به گزارش ایرنا، فرزاد گوهردهی روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی عصای سفید و همچنین سلامت روان افزود که تمامی افراد نابینا و کم بینای زیر پوشش بهزیستی استان خدمات مستمر و غیر مستمر دریافت می کنند.
وی محل زندگی بیشتر معلولان بینایی زیر پوشش بهزیستی مازندران را شهرستان ساری معرفی کرد و گفت که ۹۷۰ نفر از مددجویان نابینا و کم بینای استان در ساری زندگی می کنند.
مدیرکل بهزیستی مازندران از غربالگری به عنوان یکی از راه های مطمئن پیشگیری از انواع ناتوانی ها از جمله نابینایی و کم بینایی یاد کرد و افزود : ۶۶ هزار کودک در استان در یک سال گذشته زیر پوشش غربالگری بینایی قرار گرفتند که از این تعداد یک هزار و ۴۰۰ نفر با مشکلات بینایی شناسایی و به مراکز تخصصی ارجاع شدند.
وی یکی از مشکلات معلولان بویژه نابینایان و کم بینایان در مازندران را نامناسب بودن مبلمان شهری برای تردد آنها برشمرد و گفت : اگر چه اقداماتی در سال های گذشته برای بهسازی معابر شهری باهدف تردد نابینایان انجام شد ، اما همچنان با شرایط آرمانی فاصله زیادی وجود دارد.
او افزود : در بحث اشتغال افراد نابینا هم در استان مشکلات اساسی در دستگاه های اجرایی وجود دارد که باید با همراهی مسئولان امر قانون جذب سه درصد از معلولان در ادارات به معنای واقعی نهادینه شود.
مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اقدامات این مجموعه را حمایت از افراد زیر پوشش برای ادامه تحصیل و توانمندسازی از این طریق دانست و گفت : بهزیستی مازندران ماهانه ۱۵ میلیارد ریال به دانشجویان زیر پوشش پرداخت می کند.
وی خانه دار کردن مددجویان را هم یکی از اولویت های بهزیستی برشمرد و افزود : سال گذشته کلنگ ساخت ۷۰۰ مسکن برای افراد تحت پوشش بهزیستی در مازندران به زمین زده شد.
گوهردهی ارائه خدمات مشاوره ای را هم از دیگر وظایف بهزیستی برشمرد و اظهار داشت : در ۶ ماه گذشته ۸۱ هزار و ۴۰ مورد تماس با سامانه ۱۴۸۰ بهزیستی مازندران برای دریافت خدمات مشاوره ای ثبت شد که این رقم به نسبت مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
وی افزود: خدمات در ارتباط با مشاوره طلاق هم از سال گذشته به بهزیستی واگذار شد و با مشاوره های انجام شده، ۲۲ درصد از افرادی که در استان مازندران خواستار متارکه بودند به زندگی عادی خود برگشته و از طلاق منصرف شدند.
گوهر دهی خاطر نشان کرد: در استان مازندران ۶ هزار و ۷۰۰ نفر دچار اختلال روانی مضمن هستند که از این تعداد ۴۵۰ نفر در مراکز شبانه روزی نگهداری و خدمات دریافت می کنند.