تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۵

سنندج - ایرنا - دستگیری ۲ قاچاقچی درختان بید در شهرستان دیواندره، نجات ۲ هزار قطعه ماهی توسط محیط بانان شهرستان بانه و واکنش اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان در خصوص فیلم منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر نابودی تالاب بین المللی زریبار سه خبر کوتاه حوزه محیط زیست کردستان است.

به گزارش ایرنا، رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دیواندره اظهار داشت: محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست دیواندره با رصد،کنترل و پایش مستمر زیستگاه‌های حوزه استحفاظی به ویژه منطقه حفاظت شده چهل چشمه و سارال، ۲ نفر خاطی را که اقدام به قطع سه اصله درخت خودرو  بید کرده بودند؛ شناسایی و دستگیر کردند.

مسعود عسگری با اشاره به اینکه این خاطیان قصد قاچاق این درختان را داشتند، افزود: درختان قطع شده از نوع خودرو و منابع ملی واقع در منطقه حفاظت شده بود؛ از این خاطیان علاوه بر درخت‌ها تعداد یک اره برقی  نیز کشف وتوقیف و پرونده آنها برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی ارجاع شد.

وی اضافه کرد: هر گونه برداشت بدون بی ضابطه از منابع ملی و بهره برداری از آن در مناطق بدون مجوز قانونی ممنوع است و وفق قوانین و مقررات مربوطه با افراد خاطی برخورد می شود.

نجات ۲ هزار قطعه ماهی در رودخانه سیران بند بانه

رییس اداره حفاظت محیط زیست بانه اظهار داشت: آب رودخانه‌های شهرستان بانه به دلیل خشکسالی کم آب شده و این وضعیت باعث گرفتار شدن تعداد زیادی از ماهیان این رودخانه‌ها در آبگیر شده است.

رحمان رحیم‌پور اضافه کرد: در پی گشت و کنترل  محیط بانان یگان حفاظت و بازدید کارشناسان در پی پایش منابع آبی و رودخانه ها، تعداد ۲ هزار قطعه ماهی که در گودال‌های کم آب محصور شده بودند را از مرگ نجات دادند.

وی یادآور شد: نیروهای یگان و کارشناسان این اداره به طور مستمر و روزانه در مناطق و زیستگاه‌های شهرستان بانه در حال گشت زنی و رصد مسایل و مشکلات مربوط به بخش محیط زیست این شهرستان هستند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست بانه اظهار داشت: از شهروندان فهیم درخواست می شود هرگونه بیماری، تلفات و وضعیت غیر عادی حیات وحش در اکوسیستم‌های خشکی و منابع را با شماره برخط ۱۵۴۰ به محیط زیست اعلام کنند.

جوابیه اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان به فیلم منتشر شده در فضای مجازی

در جوابیه اداره‌کل محیط زیست کردستان به فیلم منتشره در فضای مجازی مبنی بر نابودی نگین ارزشمند غرب کشور آمده است: با توجه به واقعیات موجود در خصوص وضعیت تالاب زریوار مطالب زیر به استحضار دوستداران طبیعت رسانده می شود تا از قضاوت‌های غیر علمی و غیر منصفانه دوری شود.

تالاب بین المللی زریوار نگین ارزشمندی است در غرب کشور، تالابی بکر که با داشتن پتانسیل‌های زیستی، اقتصادی ، علمی ،تفریحی و گردشگری بار سنگینی را برای حفاظت از آن بر دوش همگان قرار داده است.

در سال جاری تنش کم آبی حاکم بر کشور تاثیر بسزایی بر کاهش منابع آبی داشته که شهرستان مریوان و به ویژه تالاب زریوار نیز از این پدیده بی نصیب نمانده است.

 شهرستان مریوان با دارا بودن میانگین بارندگی بلند مدت  بالای ۸۰۰ میلی متر یکی از مناطق مرطوب کشور محسوب می شود که تنش خشکسالی موجود بر این تالاب در سال جاری اثرات چشمگیرترو مشهودی داشته است.

با توجه به اینکه عمده  منابع تامین آب تالاب زریوار شامل ریزش‌های جوی صورت باران و برف سالانه، چشمه های کف جوش بستر تالاب که به سفره های زیر زمینی مرتبط است و آب‌های سطحی ورودی به تالاب از طریق آبراهه های جاری بر دامنه های غربی، شرقی و حوضه آبخیز تالاب  تامین می شود.

 لذا می توان گفت که تقریبا اصلی ترین منبع تامین کننده  آب تالاب متاثر از ریزش‌های جوی بوده که با توجه به کاهش ۴۲ درصدی بارش در سال آبی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ موجب عقب نشینی سطح آب تالاب از زمین‌های اطراف و در نهایت باعث به گل نشستن نیزارهای شناور و متحرک تالاب و خشک شدن آب حد فاصل نیزارها و اراضی آن محدوده می شود.

همچنین قسمت‌های کناری تالاب که در سنوات گذشته به صورت مرطوب بودند(پاکاب ها) امسال خشک شده اند؛ از سوی دیگر اکثر چشمه‌ها، چاه‌ها و منابع آب وابسته به نزولات جوی در سال جاری زراعی در کل استان یا خشک یا با کمبود شدید آبدهی مواجه شده اند و سیاه جلوه دادن وضعیت فعلی بدلیل قصور مسوولان یا افراد یا گروه مشخصی در این رابطه  بدور از انصاف و اخلاق بوده و می طلبد که متخصصین و تحصیلکردان مربوط در این زمینه اظهار نظر کنند.

کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با وسعت ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۶۴ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار، دو اثر طبیعی ملی غار کونه شم شم و کانی برد و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه های جانوری و گیاهی قرار داده است.