به گزارش ایرنا، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کردستان اظهار داشت: هر سال، با شروع فصل پاییز و آغاز سرما بسیاری از پرندگان برای فرار از زمستانهای سرد و حفظ بقای خود از عرض های شمالی کره زمین به عرضهای جنوبی تر مهاجرت می کنند.
شهاب محمدی اضافه کرد: در واقع تغییرات آب و هوایی و کمبود غذا باعث شده که مهاجرت برای بسیاری از گونه های پرندگان، به بخش جداییناپذیر زندگی آنها تبدیل شود.
وی افزود: مهاجرتها در بیشتر اوقات از راهها و مسیرهای معینی صورت میگیرد و بیشتر طول سواحل و مسیر بادهای مخصوص مسیر مهاجرت پرندگان را تعیین میکنند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کردستان گفت: موقعیت جغرافیایی خاص و شرایط آب و هوایی مناسب ایران و به طبع آن استان کردستان، موجب شده که این سرزمین در مسیر مهاجرتهای مختلف قرار گیرد.
محمدی یادآور شد: در سرشماری دی ماه سال گذشته پرنده گان مهاجر آبزی وکنار آبزی در ۱۵ منبع آبی استان بیش از ۱۴ هزار۲۰۰ قطعه پرنده از میان ۱۹ خانواده پرندگان از جمله کشیم ها، باکلان ها، پرستوی دریایی، حواصیل ها، لک لک ها، مرغابی ها و قوش ها با ۶۱ گونه شمارش شد.
وی اضافه کرد: بیشترین جمعیت پرنده مریوان با حدود هفت هزار و ۵۰۰ قطعه شمارش شده وبیشترین تنوع با ۴۱ گونه در تالاب بین المللی زریوار بوده است.
دستگیری شکارچی سابقهدار در سنندج
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سنندج از دستگیری شکارچی سابقه دار در مناطق تحت مدیریت این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: این شکارچی سابقه دار با رصد و شناسایی محیط بانان و همکاری نیروهای انتظامی در حوالی ناحیه منفصل شهری نایسر دستگیر شد.
فواد مصطفی نژاد با اشاره به اینکه از این متخلف، چهار سر خرگوش و یک قبضه اسلحه کشف و توقیف شد، افزود: با هماهنگی مراجع قضایی خودروی حامل فرد خاطی تا تعیین تکلیف پرونده، به پارکینگ نیروی انتظامی منتقل شد.
وی اضافه کرد: ضرر و زیان وارده به محیط زیست و تنوع زیستی ۱۸ میلیون ریال بوده است که براساس مواد قانونی شکار و صید غیر مجاز، از فرد خاطی اخذ و پرونده متخلف مذکور جهت بررسی و سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی ارجاع شده است.
دستگیری۲ شکارچی غیر مجاز پرنده در بیجار
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بیجار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از دستگیری ۲ شکارچی که اقدام به شکار سه پرنده با قرقره در منطقه حفاظت شده بیجار کرده بودند توسط محیط بانان خبر داد و گفت: این دو متخلف با کمین در حوالی روستای زردکمر و حاشیه منطقه حفاظت شده اقدام به شکار سه پرنده باقرقره کرده بودند که با رصد و هوشیاری مأموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست دستگیر شدند.
علی اصغر هدایت زاده افزود: از این متخلفین علاوه بر لاشه پرنده ها، یک قبضه سلاح شکاری نیز کشف و توقیف شد و پرونده متخلفین توسط واحد حقوقی صورتجلسه و جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی ارجاع شده است.
وی با بیان اینکه باقرقره پرندهای دانه خوار بوده که به کبک و بلدرچین شبیه است و در پرواز نیز به کبوتر می ماند، اضافه کرد: اندازه آنها بین ۲۵ تا ۳۵ سانتی متر و وزنشان بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ گرم است.
باقرقره به طور معمول پرنده ای مهاجر است که در بیابان ها و دشت های نیمه بیابانی و خشک زندگی می کند و در دو فصل بهار و پاییز به سرزمین های بسیار دور دست مهاجرت می کند.
کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با وسعت ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۶۴ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار، دو اثر طبیعی ملی غار کونه شم شم و کانی برد و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه های جانوری و گیاهی قرار داده است.
نظر شما