سنندج - ایرنا - قلب‌ها بیقرار، چشم‌ها اشک‌بار، روح‌ها آزرده و همه غرق در ماتم‌اند. باز هم ۲۸ صفر آمد و صحبت از سفر خاتم رسولان شد و حالا کردستانی‌ها در سوز و گدازند.

به گزارش ایرنا، عاشقان در غم سوزناک سفر معشوق و سالار ۲ عالم، دل شکسته‌اند. آنان اگرچه رضا به قضای حق داده‌اند اما سوز رحلت آخرین فرستاده و سفیر خدا، دلشان را ریش و اشک را بر چشمانشان جاری کرده است.

مگر می‌شود، ۲۸ صفر باشد و قلب دوستداران پیامبر اعظم(ص) رنجور نشود؟ انگار سال ۱۱ هجری است و خبر لقای حضرت احمد به پروردگار، تازه به گوش مسلمانان رسیده است.

آری بار دیگر دلدادگان رسول‌الله(ص)، ماتم زده و اندوهگین، در غم از دست دادن پیامبر نور و رحمت(ص) ندای "فداک یا رسول‌الله" سر می‌دهند و اشک ماتم می‌ریزند.

دیگر خبری از شادی و خنده نیست، سفر به دنیای آخرت وجود گرانقدری که برای نجات بشریت از گمراهی، مبعوث شده بود، بس اسفناک است و رنج فقدان گنج عالم بشریت، بر تن هر انسان مسلمانی سنگینی می‌کند.

اینجا کردستان است، سرزمین مردمان دین و معنویت و عاشقان احمد نبی؛ پیام‌آوری که دُردانه عالم هستی و علت خلق کائنات و مایه رحمت برای بشریت است.

کردستانی‌ها فارغ از هر مذهب و عقیده و زبان و قومیت، دل در گرو عشق به حضرت محمد(ص) دارند و رحلت رحمت للعالمین، برایشان دردناک و با وجود گذشت ۱۴۳۲ سال از فوت ایشان، اکنون هم با یادآوری آن روز، رنگ غم بر صورتشان می‌نشیند.

غم رحلت رسول محبت، رحمت و عشق و مودت، آنچنان برای پیروان و دوست‌داران آن حضرت در کردستان، سنگین است که به حرمت ایشان، از برگزاری هرگونه مراسم و آیین شادی پرهیز می‌کنند و به قرائت قرآن و ذکر دعا می‌پردازند.

رهروان محمدمصطفی(ص)، در کنار عزاداری برای ایشان، شهادت نوه و سبط آن حضرت، امام حسن مجتبی(ع) را نیز گرامی داشته و همواره به این الگوی صبر و اخلاق عشق می‌ورزند.


دف‌زنی و مداحی، رسمی کمرنگ اما برقرار

حضرت محمد(ص)در میان مردم دیندار کردستان همواره جایگاه ویژه‌ای دارد و همواره به مناسبت‌های مختلف از جمله ولادت یا رحلت ایشان، دفن زنی و مداحی می‌کنند.

اگرچه آیین‌های گرامیداشت رحلت پیامبر(ص) به خاطر شیوع ویروس کرونا نسبت به گذشتی اندکی کمرنگ‌تر شده اما عشق و ارادت مردم این استان به ویژه اهل سنت به نبوت و آخرین رسول وحی، همواره زبانزد بوده و زبان و دلشان سرشار از علاقه و احترام به حضرت محمد(ص) است.

مردم متدین استان کردستان در شب درگذشت غم انگیز پیامبر نور و عطوفت، با حضور در مساجد، تکایا و حسینیه‌ها در غم رحلت فخر کائنات خاتم پیامبران(ص) و شهادت سبط اکبر آن حضرت، امام حسن مجتبی(ع) سوگواری می‌کنند.

شیوع کرونا طی ۲ سال اخیر، اگرچه بر برگزاری این آیین‌ها، تاثیرگذار بوده است اما برخی با حضور در تکایا و یا برگزاری مجلس عزا و مداحی در منزل، ارادت خود را به رسول خدا ابراز می‌دارند و به واسطه ۲۸ صفر در سوگ می‌نشینند.

مداحان پیامبر اکرم(ص) در کردستان ارادت ویژه‌ای به آن حضرت دارند و در شب و روز وفات رسول خوبی‌ها، در قالب شعر و مرثیه، زندگی ایشان، سختی‌های دوران رسالت و اخلاق و منش آن حضرت را برای حاضران در مجلس بازخوانی می‌کنند.

مردم استان کردستان که اکثریت آنها سنی مذهب و پیرو امام شافعی هستند ارادت ویژه‌ای به پیامبر و اهل بیت داشته و از هر مناسبتی برای اظهار عشق و علاقه خود به پیغمبر نور و عصمت، بهره می‌گیرند، چراکه در سایه این آیین‌ها، آرامش و صفای دل را تجربه می‌کنند.

کرونا و عشق به پیامبر در فضای مجازی

ویروس کرونا که از اسفند ۱۳۹۸ وارد ایران شد، برای خیلی از فعالیت‌ها و اقشار مختلف مردم دردسر ایجاد کرد.

در این میان، شیوع این ویروس باعث شد، آیین‌های مذهبی و معنوی نیز با تعطیلی یا محدودیت مواجه شود، به طوریکه در طول این مدت، نمازجماعات، نماز تراویح(نماز مخصوص ماه رمضان که بعد از نماز عشا در مناطق اهل سنت برگزار می‌شود)، قرائت قرآن و ترتیل خوانی و .. تعطیل شد اما این موضوع مانعی برای ابراز علاقه به مسائل دینی و موجب دوری مردم از معنویات نشد.

با شیوع کرونا، حضور در فضای مجازی و استفاده از این بستر برای پرداختن به مسائل مذهبی و رد و بدل کردن آموزه‌های دینی پررنگ تر شد و حالا می توان گفت که شبکه‌های اجتماعی به خوبی جای خالی برگزاری مراسم آیینی را پر کرده است.

همزمان با فرا رسیدن ۲۸ صفر، تعدادی از کاربران در فضای مجازی، با گذاشتن مطالب و پست‌های مذهبی با موضوع رحلت پیامبر(ص)، ارادت خود به مقام والای نبوت و آخرین فرستاده الهی را در معرض دید مخاطبان قرار دادند.

برخی عکس نوشته "محمدرسول الله"، بعضی دیگر" یا محمد" را به عنوان پروفایل خود انتخاب کرده و عده‌ای هم تصاویری از مدینه و مسجدالنبی را در شبکه اجتماعی اینستاگرام به اشتراک گذاشتند تا به مخاطبان بگویند که همچنان بعد از ۱۴۳۲ سال از وفات حضرت محمد(ص)، عاشق و ارادتمند آن دلبر کائنات هستند.

یکی از کاربران می‌گفت: ما هر چه داریم از برکت پیامبر(ص) است و اگر می‌خواهیم اعتبار و آبرو داشته باشیم، باید رهرو واقعی ایشان باشیم.

همچنان عاشق پیامبر و اهل بیت (ع)

کردستانی‌ها در طول تاریخ اسلام همواره عشق و ارادت خود را به حضرت محمد(ص) و اهل بیت نشان داده‌اند و برای دفاع از دین و قرآن، از جان خود مایه گذاشته اند.

و حالا بعد از گذشت ۱۴۴۳ سال از عمر دین مبین اسلام و سوغات پیامبر(ص) به بشریت، مردم کردستان اعم از زن و مرد و پیر و جوان، هرگاه نام خاتم پیامبران می‌آید، فروتنانه ایشان را تکریم می‌کنند و قطعا این عشق تا ابد باقی خواهد ماند.

حضرت محمد (ص) چند ماه پس از حجةالوداع بیمار شد و چند روزی از سردرد و ضعف رنج برد سرانجام در روز بنا بر اعتقاد اهل تشیع ۲۸ صفر سال ۱۱ هجری و بنا به اعتقاد اهل سنت ۱۱ ربیع‌الاول سال ۱۱ هجری در ۶۳ سالگی وفات کرد.