صبح روز دوشنبه ساعت ۶ و ۹ دقیقه صبح زمینلرزهای به بزرگی ۵.۷ ریشتر در ۳۳ کیلومتری چلگرد در مرز بین استانهای چهارمحال و بختیاری و خوزستان به وقوع پیوست.
بزرگی این زلزله به حدی بود که مردم چندین استان همجوار لرزش آن را احساس کردند اما خوشبختانه تلفات جانی نداشت و تنها ۱۲ نفر در روستاهای شهرستان کوهرنگ آسیب دیدند که تنها ۲ مصدوم در بیمارستان بستری شدند و به گفته مسوولان، حال عمومی این مصدومان خوب است و به زودی مرخص میشوند هرچند گفته میشود امکان دارد به سبب جراحت وارده یکی از مصدومان از ناحیه پا قطع عضو شود.
به گفته کارشناسان، پراکندگی روستاها، کوهستانی بودن منطقه، سکونت عشایر منطقه در چادر و البته عنایت الهی سبب شد تا زمینلرزه چلگرد خسارت جانی نداشته باشد.
خسارت مالی وارده نیز به گفته سرپرست مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری خیلی سنگین نیست و بیشتر متوجه خانههای مسکونی به ویژه در روستاها است که با ارزیابی گروههای اعزامی به منطقه به زودی اعلام و جبران آن با جدیت پیگیری میشود.
اکنون پس از یک روز از وقوع حادثه اهالی در خانههای خود ساکن هستند، با وجود رانش کوه در برخی مناطق اما راههای ارتباطی باز است، خدماترسانی در حوزه آب، برق و گاز برقرار است و تنها آب شرب روستای مورز شهرستان قطع است که به زودی با تلاش کارشناسان برطرف میشود.
اکنون پسلرزهها متوقف شده و تجهیزاتی نظیر چادر و اسکان اضطراری از سوی گروههای هلالاحمر در اختیار مردم منطقه قرار داده شده تا در صورت نیاز مورد استفاده قرار گیرد.
عملیات امداد و نجات در منطقه به پایان رسیده و تنها ۴۰ گروه ارزیاب مشغول ارزیابی خسارتهای وارده بر خانههای مسکونی و بخشهای زیربنایی و تاسیسات فنی هستند.
بازسازی خانههای مسکونی در اولویت
سرپرست مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری، بازسازی خانههای مسکونی را در اولویت نخست جبران خسارتهای زلزله ۵.۷ ریشتری چلگرد اعلام کرد و گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و موقعیت جغرافیایی شهرستان میطلبد تا هرچه زودتر نسبت به بازسازی خانههای مسکونی اقدام شود.
خسرو کیانی تصریح کرد: خانههای مسکونی در ۲۲۳ روستا و سه شهر شهرستان کوهرنگ بین ۳۰ تا ۶۰ درصد آسیب دیده است و به سبب پراکندگی و گستردگی روستا ارزیابی خسارتها تا چند روز ادامه دارد اما تمام تلاش بر این است تا بتوان با دریافت اعتبار در بازسازی این خانهها سریعتر اقدام شود.
۴۰ گروه در حال ارزیابی خسارتها
فرماندار کوهرنگ نیز با اشاره به آغاز ارزیابیهای مربوط به خسارت زلزله روز دوشنبه این شهرستان اظهار داشت: ۴۰ گروه در بخشهای مختلف مسوول ارزیابی خسارتها هستند.
مرتضی زمانپور افزود: در راستای ارزیابی خسارتهای وارده بر خانههای شهری و روستایی هشت گروه از بنیاد مسکن در شهرستان فعال شده است.
وی ادامه داد: همچنین در خصوص خسارتهای وارده بر بخشهای کشاورزی، دامپروری، آموزش و پرورش و نوسازی مدارس، تاسیسات آب، ترکخوردگی برخی دستگاههای اداری و اماکن عمومی و پایههای برق نیز اکیپهایی در حال ارزیابی هستند.
زمانپور با بیان اینکه ارائه خدماتی نظیر آب، برق و گاز در منطقه برقرار است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد، اظهار داشت: تنها آب شرب روستای مورز قطع است که کارشناسان در حال رفع مشکل هستند.
فرماندار کوهرنگ بیشترین خسارتهای وارده شده در شهرستان را مربوط به خانههای روستایی دانست و گفت: هیچ یک از خانهها به طور کامل آوار نشده و امکان سکونت در خانهها وجود دارد.
زمانپور با بیان اینکه زلزله کوهرنگ خسارت جانی در پی نداشت، خاطر نشان کرد: تنها مواردی از تلفات احشام در منطقه به سبب پرتاب از کوه و ریزش آوار در استطبلها گزارش شده که آمار دقیقی از آن در دست نیست.
وی گفت کرد: جمعبندی و اعلام ارزیابی خسارتها بین ۷۲ ساعت تا یک هفته به طول میانجامد و پس از آن آمار دقیقی از میزان خسارتهای وارد شده میتوان ارائه داد.
جبران خسارتها با جدیت پیگیری میشود
استاندار چهارمحال و بختیاری نیز با تاکید بر پیگیری خسارتهای وارده بر شهرستان کوهرنگ گفت: با جمعبندی ارزیابیها جبران خسارتها از تهران پیگیری میشود.
اقبال عباسی افزود: از همان دقایق ابتدایی وقوع زمینلرزه شهرستان کوهرنگ در ساعت ۶ و ۹ دقیقه صبح، رییس دفتر رییسجمهوری در تماس تلفنی دستور آیتالله رئیسی برای بررسی موضوع و حضور در کنار مردم را ابلاغ و وزیر کشور نیز موضوع را بهصورت تلفنی پیگیری کرد.
وی تصریح کرد: میزان خسارتهای وارد شده به مردم بهصورت دقیق بررسی و از اختیارات دولتی مانند پرداخت کمکهای بلاعوض، تسهیلات بانکی، تمدید وامها و اقدامات عمرانی برای تسریع در روند خدماترسانی به مناطق زلزلهزده شهرستان کوهرنگ بهرهگیری شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری با قدردانی از انسجام و حضور به موقع دستگاههای استان در محل وقوع زلزله، خاطرنشان کرد: عملکرد مسوولان این استان برای ارائه خدمات بهموقع و سریع به زلزلهزدگان شهرستان کوهرنگ مطلوب و بهموقع بود
به گزارش ایرنا، براساس گزارش مرکز لرزهنگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، زمینلرزه ۵.۷ ریشتری ساعت ۶ و ۹ دقیقه صبح دوشنبه مرز استانهای چهارمحال و بختیاری و خوزستان حوالی چلگرد را لرزاند.
این زمین لرزه در ۳۳ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده است.
نزدیکترین مراکز استانها به محل وقوع این زلزله، شهرکرد با ۱۰۲ کیلومتر و اهواز با ۱۵۸ کیلومتر گزارش شده است.
چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در ۹۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.
نظر شما