تهران - ایرنا - نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه جامعه امروز به مسائل اخلاقی بسیار نیاز دارد، افزود: متاسفانه برخی افراد با تغییر در عناوین و بدون در نظر گرفتن ماهیت کاری که انجام می دهند به رذایل می پردازند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حج، محفل انس و معارف قرآن کریم با حضور قاریان بین المللی و ممتاز کشورمان و با رعایت پروتکل های بهداشتی در فضای باز حسینیه شهدای مکه و منا در محل سازمان حج و زیارت برگزار شد.

 در این محفل نورانی، «استاد احمد ابوالقاسمی» قاری بین‌المللی کشورمان به تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید پرداخت و سپس حجت‌الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت  و سرپرست حجاج ایرانی به تبیین و تفسیر آیات قرائت شده از سوره حجرات در این مراسم پرداخت.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه در هر سوره از قرآن کریم، کلام خدا در قالب دسته گلی از مطالب و نکات مختلف بیان شده است، درتبیین سوره حجرات گفت: این  سوره مدنی هفت بخش دارد و محور کلی آن مسائل اخلاقی است که در بخش اول، آداب تعامل با پیامبر (ص) و در بخش دوم، مسائل اخلاقی بیان شده است که عمل به آن موجب صفا و تقویت دوستی میان مومنان خواهد شد.

وی با بیان اینکه جامعه امروز به مسائل اخلاقی بسیار نیاز دارد، افزود: متاسفانه برخی افراد با تغییر در عناوین و بدون در نظر گرفتن ماهیت کاری که انجام می دهند به رذایل می پردازند. مثلا فردی با وجود علم به زشتی دروغ، برای آن نام دیگر می نهد در حالی که دروغ، دشمنی با خدا و نافرمانی از پروردگار است. یا گاهی برخی حق دیگران را تضییع می کنند و نام آن را زرنگی می نامند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، نحوه تعامل دراختلافات مومنان، ارزش های انسانی، ایمان، اسلام آوری و علم خدا را دیگر بخش های سوره حجرات عنوان کرد ودر تبیین آیه سیزدهم این سوره گفت: در این آیه به تقوا اشاره و مسئله اخلاق که بسیار اهمیت دارد ، بیان شده است.

وی افزود: حتی اگر فردی در اعتقادات مشکل داشته باشد باید از نظر اخلاقی خودش را اصلاح کند، چون اگر اخلاق در جامعه ای وجود نداشته باشد، آن جامعه اصلاح نخواهد شد. 

وی با اشاره به اهمیت تقوا و آثار آن ادامه داد: انسان اگر تقوا داشته باشد، ناخواسته به برنامه های الهی دست پیدا می کند به همین دلیل تقوا به عنوان یک اعلامیه جهانی برای همه انسان ها مهم است در آیه هم خطاب همه افراد بشر است((یَـٰۤأَیُّهَا ٱلنَّاسُ .... إِنَّ أَکۡرَمَکُمۡ عِندَ ٱللَّهِ أَتۡقَاکُمۡۚ). تقوا اکسیری است که هر کجا وجود داشته باشد، تاثیر خود را خواهد داشت و موجب عزت و بزرگی دارنده آن خواهد شد که:(... وَ لِبَاسُ ٱلتَّقۡوَیٰ ذَ ٰ⁠لِکَ خَیۡرࣱۚ ذَ ٰ⁠لِکَ مِنۡ ءَایَـٰتِ ٱللَّهِ لَعَلَّهُمۡ یَذَّکَّرُونَ)
[سوره اﻷعراف 26]

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، درگذشت مدیر مرکز خدمات حوزه علمیه  قم دعوت حق را تسلیت گفت

حجت‌الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب  درپیام خود آورده است اطلاع یافتم برادر فاضل ارجمند و مدیر توانا، خادم ضیوف الرحمان حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ ابوالقاسم طاهری (طاب ثراه) مدیر مرکز خدمات حوزه علمیه  قم دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.

روحیه خدمتگذاری به اسلام، انقلاب اسلامی و جامعه دینی با سرشت پاک این عالم پرهیزگار عجین بود. او این توصیه الهی به جناب داود علیه السلام که: " إذا رَأَیتَ لی مُریدَاً فَکُن لَهُ خادِمَاً "را با تمام وجود باور داشت و پیوسته خدمات سرشار و مخلصانه ای را بدون چشمداشت عرضه می کرد. بهترین لحظات عمر ارزشمند این روحانی فداکار زمانی بود که  می توانست از مشکلات افراد جامعه بویژه اهل علم بکاهد. آن مرحوم  در اطاعت از سخن امیر بیان که فرمود: "إذا رَأیتَ عالِماً فَکُن لَهُ خادِماً " گوی سبقت را از دیگران می ربود چرا که با حقیقت این کلام روح الله ع: "إنَّ أحَقَّ النّاسِ بِالخِدمَةِ العالِمُ" ارتباط و میثاق ویژه داشت.

صفای معنوی ، ارشاد ضیوف الرحمان، فروتنی مثال زدنی و ازهمه پایاتر اشکهای وی در نماز وترش در مسجدالحرام در خاطره ها ماندگار است.

عروج این عزیز سفر کرده که خدمات فراوان به حوزه های علمیه مازندران و قم داشت  را به ولی امر مسلمین، مراجع عظام تقلید دامت برکاتهم فضلا و طلاب حوزه های علمیه بویژه بزرگواران مازندران و خاصه بازماندگان ایشان تسلیت عرض می کنم و از درگاه خدای سبحان علو درجات این خادم علم و ضیوف الرحمان را خواستارم.