به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین ارزیابی اپلیکیشن ماسک که از روز شنبه ۱۷ مهر ماه اعمال خواهد شد ، ۱۵ شهرستان استان مازندران در وضعیت زرد و هفت شهرستان در وضعیت آبی قرار گرفته اند.
بر اساس این ارزیابی شهرستان های گلوگاه و سوادکوه شمالی به وضعیت آبی کرونایی دست یافته اند. پیش از این هم میاندرود، سیمرغ، فریدونکنار، عباس آباد و کلاردشت در وضعیت آبی قرار داشتند.
سامانه ماسک وضعیت ۱۵ شهرستان دیگر مازندران شامل بهشهر، نکا، ساری، قائمشهر، جویبار، سوادکوه، آمل، بابل، محمودآباد، نور، نوشهر، چالوس ، تنکابن، رامسر و بابلسر را زرد ارزیابی کرده است.
رنگ آبی در فرهنگ ستاد مقابله با کرونا به معنی خطر کم و ۲ بیمار بستری به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت را نشان می دهد.
رنگ زرد هم به معنای خطر متوسط محسوب می شود. مناطقی که بیشتر از بین چهار تا ۶ نفر از میان هر یکصد هزار نفر بیمار کووید ۱۹ بستری به صورت روزانه داشته باشند با وضعیت زرد تعریف می شوند.
رنگ نارنجی به معنای وضعیت کرونایی پرخطر است. آمار روزانه بستری بیشتر از ۶ نفر از میان یکصد هزار نفر جمعیت آن منطقه را در وضعیت نارنجی تعریف می کند. همچنین رنگ قرمز هم که از مدتی پیش از ایران رخت بربسته است ، وضعیت کرونایی " بسیار پرخطر " محسوب می شود.
مازندران از شروع موج چهارم کرونا که در تاریخ ۱۳ فروردین ماه امسال با ورود رنگ قرمز به شهرستان قائمشهر آغاز شده بود دو موج پی در پی را پشت سر گذاشت و در این مدت رنگ آبی از نقشه مازندران محو شده بود.
موج پنجم کرونا که از ۳۰ خرداد در مازندران همزمان با سایر نقاط کشور با افزایشی شدن تعداد مجموع بستریشدگان آغاز شده بود و تا ۲۱ مرداد نیز این روند افزایشی مشاهده شد، در ۴۵ روز گذشته روندی کاهشی را طی کرده است.
بازگشت به وضعیت پرخطر
اگر چه شیوع کرونا در مازندران روند کاهشی را طی می کند ، ولی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران می گویند که بیشترین نگرانیشان در باره موج جدید شیوع کرونا از رستوران ها و تالارها است که که طی چند هفته گذشته هم شلوغ بودند و هم رعایت پروتکل های بهداشتی کرونایی در آنها با اما و اگرهای فروان همراه بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران معتقد است، باید به صورت جدی جلوی فعالیت رستوران و تالارهایی را که نسبت به رعایت روتکل های بهداشتی بی توجه هستند ، گرفت چون در غیر این صورت به منشاء شیوع موج ششم کرونا در استان تبدیل می شوند.
دکتر تورج اسدی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت : زنگ خطر شیوع کرونا ویروس در مازندران به دلیل رعایت نشدن نکات بهداشتی مربوط به کرونا در تالارها و رستورانها به صدا درآمده و رستوران و تالارداران متخلف باید جریمه و براساس ضوابط با آنها برخورد شود.
در حال حاضر طبق آخرین گزارش دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل همچنان ۳۴۹ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد ۹۲ نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان قرار دارند. آمار ورودی های جدید کرونایی به بیمارستان مازندران نیز همچنان بالا است به طوری که در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر پنجشنبه ۸۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری شدند.
میزان مرگ و میر کرونایی در مازندران اگر چه تا حدود زیادی کاهش یافته ولی همچنان وجود دارد تا جایی که در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر پنجشنبه سه نفر دیگر از شهروندان مازندرانی بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان جان باختند.
طبق آمارهای رسمی از ابتدای تیر ماه و زمان شیوع موج پنجم کرونا در مازندران تاکنون حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در این استان بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان باختند. این موج در نقطه پیک بیشتر از چهار هزار بستری در بیمارستان های استان داشت و روزانه بیش از ۵۰ قربانی گرفت.
موج پنجم کرونا در مازندران از ۳۰ خرداد با افزایشی شدن تعداد مجموع بستریشدگان آغاز شده بود و تا ۲۱ مرداد که مجموع بستریشدگان به چهار هزار و ۷۶ نفر رسید این روند افزایشی ادامه داشت و پس از آن در مسیر کاهشی قرار گرفت. همزمان با آغاز روند کاهشی آمارهای کرونا در مازندران نیز سرعت واکسیناسیون در این استان افزایش یافت.