به گزارش روز سه شنبه ایرنا از سازمان اوقاف و امور خیریه، محمد نهضت با اشاره به برپایی نمایشگاه دستاوردهای وقف یادآور شد: دو سال پیش در دهه وقف در موزه ایران نمایشگاهی برپا شد که حدود ۲۰ الی ۲۵ شرکت دانشبنیان در آن حضور داشتند. هدفمان از برپایی آن نمایشگاه این بود که بگوییم شرکتهای دانشبنیان به دانش روز دنیا دارند از طریق منابع اوقاف به مردم خدمت میکنند.
وی با بیان اینکه آن روز حضور این شرکتها در حد ایده و طرح بود اما امروز بعد از گذشت دو سال این ایدهها به تولید محصول رسیده است، افزود: بعد از ورود دکتر سید مهدی خاموشی به سازمان اوقاف یک ساختار نوینی در نظام مدیریت وقف ایجاد شد که این سازمان از حالت اجارهداری صرف به انواع مشارکتهای عمومی و خصوصی جهش پیدا کند که این برای اوقاف آورده زیادی داشته است. از طرفی با توجه به قوانین سنتی وقف در این راه دشواریهایی هم وجود داشت.
مدیرکل مجامع و شرکتهای وابسته سازمان اوقاف همچنین تصریح کرد: اما دلیل اینکه اوقاف وارد حمایت از شرکتهای دانش بنیان شده است این است که ما منابع وقفی و اراضی موقوفه زیادی داریم و برای اینکه بتوانیم حداکثر بهرهبرداری را از این اراضی و منابع داشته باشیم بهغیراز دانش بومی به دانش روز دنیا احتیاج داشتیم.
وی یادآور شد: برخی از اراضی موقوفه به دلیل تغییرات اقلیمی یا کمبود منابع آبی از بین رفته است و دانش بومی از پس بهرهبرداری از آنها برنمیآید اما میتوانیم با استفاده از روشهای نوین کشاورزی و الگوهای جدید کشت و آبیاری و تغییر محصولی که قرار است کشت شود با روشهای علمی این اراضی را احیا کنیم.
نهضت اضافه کرد: هدف از برپایی این نمایشگاه این بود که بگوییم اوقاف بهغیراز بحث اجرای نیات واقفان در بحث افزایش منافع موقوفات هم در حال رشد است. حفظ عین موقوفات و اجرای نیات واقفان زمانی میسر میشود که بتوانیم کسب منفعت از موقوفات را افزایش دهیم. مدیران کل استانی در این نمایشگاه با چرخه حمایت از شرکتهای دانشبنیان تا تولید محصول آشنا شدند تا بتوانند داراییهای غیر مولد را به داراییهای مولد تبدیل کنند.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز خرداد امسال در سفر به خوزستان با بیان اینکه سازمان اوقاف در راستای تحقق شعار تولید، پشتیبانی و مانع زداییها از شرکتهای دانش بنیانی که در حوزه نمونه سازی پیشرفت کردهاند، حمایت میکند، گفت: برخی شرکتهای دانش بنیان پیشرفتهایی در حوزه نمونه سازی داشته و نمونهها را برای عرضه به بازار آماده کردهاند، ولی موانعی از نظر پشتیبانی دارند که مورد حمایت اوقاف قرار میگیرند.
وی افزود: درصورتی که شرکتهای دانش بنیان بخواهند کارخانه تاسیس کنند موانع آنها با همکاری معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری، سایر نهادها و دانشگاهها برداشته میشوند ضمن اینکه پیش از این در زمینه تجهیزات پزشکی اقدامات خوبی انجام شده است.
۱۳۵۲