رئیس سازمان اوقاف: حامی دانش بنیان‌ها هستیم/ جریان وقف به جهش اقتصادی کمک می‌کند

تهران- ایرنا- رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: دانش‌بنیان‌ها طرح تجاری خود را ارائه دهند، ما پس از بررسی‌های کارشناسی لازم و واجد شرایط بودن آنها را حمایت می‌کنیم.  

به گزارش خبرنگار حج و اوقاف ایرنا، سومین نشست هم اندیشی و بررسی چالش های پیش رو در حوزه شرکت های دانش بنیان با حضور حجت الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و مدیران شرکت های دانش بنیان و اساتید علمی در نمایشگاه دستاوردهای وقف برگزار شد.

در ابتدای این نشست طرح های شرکت فعال در حوزه فناوری تولید واکسن مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از جمله چالش هایی که در این حوزه مطرح شد این بود که تولید واکسن به صورت سنتی هزینه زیادی داشت و وقت زیادی صرف می شد. اما اکنون این شرکت آمادگی تولید واکسن کرونا در سویه‌های جدید را دارد و پیش بینی شده سال ۲۰۳۰ برای درمان تمامی انواع سرطان، ژن درمانی صورت پذیرد؛ یک پلتفرم چابک در این زمینه ساخته شده که انواع محصول در این زمینه را می توانیم در داخل کشور تولید کنیم، اما نیازمند حمایت هستند و تاکنون سازمان اوقاف حمایت از این شرکت را بر عهده گرفته است؛ این شرکت ظرفیتی دارد که ۷۰۰ نفر از نخبگان می توانند مشغول بکار شوند.

از دیگر موضوعاتی که در این نشست مطرح شد این بود که سرمایه‌گذاری نخبگانی نیاز به اختصاص زمان دارد تا به شکوفایی برسد، باید شرکت‌های خصوصی را حمایت کرد.

خاموشی در ادامه سخنان مدیران شرکت های دانش بنیان گفت: در مولدسازی فقط کار سازمان اوقاف، ساختمان سازی نیست. سرمایه گذاران باید صبر داشته باشند، کمیسیون بهر ه وری اقتصادی داریم و آنچه بتوانیم در وقف حمایت می کنیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار داشت : ما می توانیم پول عایدات وقف را که ۱۰ برابر شده به صندوق دهیم تا این‌ حمایت‌ها توسعه پیدا کند.

وی گفت: در کشورمان حلقه های نیروی انسانی قوی وجود دارد به نظر می‌رسد حلقه های ضعیف در زنجیر وجود دارد و کار ما این است از ضعیف‌ها حمایت کنیم. هرکدام از غرفه‌ها که مشاهده می‌کنید به این حلقه ها توجه می کنند. در آبزی پروری دنبال این هستیم ۲۰ درصد خوراک کشور را تامین کنیم. در برخی استان‌ها بالای میلیون‌ها تن می توانیم تولید دریایی داشته باشیم.

خاموشی گفت: ما باید ارزان سازی هزینه های درمان را برای بیماران انجام دهیم. جریان وقف می تواند نمای جدیدی به جامعه دهد و کمک می کند جهش اقتصادی در کشور رخ دهد.

مدیرعامل صندوق پژوهش ماندگار نیز با بیان اینکه این صندوق دومین صندوق از بین ۷۵ صندوق علم و فناوری است، گفت: دو سال و نیم از افتتاح این صندوق می گذرد. تاکنون ۲۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری مستقیم در حوزه دانش بنیانها داشته ایم و قریب ۴۸۰ میلیارد تسهیلات پرداخت شده است و همین امروز دو قرارداد در حوزه دیالیز و کیت تشخیص سرطان بسته شده است

مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار گفت: فعالیت این شرکت، تکثیر گاوهای پربازده است، کاری که در کشورهای پیشرفته انجام می شود. از ۱۵ سال قبل در این زمینه وارد شدیم. از گاوهای برتر که ۴۰ شاخص دارند تخمک می گیریم، لقاح انجام می شود و سپس جنین منجمد می شود و بعد در رحم قرار می‌گیرد و گوساله متولد می شود. از هر گاو در سال ۲۰ گوساله می توانیم تولید کنیم.

وی اظهار داشت : شرکت فناور برای اینکه بخواهد توسعه یابد اگر جایی مثل اوقاف نباشد بانک‌ها بسیار سختگیری می کنند و نیاز به سرمایه گذار دلسوز داریم.

در ادامه این نشست به تولید دو دستگاه درمان سرطان توسط یک شرکت دانش بنیان اشاره شد که از سال ۹۵ فعالیت خود را شروع کرده است. این شرکت به علم رسیده است اما در تجاری سازی با مشکلات زیاد مواجه بوده و از حمایت سازمان اوقاف برخوردار شده است.

بنابر گفته مسئولان این شرکت دانش بنیان، با حمایت سازمان اوقاف این شرکت در ۵ ماه گذشته در حد سه سال پیشرفت داشته هرچند مقاومت حوزه درمان از استفاده از دستگاه های داخلی وجود دارد، اما سازمان اوقاف همواره تاکید داشته اند که این دستگاه ها تولید و به بهره برداری برسند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha