لارستان- ایرنا- فرماندار ویژه لارستان در نشست جمع بندی سفر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که به عنوان معین رییس جمهوری در جریان هفتمین سفر استانی به شهرهای جنوبی فارس آمده همگام با مردمان این خطه به مهمترین چالش‌های مردم یعنی کم آبی و نبود راه‌های ایمن اشاره داشت.

به گزارش ایرنا، جلیل حسنی در این نشست که پنجشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۰ در شهرستان خنج برگزار شد، اظهار داشت: یکی از دغدغه ها و درخواست جدی و عاجزانه مردم خطه لارستان، تکمیل و بهره برداری از جاده ملی لار- جهرم – بندرعباس است که سالانه شمار زیادی از شهروندان و هموطنانانمان در این محور ترانزیتی و شاهراه حیاتی کشور کشته می شوند.

او مهمترین مشکل و مانع جدی در تکمیل این طرح را کمبود اعتبار دانست و گفت: تلاش ها و اعتباراتی با حمایت نماینده شهرستان برای این طرح در نظر گرفته شده اما این اعتبارات به هیچ وجه جوابگوی رفع مشکل و اجرای این طرح ملی نیست.

فرماندار لارستان همچنین موضوع کمبود و در حقیقت بحران کم آبی در پنج بخش لارستان شامل بیرم، بنارویه، صحرای باغ، جویم و بخش مرکزی را که جمعیتی حدود ۱۵۰هزار نفر  شامل می شوند یکی دیگر از مشکلات و درخواست های مهم این شهرستان گرمسیری در جنوب فارس از دولتمردان سیزدهم عنوان کرد.

 حسنی با توجه به آب و هوای گرم و سوزان منطقه و دمای گاه تا بالای ۴۸ و ۵۰ درجه شهرستان لارستان خواستار توجه و تامین اعتبار لازم برای رفع این مشکل و درد مُزمن و انباشت شده از سالیان متمادی در منطقه شد.

او افزود: یکی از گزینه ها و برنامه های مهم برای رفع این چالش طرح آبرسانی از طریق سد سلمان است که وارد فاز عملیاتی شده اما با توجه به اعتبارات محدود و قطره چکانی حتی بیم تعطیلی پروژه نیز می رود.

حسنی گفت: شدت مشکل کم آبی و خشکسالی امسال برای مردم لارستان نیز بیش از همه دوران های قبل است به گونه ای که میزان بارش ها در منطقه لارستان در سال زراعی جاری حتی کمتر از ۳۰ درصد بود که در مقایسه با ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.

وی اضافه کرد: بروز خشکسالی و تشنگی و کم آبی البته متوجه احشام، محیط زیست و کشاورزان منطقه نیز شده و تولیدات در برخی محصولات حتی به بیش از نصف کاهش پیدا کرده است و بسیاری از حیات وحش منطقه از شدت کم آبی تلف شدند.

وی همچنین ارتقای برخی ادارات با توجه به شهرستان ویژه لارستان را نیز یکی از درخواست های مهم و حتی پیگیری های جدی از سوی مردم و رسانه های محلی لارستان عنوان کرد و گفت: موضوع ارتقای اداره راهداری به اداره کل حمل و نقل جاده ای با اینکه از سال ۶۲ تصویب شده اما به دلایل مختلف همچنان اجرایی نشده است.

حسنی موضوع اجرایی شدن طرح راه‌آهن بندرعباس- لارستان- جهرم به شیراز را که حتی دارای کُد و ردیف بودجه ای است نیز از جمله درخواست های مهم این شهرستان از  دولت سیزدهم دانست و بیان کرد: این طرح هم اینک به دلیل کمبود اعتبار متوقف شده است.

وی ارتقای دانشکده علوم پزشکی لارستان به دانشگاه با وجود سرمایه گذاری های فراوان و ورود خیرین و نیک اندیشان برای ایجاد زیرساخت های لازم از دیگر ضروریات و دغدغه های مهم مردمان این خطه به ویژه مجمع خیرین سلامت لارستان از رییس جمهوری و وزارت بهداشت دولت سیزدهم عنوان کرد.

تکمیل بیمارستان بخش جویم، تکمیل و بهره برداری از ایستگاه پست برق ۴۰۰ کیلو ولت که از مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۷ در لارستان است، ایجاد و راه اندازی بندر خشک با توجه به موقعیت منحصر به فرد و ظرفیت‌های بالقوه این خطه همچون فرودگاه بین‌المللی ، وجود نمایندگی وزارت خارجه، گمرک تجاری، نزدیکی به بندرهای جنوبی را نیز از دیگر مطالبات جدی مردمان این سامان ذکر کرد.

او همچنین در این نشست گرفتن کُد مستقل برای دانشگاه فرهنگیان لارستان را نیز خواستارشد و گفت: با توجه به فاصله ۳۸۰ کیلومتری تا مرکز استان و نیز رفع مشکل انتقالی معلمان غیربومی در مدارس لارستان به شهرهای دیگر ضرورت انجام این مهم بیش از پیش در ین منطقه احساس می شود.

رئیس جمهوری پنجشنبه همزمان با ایام بزرگداشت یادروز حافظ شاعربلندآوازه ایران و در آغاز هفتمین سفر استانی دولت سیزدهم وارد شیراز شد.

رئیس دفتر رئیس جمهور، معاون اجرایی و وزرای کشور، نیرو، نفت، صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی و جهادکشاورزی رئیس جمهور را در سفر به استان فارس همراهی می‌کنند.

استان فارس با افزون بر پنج میلیون نفر جمعیت، استان چهارم کشور از نظر جمعیت است. این استان از نظر وسعت نیز چهارمین استان بزرگ تلقی و ۳۶ شهرستان را شامل می‌شود.

آیت الله رئیسی طی هفته‌های اخیر و در۶ سفر پیشین استانی خود به استان ها و مناطق محروم کشورمان از جمله استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، ایلام، کهگیلویه وبویراحمد و بوشهر سفر کرده بود.