به گزارش ایرنا ، ابوطالب جلالی شامگاه چهارشنبه در نشستی با حضور مدیران کل کتابخانه های عمومی و فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در فرمانداری شاهرود افزود: رشد بزه در بین نوجوانان ۱۳ تا ۱۴ ساله و روی آوردن به مواد مخدر در جامعه زنگ هشدار جدی برای خانواده ها و مسوولان را به صدا در آورده است.
وی افزود: برنامه ریزی ، استمرار فعالیت های فرهنگی و تولید محتوای فرهنگی مناسب اولویت و ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
جلالی با بیان اینکه نظارت بیشتر والدین بر امور فرزندان خود و دوستی و ارتباط بیشتر با آن ها از پدید آمدن چالش های بسیاری جلوگیری خواهد کرد، ادامه داد: ارتباط موثر والدین با مدرسه و مربیان راهکار مناسبی برای برون رفت از آسیب های فردی و اجتماعی در بین دانش آموزان به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه هدف گذاری برنامه های فرهنگی و پیگیری موارد تصویب شده شورای فرهنگ عمومی اولویت نخست اعضا و مسولان کمیته های این شورا باشد ، تاکید کرد: اقدامات نتیجه بخش در این شورا امور و دغدغه های شورای تامین را به شدت کاهش خواهد داد.
وی با تقدیر از نخبگان و نویسندگان بومی که با قلمی شیوا و به شیوه علمی مخاطبان خود را جذب می کنند، ابراز داشت: حمایت بیشتر از این دست نویسندگان بومی باعث ایجاد انگیزه در قلم فرسایی بیشتر برای بازار فروش کتاب های انتشار یافته می شود.
به گفته وی محدودیت های کرونایی در ۱۹ ماه گذشته بسیاری از اقدامات فرهنگی و رویدادهای ملی و مذهبی ، جشن ها و نمایشگاه ها را محدود کرده و موجب کاهش نشاط اجتماعی شده است.
فرماندار شاهرود اظهار داشت: مردم هرگز از پای بندی به نکات بهداشتی مقابله با کرونا کوتاه نیایند و عادی انگاری خطرات این ویروس منحوس باعث اوج گیری دوباره فعالیت آن در جامعه است.
بخشدار بیارجمند هم در این نشست گفت: افزایش فضای سالن مطالعه کتابخانه عمومی امام علی (ع ) این شهر خواست مردم این دیار است.
روح الله کریمی افزود: با احداث و بهره برداری از کتابخانه خیرساز روستای زمان آباد خارتوران اهالی روستاهای اطراف نیز به این امر ترغیب شدند.
وی با بیان اینکه در چند سال گذشته خیران با اهدای زمین در روستای احمد آباد خارتوران ساخت کتابخانه ای را آغاز کردند، تاکید کرد: این کتابخانه بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
به گفته وی، با وجود مشکلات معیشتی مردم و خیران این منطقه دور افتاده و محروم کار را پیش برده اند و اتمام سریع تر آن خواست مردم و مساعدت مسوولان را می طلبد.
وی با بیان اینکه ۲ کتابخانه عمومی روستاهای دستجرد و خانخودی با یک کتابدار ارائه خدمات می دهند ، ادامه داد: این کتابدار ۲روز در هفته در هر یک از این روستاها فعالیت دارد.
به گفته وی، مردم این روستاهای کویری خواستار افزایش تعداد روز خدمات کتابخانه ای در روزهای هفته هستند.
بخشدار مرکزی شاهرود هم در این نشست برگزاری منظم و مستمر نشست های انجمن کتابخانه های عمومی این بخش و پیگیری مصوبات آن را مایه توسعه و ترویح فرهنگ مطالعه برشمرد.
حامد غیاث الدین افزود: تعمیرات و بهسازی کتابخانه های عمومی رویان ، طرود و مغان برای خدمات دهی بهتر ضرورت دارد.
وی تامین نیروی بومی برای افتتاح کتابخانه عمومی خیر ساز در روستای دیزج بخش مرکزی را که تا ایام دهه مبارک فجر بهره برداری خواهد شد ، خواست مردم منطقه برشمرد.
بخشدار بسطام هم در این نشست گفت: پنج کتابخانه عمومی در شهرهای مجن ، کلاته خیج ، بسطام و همچنین روستای قلعه نو خرقان و میقان به مردم این بخش خدمات کتابخانه ای ارائه می دهند.
علی باقری افزود:با توجه به جمعیت بیشتر، روستاهای این بخش شرایط لازم برای ایجاد کتابخانه عمومی را دارند.
وی با بیان اینکه روستای گلستان این بخش با جمعیت سه هزار و ۲۵۰ نفر یکی از روستاهای مطرح برای ایجاد کتابخانه عمومی است ، تاکید کرد: روستاهای ابرسج و خیح نیز آمادگی این امر را دارند.
به گفته وی، سالن آمفی تئاتر کتابخانه عمومی شیخ مفید شهر مُجِن نیز برای استفاده بهتر نیازمند بهسازی و رنگ آمیزی است.
باقری افزایش فضای فیزیکی سالن مطالعه کتابخانه عمومی شهر کلاته خیح را برای خدمات بهتر کتابخانه ای به اعضا و مراجعین ضروری برشمرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان هم در این نشست گفت: پس از جنگ تحمیلی و شکست دشمنان در تحریم ها و جنگ اقتصادی با ملت مقتدر ایران اسلامی تمام توان استکبار جهانی و همپیمانانش برای جنگ فرهنگی تجمیع شده است.
فرشید فلاح افزود: دشمنان با برنامه مدون هجمه ماهواره ها ، تبلیغات سوء ، استفاده از ظرفیت های فضای مجازی با ابزار نوین و کارآمد و توان بنگاههای سخن پراکنی خود تلاش شبانه روزی برای خدشه دار کردن فرهنگ ایرانی اسلامی و رواج بی اعتمادی در جامعه را در دستور کار خود دارند.
وی تاکید کرد: تقسیم کار ، تولید محتوا و آموزش راهبرد مناسب برای مقابله با توطئه دشمنان است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهرود هم در این نشست محدودیت های کرونایی را در این مدت باعث کاهش فعالیت های فرهنگی که نشاط عمومی را در جامعه به دنبال داشت برشمرد.
رضا مهدیان افزود: استفاده از فضای مجازی توسط هنرمندان این شهر برای تولید محتوای هنری و بازنشر آن در فضای مجازی در دوران کرونا خلاقیت های این قشر جامعه را متبلور کرد.
به گفته وی با حمایت های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی امسال ۳۰۰میلیون ریال برای خرید کتاب در شهرستان شاهرود اختصاص یافته است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان نیز گفت: سرانه مطالعه هفتگی در استان سمنان یک و هشت دهم ساعت است.
محمد طاهریان افزود: این امر در کشور یک و نیم ساعت می باشد که میانگین استان سمنان از کشور بالاتر است.
وی از مردم خواست باتوجه به ایجاد بخش های متنوع و جدید در یازدهمین جشنواره ملی کتابخوانی رضوی از فرصت باقیمانده تا آبان ماه برای شرکت فعال تر بیشترین استفاده را کنند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان با بیان اینکه هماهنگی لازم با سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برای شرکت کنندگان این جشنواره ملی انجام شد، ابراز داشت: کارکنان دولت که در این جشنواره ملی کتابخوانی شرکت کردند به صورت رایگان هشت ساعت آموزش را در کارنامه اداری خود ثبت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه استان سمنان از نظر فضای فیزیک مطالعه نسبت به جمعیت جزو پنج استان نخست کشور است، ادامه داد: در کشور این میزان سه و هشت دهم مترمربع است.
رییس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان شاهرود هم گفت: این شهرستان ۶ انجمن کتابخانه در شهرها و بخش های دارد که بیشترین تعداد در استان سمنان را به خود اختصاص داده است.
سید ابراهیم موسوی افزود: این انجمن ها در بیارجمند، شاهرود ،بسطام و بخش مرکزی شاهرود در۶ ماهه نخست امسال با ۲۶ نشست مسایل کتابخانه های عمومی خود را پیگیری کردند.
وی تاکید کرد: پارسال نیز انجمن کتابخانه های عمومی شاهرود در رده هشت انجمن برتر کشور در راستای پیگیری و نتیجه بخشی وظایف و مصوبات قرار گرفت.
در این نشست از علی اکبر خواجه مظفری نویسنده بومی شاهرودی با اهدای لوح تقدیر شد.
۲ بانوی جوان هنرمند نقاش شاهرودی با اهدای تابلوی نقاشی خود به فرشید فلاح مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان مراثب قدردانی هنرمندان شاهرودی از تلاش های این مدیر دردوران کرونا برای ارتقای فعالیت های هنری تقدیر کردند.
در یازدهمین دوره این جشنواره در کنار رشته های نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینه ای و داستانک نویسی، رشته های شعرسرایی، پویش «برای امام زمانم» و قصه گویی اضافه شده و برای جلب مشارکت بیش از پیش ناشران و کتابداران دو بخش حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر و نیز مروجان فرهنگ رضوی در نظر گرفته شده است.