به گزارش روز سهشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، محمدرضا قدیر در خصوص واکسیناسیون کرونا در قم، افزود: تاکنون ۶۴۱ هزار و ۶۸۱ دُز واکسن کرونا در قم تزریق شده که ۴۴۰ هزار و ۹۳۵ مورد آن دُز اول و ۲۰۰ هزار و ۷۴۶ واکسن نیز مربوط به دُز دوم بوده است.
وی اضافه کرد: هیچیک از کادر بهداشت و درمان در پیک سنگین کرونایی اخیر، بستری نشدند که این امر اهمیت واکسیناسیون را نشان میدهد.
وی ادامه داد: با توجه به واکسیناسیون به نسبت کامل کادر بهداشت و درمان در پیک پنجم کرونا که بسیار شدید و طولانی بود؛ هیچیک از کادر بهداشت و درمان فوتی و یا حتی بستری در بیمارستان هم نداشته و دچار بیماری شدید کرونا نشدند.
قدیر گفت: اثرات واکسن در موج اخیر کاملا موثر بوده است و از همشهریان تقاضا میکنیم که هر چه سریعتر نسبت به تزریق واکسن اقدام نمایند.
دُز دوم واکسن برکت در مراکز واکسیناسیون موجود است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز گفت: افرادی که زمان تزریق دُز دوم واکسن آنها از نوع برکت رسیده است، میتوانند به مراکز واکسیناسیون مراجعه و نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
سیامک محبی افزود: مراکز واکسیناسیون در قم فعال بوده و همشهریان بدون هیچ محدودیت سنی میتوانند به مراکز مراجعه و اقدام به تزریق واکسن نمایند.
وی عنوان داشت: از همشهریان تقاضا میکنیم که به مراکز واکسیناسیون مراجعه و نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
وی در خصوص اتباع دیگر کشورها نیز گفت: این عزیزان قبل از ثبتنام برای تزریق واکسن باید به مراکز بهداشتی محل زندگی خود مراجعه و کد مربوطه را دریافت و سپس اقدام به تزریق واکسن کنند.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، بر اساس رنگبندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شده است.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما