیرایرانی همزمان با آغاز واکسیناسیون شهروندان در قم شروع شد و درحال حاضر نیز در همه پایگاههای فعال در سطح استان قابل انجام است.
وی اضافه کرد: با توجه به جمعیت زیاد اتباع در منطقهای از جمله شهر قائم و روستای مبارکآباد، پایگاه واکسیناسیون مهاجر در منطقه شهر قائم راهاندازی شده و اقدام به واکسیناسیون اتباع میکند.
وی ادامه داد: خانه بهداشتی نیز در روستای مبارکآباد واقع در دهستان قنوات برای واکسیناسیون اتباع غیرایرانی اختصاص یافتهاست.
نیک پور با بیان اینکه امکان ثبت مشخصات اتباع غیرایرانی در سامانه سیب وزارت بهداشت وجود دارد، ادامه داد: اتباع نیز برای تزریق واکسن کرونا باید پرونده الکترونیک سلامت در پایگاههای سلامت سطح شهر تشکیل دهند.
به گفته وی، مشکلی در واکسیناسیون اتباع غیرایرانی در قم وجود ندارد و استقبال اتباع نیز از طرح واکسیناسیون قابل قبول است.
وی تاکید کرد: با توجه به جمعیت اتباع غیرایرانی در سطح شهر قم، واکسیناسیون این قشر تاثیر بسزایی در قطع زنجیره کرونا و سلامت جامعه دارد.
نیک پور بیان کرد: اطلاعرسانی برای واکسیناسیون اتباع بهصورت سنتی و از طریق ماشینهای بلندگودار در مناطقی که جمعیت اتباع زیاد است، صورت گرفته است.
وی افزود: فراخوان از طریق پایگاههای سلامت، اطلاعرسانی از طریق فضای مجازی و رسانهها نیز از دیگر راهها برای اطلاعرسانی بوده تا به پوشش حداکثری برسیم.
وی با اشاره به سکونت اتباع غیرمجاز در برخی مناطق استان، تصریح کرد: ملاک عملکرد مرکز بهداشت اتباع مجاز و یا غیرمجاز نیست، بلکه این مرکز سعی در پوشش حداکثری واکسیناسیون بین اتباع غیرایرانی دارد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت قم با بیان اینکه شناور بودن جمعیت ساکن و یا عدم مراجعه اتباع غیرایرانی غیرمجاز از مشکلات واکسیناسیون در این مناطق است، خاطرنشان کرد: در صورت تامین زیرساختهای لازم، واکسیناسیون سیار نیز در این مناطق انجام خواهد شد تا بخشی از مشکلات حل شود.
استان قم میزبان بیش از ۲۰۰ هزار تبعه خارجی از بیش از ۱۰۰ کشور جهان است که در این شهر زندگی میکنند.
در حال حاضر واکسیناسیون شهروندان علیه بیماری کرونا در ۱۸ مرکز در سطح شهر قم انجام میشود.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، براساس رنگبندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شده است.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.