به گزارش ایرنا، حیدر آسیابی روز پنجشنبه در جلسه بررسی چالش های زیست محیطی خشک شدن خلیج گرگان که در جزیره آشوراده برگزار شد، افزود: ما معتقدیم درباره خلیج گرگان حقوق عامه تضییع شده است و دامنه این تضییع هر روز گسترده تر می شود ولی در عمل هیچ عزم و اراده ای در استان و کشور برای رفع این مشکل دیده نشده است.
وی اظهارداشت: در دستگاه قضایی استان به صورت جدی از مسئولان اجرایی و متولی امر مطالبه می کنیم و اعتقاد ما این است که در این بخش ترک فعل اتفاق افتاده است و به صورت ویژه بررسی می کنیم چه پیگیری هایی برای احیای خلیج گرگان صورت گرفته و نتیجه آن ها چه بوده است.
آسیابی، نبود یک مدیریت متمرکز مسئولیت پذیر را مشکل اصلی برای احیای این اکوسیستم برشمرد و گفت: به جای اینکه دستگاه های متولی در این زمینه مطالبه گری کرده و برای حل مشکل چانه زنی کنند دستگاه های قضایی و نظارتی به موضوع ورود کرده و از این دستگاه ها می خواهند که به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.
این مقام ارشد قضایی استان گلستان با بیان این که موضوع خلیج گرگان فقط مربوط به گلستان نیست ، تصریح کرد: باید مطالبه فراگیر و ملی برای کمک به احیای این خلیج صورت بگیرد و گرنه عواقب آن فراتر از استان، حتی کشورهای منطقه را درگیر خواهد کرد.
آسیابی گفت: نمایندگان استان هم باید ورود جدی به این موضوع داشته باشند و در سفرهای استانی رئیس جمهور ، اختصاص ردیف اعتباری ویژه برای احیای خلیج گرگان مطالبه اصلی استان باشد تا برای احیای این خلیج اقدام اساسی صوت بگیرد و بتوانیم جلوی آثار مخرب محیط زیست را بگیریم.
وی ادامه داد: از زمان بروز این معضل تاکنون به جز چند جلسه و چند مصوبه برای رفع کوتاه مدت مشکل که آن هم بر زمین مانده، در عمل هیچ اتفاقی نیفتاده و باید به دنبال مطالبه اجرای مصوبات کمیته ملی احیای تالاب ها باشیم.
صید غیرمجاز ، ایجاد پاسگاه و مقابله با آتش سوزی و ساماندهی قایق های صیادی از دیگر مواردی بود که در جلسه امروز به آن پرداخته شد.
نشست زیست محیطی با موضوع چالش های زیست محیطی خشک شدن خلیج گرگان امروز با حضور مسئولان قضایی و محیط زیستی استان های گلستان و مازندران در جزیره آشوراده برگزار شد.
بر اساس داده های سازمان نقشه برداری کشور بیش از ۲۷ درصد از وسعت ۴۰۰ کیلومتر مربعی خلیج گرگان در سال های اخیر خشک شده و کم توجهی به آن امکان بیشتر شدن این محدوده را تشدید کرده است.
به گزارش ایرنا؛ ثبت خلیج گرگان در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و لپو زاغمرز در استان مازندران به عنوان نخستین مجموعه تالاب بینالمللی جهان در فهرست تالابهای کنوانسیون رامسر ثابت کرد این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست محیطی است که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی اثرگذاری مستقیم دارد.
خلیج گرگان با کارکرد اقتصادی و اکولوژیکی در تکثیر آبزیان، ماهیان استخوانی و غضروفی، جذب پرندگان مهاجر و حفظ چرخه زیست دریای خزر دارای اهمیت بوده و در معیشت جوامع محلی نیز اثرگذاری مستقیم و نقش مهمی دارد.
خلیج گرگان یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر نیز هست و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگترین دریاچه زمین به اتصال آن با دریا وابسته است.
این پهنه آبی از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.