به گزارش روز دوشنبه ایرنا از آسوشیتدپرس، این در حالی است که تا کنون بیش از ۱۹ هزار نفر از حدود یک میلیون و یکصد هزار آواره روهینگیا از اردوگاههای پر ازدحام در نزدیکی مرز بنگلادش با میانمار به جزیره "بهاسان چار" در خلیج بنگال منتقل شده اند. سازمان ملل اعلام کرده یکی از هدفهای امضای این یادداشت تفاهم آغاز خدمات رسانی به آوارگان این جزیره است.
دولت بنگلادش پیش از این اعلام کرده بود، قصد دارد ۱۰۰ هزار تن از آوارگان روهینگیا را از اردوگاههای واقع در منطقه "کاکس بازار" به جزیره یاد شده منتقل کند.
بر اساس این گزارش، امضای این یادداشت تفاهم به معنی یک "پارادایم شیفت" (یا تغییر رویکرد) است چرا که سازمان ملل و سایر گروههای فعالیتهای انساندوستانه در گذشته از انتقال مهاجران به این جزیره انتقاد کرده و گفته بودند که این جزیره ۳۰ ساله مکان مناسبی برای اسکان و زندگی نیست. اما دولت شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش تاکید کرده بود که این جزیره با صرف بیش از ۱۱۲ میلیون دلار توسعه یافته و دیگر مکان آسیب پذیری نیست. این جزیره در گذشته بر اثر بارانهای شدید زیر آب می رفت. دولت می گوید این جزیره در حال حاضر دیوارهای دریایی، بیمارستان، مدرسه و مسجد دارد.
در پی توافق روز شنبه، دولت اعلام کرد ۸۱ هزار آواره دیگر طی سه ماه آینده در این جزیره مستقر خواهند شد. تیمی از سازمان ملل در ماه مارس از این جزیره بازدید کرد و بعد از آن دیدگاه سازمان ملل شروع به تغییر کرد.
این درحالی است که بسیاری از آوارگان روهینگیا گفته اند خواستار تغییر مکان و مستقر شدن در جزیره یاد شده نیستند. یکی از آوارگان گفته که بسیاری از آنها با قایق از این جزیره فرار کرده و به اردوگاهها بازگشته اند زیرا زندگی در آن جزیره برای آوارگان دشوار است.
مسلمانان روهینگیا به عنوان شهروندان میانمار به رسمیت شناخته نشده اند. یک تحقیق سازمان ملل در سال ۲۰۱۸ توصیه کرد که فرماندهان ارشد نظامی میانمار به اتهام نسل کشی و جرایم جنگی و خشونت علیه روهینگیا محاکمه شوند. اما آنگ سان سوچی رئیس جمهور برکنار شده در کودتای سال گذشته از نظامیان میانمار دفاع کرد.