گلستان یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب گوناگون دارد که به صورت مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می کنند.
حفظ وحدت میان اقوام و مذاهب در این استان شمالی به برکت پیروزی انقلاب اسلامی سبب شده تا ساکنان آن به عنوان ایران کوچک و الگوی همبستگی در کشور معرفی شوند.
زندگی مسالمت آمیز اقوام مختلف در گلستان از جمله فارس، ترک، ترکمن، بلوچ، سیستانی، خراسانی، شاهرودی، قزاق و مازندرانی سبب شده تا این اقوام با مذاهب مختلف در مناسبت های مختلف ملی و اسلامی از جمله بزرگداشت هفته وحدت با هدف تقویت وحدت و همبستگی و خنثی سازی توطئه دشمنان حضور فعالانه داشته باشند.
مسوول دفتر فرهنگی تبلیغی ادیان و مذاهب اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان با اشاره به این که این استان نگین وحدت کشور به شمار می رود گفت : ستاد بزرگداشت هفته وحدت این استان با محوریت مرکز بزرگ اسلامی شمال کشور و این اداره کل امسال بیش از ۳۰ ویژه را در این هفته برگزار می کند.
حجت الاسلام احمد کوثری روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این ویژه برنامه ها با برگزاری همایش وحدت شیعه و سنی در گرگان آغاز شده و عصر امروز با جشن ولادت پیامبر اکرم (ص) در مسجد جامع شهر بندرترکمن و حوزه علمیه چنارلی شهرستان مرزی مراوه تپه ادامه می یابد.
وی ادامه داد: برگزاری گفتمان سیره اخلاق و مهرورزی نبوی، محفل انس با قرآن، مولود خوانی، کرسی تلاوت نوگلان حسینی، ایستگاه صلواتی، نشست بصیرتی ویژه علما و روحانیان و دانشگاهیان ، جشن وحدت در مناطق مختلف، دیدار با امامان جماعت روستا و محله اهل سنت از جمله برنامه های تدارک دیده شده ستاد بزرگداشت هفته وحدت استان طی هشت روز در گلستان است.
به گفته وی محل برگزاری ویژه برنامه های ستاد بزرگداشت هفته وحدت استان بیشتر در شهر مرزی اینچه برون از توابع شهرستان گنبدکاووس، بندرگز، رامیان، آق قلا، مراوه تپه، شهر بندرترکمن و آزادشهر است.
حدود یک سوم از جمعیت استان گلستان را قوم ترکمن با مذهب اهل سنت تشکیل می دهد که در شهرستان های ترکمن، گنبدکاووس، کلاله، مراوه تپه ، آق قلا، گمیشان، رامیان، علی آباد، آزادشهر، گالیکش و مینودشت در کنار سایر اقوام زندگی می کنند.
اقلیت های سنی مذهب دیگری همچون بلوچ نیز در گلستان زندگی می کنند و سایر ادیان همچون مسیحیان عبادتگاه خود را در این استان شمالی دارند.
۱۲ ربیع الاول روایت اهل سنت از ولادت نبی مکرم اسلام تا ۱۷ ربیع الاول روایت اهل تشیع از میلاد رسول گرامی اسلام است که با ابتکار بنیانگذار کبیرانقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) به عنوان هفته وحدت نامگذاری شد.