«منصور ستوده» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه اقداماتی در مسیر تامین آب پایدار برای شهرستان تویسرکان انجام شده است، افزود: پس از بهره برداری از سد سرابی با اعتباری افزون بر ۵۹ میلیارد تومان، ساخت خط انتقال آب آشامیدنی از سد سرابی به داخل شهر تویسرکان نیز اجرایی شد.
وی اظهار داشت: این طرح به طول ۱۵ کیلومتر و با اعتباری افزون بر ۲۹ میلیارد تومان به همراه ساخت تصفیه خانه آب آشامیدنی با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان برنامه ریزی و اجرایی شده است.
ستوده با اشاره به اینکه این طرح با سرمایه گذاری بخش خصوصی اجرا و در آستانه بهره برداری است، عنوان کرد: با پایان عملیات اجرایی این تصفیه خانه، از ظرفیت کامل آن برای تامین آب آشامیدنی تویسرکان و جایگزنی آن برای آب چاه ها استفاده می شود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نزدیک به ۸۰ لیتر در ثانیه از آب سد سرابی برای مصارف آب آشامیدنی شهرستان تویسرکان استفاده می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان تصریح کرد: تصفیه خانه آب آشامیدنی تویسرکان یکی از مهمترین پروژه های این شهرستان محسوب می شود که پس از تکمیل شدن سد سرابی و خط آبرسانی به داخل شهر انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه روند ساخت تصفیه خانه مدرن آب آشامیدنی شهرستان تویسرکان سال ۱۳۹۴ آغاز شده است، اظهار داشت: این تصفیه خانه دارای سه مُدول با ظرفیت تصفیه هر یک ۱۰ هزار متر مکعب در شبانه روز است که می تواند ۳۲۴ لیتر آب در ثانیه معادل ۲۸ هزار متر مکعب آب در شبانه روز را تصفیه کند.
ستوده افزود: پیش بینی می شود، این تصفیه خانه در پاییز سال جاری به بهره برداری تجاری برسد و با توجه به تخصیص آب آشامیدنی از سد سرابی به میزان هفت میلیون متر مکعب در سال، حدود ۲۲۰ لیتر در ثانیه آب آشامیدنی شهر تویسرکان را تصفیه و تامین کند.
سدهای آبشینه، اکباتان، سرابی تویسرکان، شنجور رزن، شیرین سو، نعمت آباد اسدآباد و کلان ملایر از سدهای بزرگ استان همدان به حساب میآیند.
شهرستان تویسرکان در غرب استان همدان واقع شده است.