به گزارش روز چهارشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از ضروریات ارتقای کیفیت تولیدات در هر صنعتی، دریافت مجوزهای خاص است. حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی نیز از این امر مجزا نیست و با توجه به سروکار داشتن با بحث سلامت فرد و جامعه، صدور مجوزها باید با سختگیری بیشتری اعمال شود.
مراحل مختلف صدور مجوز از پروانه بهره برداری، تولید بذر استاندارد، تولید فرآوردهها و محصولات نهایی اعم از حوزه دامپزشکی، سموم، آفتکشها، داروها، فرآوردههای گیاهی و سنتی مربوط به سازمانهای مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال، سازمان دامپزشکی، سازمان حفظ نباتات کشور و سازمان غذا و دارو است.
در سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی نیز تاکید ویژهای بر ساماندهی فرآیندها و ساختارهای نظارت و ارزیابی بر تمامی فعالان و فعالیتهای حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی شده است. به همین دلیل ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری دستگاههای مرتبط اقدامات موثری در ساده سازی و اصلاح قوانین و مقررات مربوطه انجام داده و تاکنون ۱۲۰ استاندارد ملی برای گیاهان دارویی و داروهای گیاهی ثبت شده است که به ارتقای کیفیت تولیدات منجر می شود.
از این میان می توان از تصویب و ابلاغ دستورالعمل اجرایی ثبت داروهای طبیعی و طب سنتی مورد مصرف در دامپزشکی در سازمان دامپزشکی، ابلاغ دستورالعمل اجرایی ثبت فرآورده نهایی داروی سنتی زالوی طبی توسط اداره کل فرآورده های طبیعی سازمان غذا و دارو، ساده سازی و الکترونیک کردن مقررات ثبت داروها و فرآوردههای گیاهی و غیره نام برد.
این ستاد برای سهولت و ایجاد شفافیت برای متقاضیانی که به دنبال دریافت مجوزهای لازم هستند، با همکاری اداره کل فرآورده های طبیعی سازمان غذا و دارو و دفتر طرح ملی گیاهان دارویی در حال ایجاد زیرساخت های پنجره و سامانه واحد الکترونیکی صدور مجوزها است که به زودی به نتیجه خواهد رسید.