۲۷ مهر ۱۴۰۰، ۲۱:۰۶
کد خبرنگار: 915
کد خبر: 84510549
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نهادینه کردن جهان‌بینی الهی، افراط گرایی را از امت اسلام دور می‌کند

گنبدکاووس - ایرنا - امام جمعه اهل سنت نگین شهر از توابع شهرستان آزادشهر درشرق استان گلستان، راه برون رفت از افراط گرایی در جهان اسلام را نهادینه کردن جهان بینی انبیا و اولیای الهی و نگاه آنها به نوع انسان و بشر دانست و بر تلاش جهت تحقق آن تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آخوند ابوبکر خوجملی عصر سه‌شنبه در همایش بزرگداشت هفته وحدت (۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول) در دانشگاه دولتی گنبدکاووس اظهار داشت: جهان‌بینی انبیا و اولیای الهی که نبی مکرم اسلام (ص) سرآمد آنها بودند و نوع نگاه ایشان به نوع انسان قابل توجه و ترویج است.

وی، نگاه عارفانه همراه با رافت و مهربانی، نگاه معرفتی، مشفقانه و ناصحانه پیامبر نور و رحمت حضرت محمد مصطفی (ص) در برخورد با همه افراد حتی مشرکان و کفار را عاملی برای گرایش افراد به اسلام و جهانی شدن این دین الهی دانست و گفت: این جهان بینی و سیره پیامبر و دیگر انبیا و اولیای الهی باید بیش از پیش در جامعه بالاخص در بین جوانان نهادینه شود.

آخوند خوجملی اضافه کرد: ترویج چنین نگاه الهی و معرفتی انبیا و اولیای الهی سبب همگرایی و وحدت در امت اسلام و زدودن افراط گرایی از جهان اسلام خواهد شد زیرا نگاه همراه با مهربانی و رحمت به نوع انسان فارغ از دین و مذهب به زندگی بدون افراط گرایی و خشونت در جامعه کمک زیادی می‌کند.

وی با محکوم کردن حادثه تروریسی هفته گذشته در یکی از مساجد افغانستان که منجر به کشته و زخمی شدن صدها انسان بی‌گناه شد، تصریح کرد که همه انسان ها بویژه امت اسلام باید نسبت به نوع انسان‌ها که جمال خداوند هستند و حتی همه مخلوقات الهی نگاه مهربانه و همراه با شفقت داشته باشیم.

امام جمعه اهل سنت نگین شهر همچنین با تبریک ولادت نبی مکرم اسلام (ص) و هفته وحدت، این هفته را یادگار ارزنده امام راحل دانست و گفت: توجه به وحدت امت اسلامی که مورد تاکید مقام معظم رهبری انقلاب نیز می‌باشد امروز ایران اسلامی در امنیت، وحدت و برادری زندگی می‌کنند کشور ما از لحاظ وحدت و همدلی در دنیا می‌درخشد.

نهادینه کردن جهان‌بینی الهی، افراط گرایی را از امت اسلام دور می‌کند

امام جمعه گنبدکاووس نیز در این مراسم با تبریک هفته وحدت گفت که امت اسلام مشترکات زیادی از جمله کلمه توحید، پیامبر(ص)، کتاب قرآن، قبله و اعتقاد به حجت امام زمان (عج) دارد که باید به عنوان محور وحدت مورد توجه و اهتمام امت اسلام قرار گیرد.

حجت الاسلام محمود ترابی افزود: عرفان، معرفت و عقلانیت پیش زمینه وحدت هستند که باید در این حوزه فرهنگ سازی شود زیرا بدون این سه و یا نگاه تک بُعدی یکی از آنها، وحدت در جامعه و امت اسلامی محقق نخواهد شد.

وی بابیان اینکه اسلام دین مهربانی و رافت است و نباید به آن نگاه ارعابی شود، اضافه کرد: استبکار جهانی با توطئه‌های تفرقه افکنانه خویش از گذشته تا اکنون با تقسیم کشورهای بزرگ اسلامی به چند کشور و یا تعیین خطوط مرزی به گونه‌ای که بین کشورها اختلاف باشد، به دنبال ایجاد تفرقه و ضربه زدن به امت اسلام بوده و هستند.

حجت الاسلام ترابی تصریح کرد: تفرقه حاصل سیاست استکباری است و همانگونه که سران کشورهای استکباری از این سیاست حمایت می‌کنند، وحدت نیز باید پشتیبان سیاسی داشته باشد و همه سیاستمداران جهان اسلام باید پیشتبان وحدت باشند و از تندروی‌ها و افراط گرایی‌ها جلوگیری کنند.

امام جمعه گنبدکاووس همچنین توصیه کرد که برای نهادینه شدن وحدت در جامعه افراد باید ابتدا اعضای خانواده و نزدیکان خود را به وحدت و جلوگیری افراط و تندروی دعوت کنند ضمن اینکه مراکز آموزش عالی نیز بایستی پژوهش‌ها، تحقیقات و پایان نامه‌های دانشجویی را به سمت کثرت گرایی و تقریب در امت اسلامی سوق دهند.

همچنین مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گنبدکاووس نیز در این مراسم با تبریک هفته وحدت، این هفته را تجلی اتحاد و وحدت دشمن شکن دانست و گفت که بیشتر حوادث و درگیری ها در امت اسلامی به خاطر نداشتن وحدت و انسجام است.

حجت الاسلام قاسم رجبی میاندشتی افزود: امت اسلام با همه سلایق و عقاید خود باید در کنار هم بوده و وحدت داشته باشند تا دشمنان نتوانند بین آنها تفرقه بیندازنند.

وی اضافه کرد: امت اسلام همچنین باید به دستورات خدا، قرآن، پیامبر(ص)، ائمه اطهار (ع) و پیشوایان دینی بیشتر توجه و عمل نمایند تا پیروزی در همه عرصه‌های عاید آنها شود.

رییس دانشگاه گنبدکاووس نیز دراین مراسم که به صورت برخط برای سایر دانشجویان و اعضای هیات علمی آن پخش می‌شد، گفت: بزرگترین مشکل فعلی جهان اسلام نداشتن وحدت کلمه و انجام برخی رفتارها که آسیب زیادی به اسلام وارد می‌کند، است.

ابوالفضل طهماسبی افزود: استکبار جهانی سال‌هاست با سیاست "تفرقه بینداز و حکومت کن"، دامن زدن به برخی اختلافات قومی و مذهبی و حمایت از گروهک‌های تروریستی و نیز راه‌انداختن جنگ در برخی کشورهای اسلامی منطقه، چهره جعلی از اسلام به جهان عرضه می‌کند.

وی با تاکید برضرورت هوشیاری در برابر توطئه‌های تفرقه افکنانه دشمنان، پرهیز از دو دستگی و نیز احترام به عقاید یکدیگر، اضافه کرد: در این دانشگاه از اقوام و مذاهب اسلامی دانشجو، کارمند و عضو هیات علمی داریم ولی تا کنون هیچ مشکلی در بحث وحدت نداشته‌ایم.

شهرستان گنبدکاووس ۳۷۵ هزار نفر جمعیت دارد که از اقوام و مذاهب اسلامی ساکن در ایران اسلامی تشکیل و زندگی مسالمت آمیزی با هم دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha