به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری "داکا تریبون" ، مقامات بنگلادش قصد دارند بیش از ۱۰۰ خانواده از آوارگان مسلمان روهینگیای میانمار را به جزیره ای در خلیج بنگال مستقر کنند درحالی که سازمان ملل متحد هنوز این جزیره را مناسب سکونت انسانی اعلام نکرده و بسیاری از آوارگان از رفتن به این مکان اکراه دارند.
بنا به گزارش رسانه های محلی، دولت بنگلاش مقدمات کار را تکمیل کرده و قصد دارد ۳۰۰ تا ۴۰۰ آواره روهینگیا را به جزیره آبرفتی (silt island) "بهاشان چار" منتقل کند و مدعی است که انتقال آنها "بصورت داوطلبانه" خواهد بود. اما آوارگانی که با عفو بین الملل گفت وگو کرده تاکید دارند که مقامات دولتی آنها را مجبور به ثبت نام برای انتقال داوطلبانه به این جزیره کرده اند.
عفو بین الملل به فهرستی از خانواده های روهینگیا انتخاب شده برای انتقال به جزیره "بهاشان چار" دست یافته است. این درحالی است که پیش از این نیز بیش از ۳۰۰ تن از این آوارگان به جزیره مزبور منتقل شده و در شرایط بسیار بدی روزگار می گذرانند.
عمر وارایش (Omar Waraich) رئیس بخش جنوب آسیا در سازمان عفو بین الملل گفت: علاوه بر اینکه سازمان ملل متحد این جزیره را مناسب زندگی انسانی اعلام نکرده است، سازوکار انتقال آوارگان به این جزیره هم با سوالات جدی رو به رو است.
وی افزود: بسیاری از آوارگانی که با آنان صحبت کرده ایم هیچ رضایتی برای انتقال به این جزیره نداشته و هیچ شناختی هم از این مکان ندارند.
وی تاکید کرد: مقامات بنگلادش باید به سازمان ملل اجازه بررسی میدانی و ارزیابی از وضعیت این جزیره را بدهند و آوارگان منتقل شده به آنجا را هم فورا به مکان قبلی در اردوگاه آوارگان "چاکس بازار" (Cox’s Bazar) بازگردانند. عفو بین الملل همچنین خواستار دسترسی سازمان های حقوق بشری برای ارزیابی مستقل از وضعیت جزیره بهاشان چار شده است.
به گزارش ایرنا ، مردم روهینگیا در میانمار که سازمان ملل آنها را تحت ستمترین مردم دنیا توصیف کرده است از زمان اعمال خشونتها در سال ۲۰۱۲ تاکنون با هراس بیشتری از حملات روبه رو هستند. بنا به آمار "عفو بینالملل" پس از آغاز سرکوب این جامعه اقلیت مسلمان توسط نیروهای نظامی میانمار در اوت ۲۰۱۷ تاکنون بیش از ۷۵۰ هزار آواره روهینگیا که اکثرا زن و کودک هستند از میانمار گریخته و وارد کشور بنگلادش شدهاند.
طبق این گزارش، از ۲۵ اوت ۲۰۱۷ تاکنون نیز نزدیک به ۲۴ هزار مسلمان روهینگیا به دست نیروهای دولتی میانمار کشته شده و بیش از ۱۱۴ هزار نفر مورد ضرب و جرح قرار گرفتهاند. شورشیان "ارتش آراکان" در استان راخین میانمار برای خودمختاری بیشتر با نیروهای دولتی در نبرد هستند.
خرداد ماه امسال هم ده ها گروه مدافع حقوق بشر از کشورهای مختلف جهان، از دیوان بینالمللی عدالت (ICJ) مستقر در لاهه هلند خواستند که گزارش مربوط به نسلکشی مسلمانان روهینگیا در میانمار را برای اطلاع عموم منتشر کند. میانمار اوایل امسال گزارشی را در این خصوص به دیوان کیفری بینالمللی ارائه داد که در آن به تدابیر ادعایی دولت میانمار برای جلوگیری از نسلکشی بیشتر علیه اقلیت مسلمان روهینگیا اشاره شده است.
در این حال ، ۳۰ گروه حقوق بشری در نامه مشترکی به دیوان کیفری بینالمللی درباره افشا نشدن اطلاعات نادرست و غیرواقعی در صورت محرمانه باقی ماندن و منتشر نشدن علنی گزارش دولت میانمار ابراز نگرانی کردند.
نظر شما