حسن جلالی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کار برداشت محصول سیب زمینی در چالدران از مهرماه آغاز می شود و تا آبان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه امسال سطح کشت این محصول در شهرستان ۷۵۰ هکتار بوده، افزود: به طور متوسط از هر هکتار۳۰ تن برداشت می شود، که پیش بینی تولید سیب زمینی در سالجاری ۲۲ هزار تن خواهد بود.
مدیر جهاد کشاورزی چالدران ادامه داد: داشتن زمینهای حاصلخیز و آب و هوای مناسب و مساعد باعث شده شهرستان چالدران به عنوان قطب اول سیب زمینی استان قرار گیرد.
وی بیان کرد: ارقامی که امسال سیب زمینی کاران این شهرستان اقدام به کشت آن کرده اند، شامل "آگریا بامبا"، "ساتینا" و ۲ رقم جدید اصلاح شده "بیلوا" و "جلی" است.
جلالی گفت: ۴۰۰ نفر از کشاورزان این شهرستان در تولید سیب زمینی مشغول فعالیت هستند و ۷۰ درصد از تولیدات سیب زمینی کاران به شهرستانهای استان و استانهای همجوار ارسال می شود.
وی اضافه کرد: در این شهرستان کشاورزان از بذرهای اصلاح شده سیب زمینی استفاده می کنند و تمام مراحل تولید این محصول به صورت مکانیزه انجام می شود.
به گزارش ایرنا همه ساله با مساعد شدن شرایط آب و هوای منطقه، سیب زمینی کاران این شهرستان، کشت خود را در اراضی کشاورزی آغاز می کنند و کشت این محصول تا ۲۰ اردیبهشت ماه در سطح شهرستان ادامه دارد و همچنین برداشت این محصول از اول مهر ماه آغاز تا آخر آبان ادامه دارد.
این شهرستان بیش از ۳۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که ۲۸ هزار هکتار آن آبی و مابقی آن دیم است؛ چالدران در شمال آذربایجان غربی قرار دارد و از جمله شهرستان های محروم استان به شمار می رود.
چالدران حدود ۱۷۸ روستا دارد که در ۲ بخش مرکزی و دشتک نزدیک به ۲۰ هزار نفر را در خود جای دادهاند.
این شهرستان با ۴۵ هزار نفر جمعیت از شهرهای شمالی آذربایجانغربی و دارای مرز مشترک با کشور ترکیه است و کشاورزی عمده محل درآمد مردم این شهرستان است.
سیبزمینی گیاهی است از تیره سیبزمینیان که دارای برگهای مرکب و بریده و گلهای سفید یا بنفش است، این گیاه دارای رقم های مختلف است که آنها را به زودرس، دیررس و میانهرس تقسیم میکند و برحسب استفاده این گیاه به سیبزمینی خوراکی، علوفهای و صنعتی تقسیم میشود.