باقر خدادادی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میانگین عملکرد سیبزمینی در کشتزارهای مستعد این شهرستان ۳۲ تن در هکتار است و بیشترین میزان کشت سیبزمینی این شهرستان در بخش نصرآباد صورت میگیرد.
وی کمبود آب، نوسانات قیمت محصول در فصل برداشت و قطع مکرر برق چاههای کشاورزی در فصل گرمای این شهرستان را از مهمترین علل کاهش ۲۰ درصدی سطح زیر کشت این محصول در سال زراعی جاری این منطقه عنوان کرد.
معاون جهاد کشاورزی تربت جام گفت: کشت سیبزمینی در این شهرستان با هدف کاهش مصرف آب و هزینه کارگر، افزایش عملکرد، کاهش تراکم علف هرز و صرفهجویی در هزینه سم و کود در سطح افزون بر ۵۰ هکتار کشتزار به روش "آبیاری تیپ" صورت میگیرد.
خدادادی ادامه داد: کشت سیبزمینی در این منطقه علاوه بر درآمدزایی برای کشاورزان تربتجامی، فرصت اشتغال خوبی برای کارگران است زیرا عملیات برداشت این محصول در هر هکتار سیبزمینی به فعالیت ۸۶ کارگر در هر روز کاری نیاز دارد.
وی گفت: عملیات برداشت سیبزمینی در تربتجام اوایل مهرماه به تدریج آغاز میشود که تا اواسط آبان ماه ادامه دارد.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی تربتجام افزود: ۸۵ درصد محصول سیبزمینی تربتجام برای فرآوری به کارخانه های استان ارسال و ۱۵ درصد محصول نیز در این شهرستان به مصرف می رسد.
وی به کشت چهار رقم سیبزمینی در مزارع تربتجام اشاره و بیان کرد: سال زراعی جاری ۱۰۰ درصد مزارع این محصول در منطقه زیر پوشش عملیات مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی قرار گرفت.
خدادادی گفت: ۸۶ بهرهبردار بخش کشاورزی شهرستان تربتجام دستاندرکار تولید محصول سیبزمینی هستند.
۶۵ درصد جمعیت تربتجام به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند. این شهرستان ۱۱ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی و ۴۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی دارد.
مرکز شهرستان مرزی و ۱۴۰ هزار نفری تربتجام در ۱۶۷ کیلومتری جنوب شرق مشهد واقع است.
تربتجام از شمال شرق هم مرز با کشور ترکمنستان و از مشرق هم مرز با کشور افغانستان است.