به گزارش ایرنا، «منصور ستوده» روز سه شنبه با اعلام این مطلب و مقایسه میزان بارش های امسال نسبت به سال گذشته و دوره بلندمدت، افزود: ۴۵ میلیون متر مکعب آب تا پایان امروز(هفتم دی) پشت سدهای استان همدان ذخیره شده است.
وی با مقایسه میزان بارش های استان همدان نسبت به دوره بلندمدت و سال گذشته، تصریح کرد: میزان بارندگی ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر) تا کنون ۱۰۲ میلیمتر بوده که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۱۵۲ میلیمتر ثبت شده است که ۳۳ درصد کاهش را نشان می دهد.
ستوده با بیان اینکه میزان بارش ها در مقایسه با دوره بلندمدت نیز ۱۳ درصد کاهش یافته است، افزود: امیدواریم میزان بارندگی با توجه به شرایط خشکسالی در ماه های پیش رو مطلوب باشد تا در سال آینده با بحران کم آبی مواجه نشویم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان با اشاره به اینکه ورودی آب سد اکباتان ۴۶۲ لیتر در ثانیه است، گفت: ۲ میلیون و ۶۹۰ هزار متر مکعب آب تا پایان هفتم دی پشت سد اکباتان ذخیره شده که ۵۶۷ لیتر در ثانیه از آن برای تامین آب مصرفی شهر همدان برداشت می شود.
وی تصریح کرد: گنجایش مخازن سدهای بهره برداری شده در استان همدان برابر با ۱۰۸ میلیون مترمکعب است.
ستوده اظهار داشت: با توجه به بارشهای چند روز گذشته انتظار می رود رودخانه های بالا دست سد اکباتان جاری شود و از آن طریق حجم ورودی و ذخیره آب سد افزایش یابد.
مدیرعامل آب منطقه ای استان همدان همچنین با اشاره به اینکه ۱۰ درصد از گنجایش سد آبشینه نیز پر شده است، افزود: این سد با گنجایش پنج میلیون متر مکعب در حال حاضر ۵۰۰ هزار متر مکعب ذخیره آب دارد.
به گفته ستوده، سد شیرین سو نیز ۴.۴ میلیون متر مکعب گنجایش دارد که با ذخیره یک میلیون متر مکعب آب، ۲۴ درصد حجم ذخیره آن پر شده است.
وی در رابطه با سد کلان ملایر نیز اظهار داشت: ۸۱ درصد ظرفیت این سد پر شده به نحوی که سد کلان با گنجایش ۴۵ میلیون متر مکعب درحال حاضر ۳۶.۷ میلیون متر مکعب آب دارد که بسیار خوب است.
ستوده با اشاره به اینکه ۳۰ درصد از گنجایش سد سرابی تویسرکان نیز پر شده است، افزود: در حال حاضر ورودی این سد اندک و حجم آن ۲.۷۲ میلیون متر مکعب است.
وی اضافه کرد: سد شنجور رزن نیز با کم ترین حجم ذخیره آب نسبت به سدهای استان وضعیت مناسبی ندارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان گفت: یک میلیون متر مکعب از مخزن ۴.۷ میلیون مترمکعبی سد تازه ساز نعمت آباد اسدآباد نیز معادل ۱۷ درصد حجم آن پر است.
همدان از ۱۷ سال پیش تاکنون همواره در ردیف استان های در معرض خشکسالی قرار داشته است.
نظر شما