شهرکرد- ایرنا- فرماندار کوهرنگ گفت: از آنجا که بازسازی خانه‌هایی زلزله‌زده که امکان سکونت در آن وجود ندارد زمانبر است از این رو خانوارهایی که در چادر اسکان اضطراری داده شده‌اند در خانه‌های استیجاری ساکن می‌شوند.

مرتضی زمانپور روز یکشنبه در نشست هماهنگی قرارگاه جهادی بازسازی مناطق زلزله‌زده این استان افزود: با وقوع زلزله ۵.۷ ریشتر چلگرد، ۴۰۰ واحد مسکونی در شهرستان کوهرنگ غیرقابل سکونت شد که از آنجا که بخشی از این خانه‌ها متعلق به عشایر برون‌کوچ است و این افراد قبل از وقوع زلزله به مناطق گرمسیری خوزستان کوچ کرده بودند، مشکل زیادی ایجاد نکرد.

وی ادامه داد: اما در ۱۶۰ واحد مسکونی، خانوارها سکونت داشتند که با آسیب وارد شدن و یا آوار کامل این خانه‌ها، ساکنان در چادرها اسکان اضطراری شده‌اند که با توجه به فصل سرما امکان سکونت در این چادرها وجود ندارد از همین رو بهترین راه تامین خانه‌های استیجاری است.

زمانپور تصریح کرد: تلاش می‌شود تا اعتبار مورد نیاز برای تامین خانه‌های استیجاری در اختیار بنیاد مسکن قرار داده شود تا هرچه سریع‌تر خانوارهای چادرنشین در مکانی مناسب مستقر شوند.

فرماندار کوهرنگ همچنین از اعلام آمادگی یک شخص نیکوکار برای اهدای پنج هزار کیسه آرد برای مردم مناطق زلزله‌زده این شهرستان خبر داد و گفت: همچنین ظرف ۲ روز آینده از سوی معاون اقتصادی ریاست‌جمهوری اقلامی نظیر مواد خوراکی، چادر و آرد به مردم شهرستان اختصاص داده می‌شود.

زمانپور در ادامه با اشاره به تخریب ۴۲ مدرسه در شهرستان کوهرنگ، خاطرنشان کرد: از این تعداد پنج باب مدرسه غیرقابل تحصیل است و تا زمان بازسازی این مدارس، تامین کانکس و انتقال آن با بالگرد به منطقه پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به وارد شدن خسارت‌هایی به منابع آب شهرستان، اظهار داشت: برخی چشمه‌های منطقه بر اثر رانش زمین جابه‌جا شده که با وقوع بارش‌ها با مشکل مواجه خواهیم شد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست از پیگیری برای دریافت اعتبارات لازم برای بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی آسیب‌دیده از زلزله در شهرستان کوهرنگ خبر داد و گفت: مشکلی برای پرداخت تسهیلات تعمیر و بازسازی واحدها در شهرستان کوهرنگ وجود ندارد و مردم می‌توانند با مراجعه به دهیاری‌ها فرایند لازم را طی کنند.

فرشید ریاحی سامانی افزود: برای آسان کردن پرداخت تسهیلات بانکی به مردم شهرستان کوهرنگ، ستاد مرکزی در شهر بازفت احداث می‌شود.

وی با بیان اینکه صدور پروانه‌های احداث مسکن از سوی دهیاری‌ها انجام می‌گیرد، خاطرنشان کرد: اگر پروانه ساختمانی صادر نشود، امکان احداث مسکن وجود ندارد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری همچنین از طراحی دستورالعملی برای احداث خانه‌های روستایی متناسب با مصالح بومی نظیر سنگ خبر داد و گفت: تا پایان هفته این دستورالعمل تکمیل و ابلاغ می‌شود تا روند بازسازی خانه‌ها تسریع شود.

به گزارش ایرنا، زمین‌لرزه ۵.۷ ریشتری ساعت ۶ و ۹ دقیقه صبح دوشنبه ۱۲ مهر مرز استان‌های چهارمحال و بختیاری و خوزستان حوالی چلگرد را لرزاند.

این زمین لرزه در ۳۳ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد.

این زلزله اگر چه خسارت جانی در پی نداشت اما ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخش‌های مردمی، زیربنایی و کشاورزی به این استان وارد کرد.

پنج هزار و ۶۷۰ نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار در شهرستان‌های کوهرنگ، اردل و فارسان این استان از زلزله ۵.۷ ریشتری چلگرد متاثر شدند که در همین راستا ۱۰۶ خانه مسکونی به طور کامل آوار و برای اسکان موقت ۱۰۰ خانوار چادر و بسته‌های امدادی نظیر وسایل گرمایشی، مواد غذایی و سایر مایحتاج ضروری زندگی از سوی هلال احمر استان توزیع شده است.

با توجه به فصل سرما و موقعیت کوهستانی منطقه، تامین سرپناه امن و مناسب برای مردم ضرورت دارد.