به گزارش ایرنا، امین مرادی روز یکشنبه در نشست خبری مجازی اظهار داشت: حوزه هنری کردستان از بیش از ۱۵ سال گذشته برگزاری این مراسم را در دستور کار قرار داده است و در راستای استقبال خوب و گسترده مردم، امسال نیز این مراسم در سنندج برگزار میشود.
وی با تاکید بر رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی در راستای برگزاری این مراسم، افزود: برگزاری یادواره مرحوم سید بهاءالدین شمس قریشی با هدف رعایت شرایط حاکم بر جامعه به دلیل شیوع ویروس کرونا در فضای باز برگزار میشود.
رییس حوزه هنری کردستان با اشاره به حضور گروههای مختلف مولودیخوان و دفنواز برجسته استان در این مراسم، اظهار داشت: همچنین در این مراسم از سخنرانی ۲ روحانی برجسته نیز استفاده خواهد شد و دف نوازان و مولودیخوانهای برتر استان نیز اجرای برنامه خواهند داشت.
وی با اشاره به تعطیل شدن تمام فعالیتهای فرهنگی و هنری در کردستان بعد از شیوع ویروس کرونا، گقت: حوزه هنری استان در ۲ سال اخیر و علیرغم تمام محدودیت،های موجود، تلاش کرده تا با استفاده از بستر فضای مجازی و شبکههای اجتماعی فعالیتهای خوبی را اجرایی کند.
مرادی افزود: سال گذشته نیز با توجه به محدودیت های اعمال شده، هفدهمین یادواره مرحوم شمس قریشی بدون حضور مردم و در مسجد جامع سنندج برگزار و به صورت زنده از شبکه استانی مرکز کردستان پخش شد که امسال برنامهریزی بر این است که این مراسم در فضای باز و ضمن رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی با حضور جمعی از مردم برگزار شود.
وی اعلام کرد: وجود مقدس و نازنین پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) مهمترین نقطه ایجاد وحدت است و مردم این منطقه عاشق آن حضرت و اهل بیت(ع) هستند و در همین راستا برگزاری این مراسم و برنامههای این چنینی همواره در دستور کار حوزه هنری بوده و به صورت ویژه دنبال میشود.
رییس حوزه هنری کردستان همچنین با بیان اینکه کردستان مهد علم و عرفان است، اظهار داشت: برگزاری مراسمهای مولودیخوانی ریشه در فرهنگ و باور مردم این استان دارد و در همین راستا حوزه هنری تلاش دارد ضمن برگزاری اینگونه مراسمها در راستای تحکیم هر چه بهتر پایههای وحدت و همدلی در جامعه تلاش جدیتری داشته باشد.
وی اضافه کرد: ایام هفته وحدت بهترین فرصت برای کمک به وحدت و همدلی بیشتر در جامعه است و انتظار می رود که برگزاری اینگونه مراسمهایی، زمینهساز عملیاتی شدن این امر مهم که در راستای عمل به آموزه های دینی ماست، باشد.
مرحوم سید بهاء مالدین شمس قریشی از عارفان نامی کُرد، در ۱۲۹۳ هجری قمری مصادف با ۱۲۵۰ هجری شمسی در روستای «سه ردی» شهرستان پاوه متولد شده است.
وی از همان کودکی با حضور در مکتب اساتید در پاوه، بیاره و سنندج تلمذ کرده و سپس در سنندج به عنوان امام جماعت مسجد "هه ژاره" به امر آموزش و تربیت طلاب علوم دینی مشغول بوده است.
این عارف نامی کرد به فارسی و کُردی تألیفات متعددی از جمله معراج نامه، مولودنامه، شمس العقائد و دیوان شعر سروده است.
شمس قریشی در سال ۱۳۶۵ هجری قمری مصادف با ۱۳۲۲ هجری شمسی درسن ۷۲ سالگی در سنندج به لقاء ا... پیوسته و در آرامستان «تایله» این شهر به خاک سپرده میشوند.
آرامگاه آن مرحوم در محوطه سالن ورزشی شهید کاظمی سنندج واقع در خیابان طالقانی (فیضآباد) واقع شده است.
هجدهمین یادواره این عارف نامی کرد ۲۷ مهر جاری مصادف با ۱۲ ربیع الاول ۱۴۴۳ در محوطه مجموعه ورزشی شهید کاظمی سنندج که آرامگاه این عارف نامی نیز در آنجا قرار دارد، برگزار میشود.