به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی این اداره مهندس جلیل رمضانی اظهار داشت: این روستا بازار برای دومین سال پیاپی و همزمان با برداشت محصول زعفران آغاز به کار کرد.
وی گفت: این روستا بازار در مساحت یکهزار متر مربع شامل ۳۵ غرفه در شهر فاروج با هدف حمایت از تولید کنندگان زعفران و ایجاد مکانی برای عرضه مناسب محصول توسط اتحادیه تعاونی های روستایی شهرستان ایجاد شده است.
مدیر تعاون روستایی خراسان شمالی افزود: کشاورزان می توانند محصول خود را تا انتهای فصل برداشت گل، در این مکان به خریداران و با قیمت های مناسب که از طریق عرضه و تقاضا بازار تعیین می شود، تحویل دهند.
رمضانی گفت: در صورت حمایت مسوولان استانی، تعاون روستایی پتانسیل راه اندازی این نوع روستابازارها را برای سایر محصولات کشاورزی استان و در سایر شهرستان ها را دارد.
برداشت طلای سرخ از سطح چهار هزار و ۳۵۰ هکتار کشتزار خراسان شمالی از نیمه مهرماه سال جاری آغاز شده است که بیشترین اراضی زیر کشت این محصول مربوط به شهرستان فاروج در شرق استان است.
پیش بینی می شود که از این میزان کشتزار ۲۲ تن محصول برداشت شود.
این استان از سطح زیر کشت و تولید زعفران رتبه سوم در بین استان های کشور دارد اما در بهره وری رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
میانگین عملکرد تولید زعفران در این استان ۶.۲ کیلوگرم در هکتار است که این رقم در کشور چهار کیلوگرم است.
شهرستان فاروج به عنوان قطب تولید زعفران در استان استٰ، خراسان رضوی و خراسان جنوبی به ترتیب رتبه اول و دوم را در سطح کشور دارند که خراسان شمالی در رده سوم کشور قرار دارد.
سطح زیر کشت گیاهان دارویی در این استان که شامل کشت زعفران، گل محمدی ، زیره سبز، نعناع فلفلی، آلوورا، گل گاوزبان، موسیر، آویشن، سیاه دانه، بادرنجبویه و بهلیمو است به هفت هزار هکتار رسیده است که در مقایسه با قبل از آغاز به کار دولت تدبیر و امید حدود ۳ برابر رشد یافته است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح حدود ۴۷ هزار هکتار باغ و مابقی زراعت است.