۴ مهر ۱۴۰۲، ۱۳:۵۸
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 85239397
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سنندج میزبان بزرگترین مراسم مولودی خوانی کشور است

سنندج- ایرنا- بزرگترین مراسم مولودی خوانی کشور با عنوان یادواره عارف نامی کرد"سید بهاءالدین شمس قریشی" در صحن جدید مسجد جامع سنندج برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سرپرست حوزه هنری کردستان به عنوان متولی برگزاری این برنامه فرهنگی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران استان در سنندج، ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک ربیع الاول اظهار کرد: بر اساس هماهنگی های صورت گرفته این مراسم چهارشنبه پنجم مهر ساعت ۲۰ در مسجد جامع سنندج برگزار می شود.

افشین آزادی با اشاره به برگزاری این مراسم در چند سال اخیر در سنندج، افزود: برگزاری مراسم یادواره شمس قریشی در سنندج به دلیل استقبال و حضور پرشور مردم از اهمیت زیادی برخوردار است و حوزه هنری کردستان با همکاری و مشارکت تعدادی از ادارات و سازمان ها هر ساله این مراسم را برگزار می کند.

وی در ادامه گفت: در چند سال اخیر بواسطه بیماری کرونا هرچند به ناچار از برگزاری باشکوه و عمومی این یادواره محروم بودیم و صرفا از طریق پخش مستقیم در شبکه استانی صدا وسیما این مراسم را به خانه ها بردیم امسال باردیگر امکان برگزاری این یادواره با حضور مردمان عاشق و مریدان نبوت در صحن جدید مسجد جامع فراهم شده است.

سرپرست حوزه هنری کردستان اظهار کرد: یکی از مهمترین ویژگی‌های فرهنگی استان هنر وفرهنگ کردستان همدلی و وحدت بین فرق اسلامی تحت لوای پیامبر رحمت ومهربانی ها حضرت ختمی مرتبت محمد المصطفی (ص) است که نمود آن در ایام ماه مبارک ربیع به خوبی به نمایش گذاشته می‌شود.

وی اظهار کرد: ماه ربیع در کردستان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و در این ماه نوای عرفانی دف عجین شده با سروده‌های نشأت گرفته از اخلاص و باور شاعران و عارفان کُرد، در منازل، مساجد و تکایای استان مولود پیامبر را به جشن نشسته و ندای "یا مصطفی" و "یا نبی" به شکرانه وجود حضرتش درکوی و برزن ، گوش ها و دل ها را نوازش می کند.

مرحوم سید بهاءالدین شمس قریشی از عارفان نامی کُرد، در ۱۲۹۳ هجری قمری مصادف با ۱۲۵۰ هجری شمسی در روستای «سه ردی» شهرستان پاوه متولد شد، وی از همان کودکی با حضور در مکتب اساتید در پاوه، بیاره و سنندج تلمذ کرده و سپس در سنندج به عنوان امام جماعت مسجد «هه ژاره» به امر آموزش و تربیت طلاب علوم دینی مشغول بوده است.

این عارف نامی کرد به فارسی و کُردی تألیفات متعددی از جمله معراج‌نامه، مولودنامه، شمس العقائد و دیوان شعر سروده‌ است.

شمس قریشی در سال ۱۳۶۵ هجری قمری مصادف با ۱۳۲۲ هجری شمسی در سن ۷۲ سالگی در سنندج به لقاء الله پیوست و در آرامستان‌ «تایله» این شهر به خاک سپرده شده است.

آرامگاه آن مرحوم در محوطه سالن ورزشی شهید کاظمی سنندج واقع در خیابان طالقانی (فیض‌آباد) واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha