به گزارش ایرنا، در این آیین که با حضور فرماندار گتوند و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد، یاد و خاطره زنده یاد دکتر قیصر امینپور شاعر پرآوازه ایرانی گرامی داشته شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در این آیین با گرامیداشت یاد و خاطره دکتر قیصر امینپور با اشاره به ظرفیتهای شهرستان گتوند در شعر گفت: با توجه به شناختی که از شاعران شهرستان گتوند دارم، این منطقه میتواند قیصرهای دیگری داشته باشد.
محمدجوروند به جایگاه شعر در حوزه مبانی دینی اشاره کرد و افزود: شعر در ادبیات دینی و درحوزه مبانی دینی فراتر از حتی مبانی اسلامی است و جایگاه ویژه ای دارد.
وی اضافه کرد: شعر در اسلام و به ویژه مذهب تشیع جایگاه ویژه ای پیدا کرد به علت اینکه ائمه اطهار سراینده شعر بودند و از امیر المومنین(ع)، فاطمه زهرا(س) و دیگر ائمه اطهار اشعار زیادی وجود دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان به جایگاه شعر در انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: شعر جایگاه ویژه ای در انقلاب اسلامی دارد و حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری اهل هنر، شعر، فرهنگ و هنر هستند.
وی با بیان اینکه شعر، شاعری، ادبیات و شعر شیعی از برکات انقلاب اسلامی هستند، افزود: شعر در هشت سال دفاع مقدس و بعد از آن بسیار شکل گرفت و امروز به شاعران با حکمت و با اندیشه در اثبات بیش از پیش انقلاب نیاز داریم.
جوروند بیان کرد: در همه شهرهای استان خوزستان در حال حاضر جشنواره، همایش، کنگره و یا نشست شعرخوانی وجود دارد که اتفاق خوبی است ضمن اینکه در کنار دیگر هنرهای دینی و مذهبی شعر به جایگاه های ویژه تری اختصاص خواهد داشت.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان به جایگاه و شخصیت دکتر قیصر امین پور اشاره کرد و افزود: قیصر شاعری بود که مورد ستایش مقام معظم رهبری قرار گرفت.
وی ادامه داد: این شاعر پرآوازه از برکات شهرستان گتوند است که در دامن این شهرستان رشد کرد و افتخاری برای منطقه شد.
شعرخوانی و برپایی نمایشگاه خوشنویسی با عنوان در مسیر باد از دیگر برنامه های این آیین بود.
به گزارش ایرنا، قیصر امینپور شاعر و استاد فقید دانشگاه از موسسان حوزه هنری و دفتر شعر جوان و در دورهای دبیر شعر هفتهنامه سروش و سردبیر ماهنامه ادبی - هنری سروش بود.
این شاعر متولد دوم اردیبهشت ۱۳۳۸ گتوند پس از مصدوم شدن در حادثه رانندگی در سال ۱۳۷۸، هشتم آبان ۱۳۸۶ به دلیل اثرات ناشی از این تصادف در بیمارستان دی تهران درگذشت و در زادگاهش گتوند خوزستان به خاک سپرده شد.
تنفس صبح و در کوچه آفتاب (۱۳۶۳)، آینههای ناگهان (۱۳۷۲)، گلها همه آفتابگردانند (۱۳۸۰) و دستور زبان عشق (۱۳۸۶) از مجموعههای شعر قیصر هستند.
توفان در پرانتز (نثر ادبی) و منظومه ظهر روز دهم (برای نوجوانان) (۱۳۶۵)، سنت و نوآوری در شعر معاصر (۱۳۸۳) و شعر و کودکی (۱۳۸۶) از دیگر آثار این شاعر نام آشنا است.
قیصر امینپور در سال ۱۳۶۷ از موسسه گسترش هنر جایزه ویژه نیمایوشیج موسوم به مرغ آمین بلورین را دریافت کرد، وی همچنین در سال ۱۳۷۸ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از شاعران برتر دفاع مقدس در دهههای ۶۰ و ۷۰ برگزیده شد.