شاهرود- ایرنا - برخی مشکلات حوزه های مختلف شهر مُجِن از توابع شاهرود با حضور   فرماندار این شهرستان، اعضای شورای شهر، مسوولان دستگاههای اجرایی و مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان بررسی و راهکار هایی برای آن ها مطرح شد.

به گزارش ایرنا ، امام جمعه شهر مجن عصر سه شنبه در  این نشست که در سالن مطالعه کتابخانه عمومی شیخ مفید این شهر برگزار شد گفت: با وجود  مواهب طبیعی ، ظرفیت ، توانمندی های گردشگری ، موقعیت کوهستانی و زیبای این شهر، مشکلاتی وجود دارد که مردم منطقه را آزار می‌دهد.

حجت الاسلام حسن بهرامی  پیگیری و حل مشکلات این منطقه را نیازمند همت مسوولان ملی ، استان سمنان و شهرستان شاهرود دانست و گفت: تسریع در ساماندهی و اجرای تقاطع غیر همسطح تاش به مجن در ورودی این شهر برای پیشگیری از حوادث جاده ای ،اجرای تصفیه خانه فاضلاب که از سال ۱۳۶۰ تاکنون به سرانجام نرسیده و ارتقای درمانگاه از خواسته های مهم مردم است.

وی مشکلات ورودی این شهر را یادآور شد و گفت:  حوادث جاده‌ای بسیار زیاد این نقطه موجب کشته و مصدوم شدن بسیاری شده است در حالی که این مشکل باید ۲۰ سال قبل رفع می شد.

به گفته وی ، سرمازدگی ،  خشکسالی و حوادث غیر مترقبه و حمله خرس و گراز های حیات وحش به زراعت و باغ های کشاورزان نیز از دیگر مشکلات است که باید برای رفع آن ها چاره اندیشی شود.

شهر مجن با بیش از ۶ هزار تن جمعیت از توابع بخش بسطام شهرستان شاهرود است که بیشتر مردم آن به کشاورزی و دامداری مشغولند.

خبرنگاران‌ ایرنا چندی پیش از مرکز استان سمنان راهی این شهر شده بودند و در گزارشی جامع که می توانید اینجا بخوانید مشکلات مجن به اطلاع مسوولان رسیده بود.

رییس شورای شهر مجن نیز در نشست عصر امروز گفت: مشکلات مردم این منطقه شناخته شده و برای مسوولان استان سمنان و کشور ارسال شده است.

مسلم صحرایی با بیان اینکه همت ، تلاش و کار انقلابی پاره ای از این مسایل را ساماندهی خواهد کرد ادامه داد: گرد و غبار تردد خودروهای گردشگران از جاده خاکی و کم عرض برای دسترسی به آبشار تنگه داستان مجن به  محصولات باغی و زراعی کشاورزان این منطقه آسیب زده و مشکل باید سریع‌تر رفع شود.

به گفته وی آسفالت ، بهسازی ، تعریض و ساماندهی این مسیر که مصوبات فراوانی را از سال های گذشته از مسوولان استانی و شهرستانی دارد باید سریع عملی شود.

وی با بیان اینکه مردم خواستار احداث تقاطع غیر هم سطح در ورودی این شهر هستند ، تاکید کرد: ساماندهی فعلی ورودی این شهر از بسیاری از حوادث ترافیکی جلوگیری خواهدکرد.

صحرایی با اشاره به اینکه مطالعات و اجرای طرح فاضلاب شهر مجن از سال ۱۳۶۰ از جمله نخستین شهرهای استان سمنان برای اجرای این طرح بود، ادامه داد: جانمایی و طرح جدید تصفیه خانه فاضلاب مجن در ۲۰۰متری جاده ورودی شهر گلایه های مردمی و محیط زیستی را به دنبال دارد.

به گفته وی ،مردم طرح هوادهی در تصفیه خانه و جانمایی جدید آن بواسطه  پراکنده شدن بوی فاضلاب در محدوده ورودی این شهر گردشگر پذیر را با توجه به هزینه های مطالعاتی و انجام بخشی از مسیر انتقال فاضلاب را موجب طولانی تر شدن طرح و صرف هزینه بیشتر برای بیت المال می دانند.

رییس شورای شهر مجن افزود: طرح کاداستر جهاد کشاورزی یا محدوده نگاری دیجیتالی زمین های کشاورزی هنوز سند دار شدن زمین های کشاورزی مردم را سرانجام نبخشیده است و بین جهاد کشاورزی و ثبت اسناد و املاک مسایلی را رقم زده است.

صحرایی مشکل تامین آب برای ساماندهی مجتمع دامپروری این شهر و واگذاری و بستر سازی زمین های طرح ملی مسکن را از  دیگر مسایل مردم این شهر برشمرد.

وی با اشاره به اینکه چاه آب موجود در این منطقه برای تامین آب شرب مردم در تملک شهرداری است، ادامه داد: تامین آب شرب وظیفه شهرداری نیست.

صحرایی گفت : تغییر کاربری  پروانه آب شرب شهرداری به صنعتی مشکلات مجتمع دامپروری و شهر مجن را حل خواهد کرد.

رییس شورای شهر مجن افزود: مجتمع های گلخانه ای ، دامپروی سبک و سنگین براساس برنامه های  دولت برنامه ریزی و ساخته شده است و باید زیرساخت های لازم آن ها نیز شود.

مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان هم دراین نشست گفت: براساس کارشناسی های انجام شده مبالغ خریداری کسری زمین اقدام ملی مسکن شهر مجن به حساب شهرداری پس از تامین مالی واریز خواهد شد.

امیر عمیدی افزود: مسکن های ساخته شده در  این طرح  از طریق بنیاد مسکن واگذار خواهد شد.

وی ادامه داد: در  طرح جدید مسکن ملی در شهر مجن با همکاری شهرداری ، هفت هکتار زمین الحاق خواهد شدکه تا چند سال آینده در این شهر مشکلی برای مسکن مردم نخواهد بود.

عمیدی با اشاره به اینکه آسفالت راه روستایی تعریف شده در مسیر آبشار مجن بواسطه قراردادی به این اداره کل واگذار شده است تاکید کرد: برای تسریع در این مهم باید آب منطقه ای برای ساماندهی مسیر رودخانه از سد مجن در این منطقه  وارد کار شود.

وی احداث دیوار ساحلی برای جلوگیری از سیلاب های احتمالی در این مسیر را با بودجه ای ملی و فرا استانی و همکاری آب منطقه ای امکان پذیر دانست.

مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان افزود : برای ساماندهی سه راهی تاش به مجن در ورودی این شهر بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

به گفته وی ،در شرایط کنونی و برای  ساماندهی موقت، با در نظر گرفتن تمامی مسایل فنی برای رفت و آمدها و به ویژه عبور خودروهای سنگین ، فضای لازم برای دوربرگردان ، تامین روشنایی و وجود راهدارخانه در روبروی این جاده در برف و یخبدان های احتمالی زمستانی  هر چه سریعتر انجام خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی شاهرود هم در این نشست گفت: طرح کاداستر و حد نگاری دیجیتالی ۴۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شاهرود انجام شده است.

علی اصغر حجی افزود :اداره ثبت اسناد نیز با حل مشکلات قانونی می تواند در صدور اسناد زمین های کشاورزی مردم در این امر تسریع کند.

رییس اداره محیط زیست شاهرود هم در این نشست ضمن تایید خسارت بار بودن حمله گراز های وحشی به محصولات و زراعت کشاورزان گفت: ۱۶ پرونده تعیین خسارت در این اداره تشکیل و برای تایید نهایی به اداره کل ارسال شده است.

علی اکبر قربانلو افزود:  در نشستی با  جهاد کشاورزی نیز برای دیوار و فنس کشی زمین های مورد حمله حیات وحش تفاهم هایی شده است.

به گفته وی ،  تعدادی از گرازهای وحشی که در کوهپایه منطقه پراکنده بود پس از شکار  با رعایت مقررات  برای تغذیه یوزپلنگ آسیایی در خارتوران حمل شد.

معاون استاندار سمنان و فرماندار شهرستان شاهرود هم در این نشست گفت: شهر مجن ظرفیت بسیار خوبی در گردشگری دارد و اشتغال نیز دغدغه مردم است.

ابوطالب جلالی افزود: حوادث جاده ای سه راهی تاش به مجن موجب نگرانی مردم  شده که اقدامات خوبی در این راستا در حال انجام است.

به گفته وی ،  مسیر آبشار تنگه داستان مجن باید  هموار و آسفالت شود که دسترسی بهتر برای مسافران و گردشگران فراهم شود.

فرماندار شاهرود در خصوص طرح فاضلاب شهری مجن هم گفت: این طرح به دلایل مختلف تاکنون به تاخیر افتاده است و با اعتماد سازی دستگاه متولی آن برای رعایت مسایل زیست محیطی به سرانجام خواهد رسید.

به گفته وی، حوادث غیر مترقبه و آسیب به محصولات سردرختی کشاورزان منطقه یکی از دغدغه های مردم در این نشست بود.

جلالی افزود: علاقمندان تولید میوه های خشک شده بواسطه یک شرکت پشتیبان و تسهیلات کم بهره مشاغل خانگی از آن بهره مند خواهند شد.

به گفته وی، این شرکت پشتیبان برای تامین  بازار فروش میوه های خشک شده اقداماتی به انجام می رساند.

به گزارش ایرنا ، در پایان این نشست جمعی از اصحاب رسانه شهرستان شاهرود با شرکت در آیین عزاداری ۲۸ صفر سالروز رحلت شهادت گونه نبی مکرم اسلام (ص) و امام حسن مجتبی (ع) به همراه حاضران نشست شورای اداری این شهر شرکت کرده و در سومین سالگرد فوت  علیرضا اسلام پناه فعال رسانه ای این شهرستان بر سر مزارش فاتحه خواندند. 

شهر مجن بیش از ۶ هزار تن جمعیت دارد و با جاذبه های طبیعی  بیشمار در ۳۳ کیلومتری شمال شاهرود بر قله های البرز مرکری استوار  و به ماسوله کویر معروف است.