مسکو - ایرنا - دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه ادعای یک روزنامه انگلیسی در مورد واکسن روسی اسپوتنیک وی را رد کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از مسکو، پسکوف روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، به ادعای روزنامه انگلیسی دیلی میل که روسیه را متهم به سرقت فرمول ساخت واکسن استرازنکا و استفاده از ان برای ساخت اسپوتنیک وی کرده بود، واکنش نشان داد.

 روزنامه دیلی میل در گزارشی ادعاهایی را مطرح کرده و عملا روسیه را به در اختیار گرفتن پنهانی تکنولوژی و ساختار واکسن آکسفورد- استرازنکا و استفاده از آن در ساخت واکسن "اسپوتنیک وی" متهم کرده است. این رسانه بدون ارائه اسناد و مدارک مستند، این ادعاها را نقل از برخی منابع امنیتی انگلیس مطرح کرده است 

پسکوف در مورد ادعای ضدروسی روزنامه دیلی میل خاطرنشان کرد که این روزنامه کاملا غیرعلمی است و طرف روسی چنین نگاهی به محتویات این روزنامه دارد.

الکساندر گینزبورگ رئیس مرکز ویروس شناسی گاملیا (مرکز سازنده واکسن اسپوتنیک وی) در ماه آوریل گذشته برخی ادعاها مبنی بر سرقت فرمول واکسن و استفاده از آن برای ساخت واکسن روسی را ادعای بسیار مضحک در مورد اسپوتنیک وی خواند. 

 سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در بخش دیگر سخنان خود از مردم روسیه خواست تا واکسن کووید۱۹ بزنند.

 منابع امنیتی که روزنامه دیلی میل در مورد واکسن روسی به آنها استناد کرده است، ادعا کرده اند، مدارکی دارند که نشان می دهد یک جاسوس روس در انگلیس توانسته به طرح کلی فوق سری این واکسن دست پیدا کند اما مشخص نیست که این طرح کلی اسناد پزشکی و آزمایشگاهی بوده یا یک شیشه کوچک نمونه دارو است .

روسیه پیشتر در ماه ژانویه سال ۲۰۲۱ مدارک لازم برای تایید اسپوتنیک وی را به اتحادیه اروپا را تحویل داد و نهاد تنظیم کننده امور دارویی اروپا در ماه مارس اعلام کرد که مراحل برای تایید و ثبت این واکسن را آغاز کرده است.  اما به نظر می رسد اتحادیه اروپا برای پذیرش این واکسن مقاومت می کند.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اواخر شهریور اعلام کرده بود که روسیه برای تایید متقابل واکسن های کرونا با اتحادیه اروپا آمادگی دارد.

لاوروف گفته بود: چنین تلاشی از طرف اتحادیه اروپا برای مذاکره با روسیه برای تایید متقابل واکسن کرونا صورت گرفت اما این تلاش متوقف شده است.

جاسوسان سازمان امنیت داخلی انگلیس پیشتر بدون ارائه مدرک معتبری ادعا کرده بودند که هکرهای روسی تلاش‌های مکرری برای انجام حملات سایبری به سیستم های دانشگاه آکسفورد داشته اند.