قیصر امین‌پور از اجزای موثر شعر و ادب انقلاب اسلامی است

دزفول-ایرنا- مدیر دفتر هماهنگی امور استان‌ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن گرامیداشت یاد قیصر امین‌پور گفت: این شاعر یکی از اجزای موثر شعر و ادبیات انقلاب اسلامی است.

به گزارش ایرنا، مهدی رمضانی چابک سه‌شنبه شب در آیین در کنگره ملی شعر در کوچه آفتاب ویژه گرامیداشت هفدهمین سالگرد درگذشت قیصر امین‌پور در محل آرامگاه این شاعر گتوندی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خود را موظف به برنامه ریزی برای پاسداشت و تکریم مفاخر می‌داند، افزود: شخصیت قیصر با حوزه شعر و ادبیات انقلاب اسلامی پیوند خورده است و نمی‌توان شعر انقلاب را بدون یاد قیصر بررسی کرد.

قیصر امین‌پور از اجزای موثر شعر و ادب انقلاب اسلامی است


مدیر دفتر هماهنگی امور استان‌ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه یکی از موثرین برگزارکنندگان این برنامه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی است، گفت: موظفیم یاد و نام مفاخر را پاس بداریم و به نحو مطلوب معرفی کنیم تا جریان سازی حوزه فرهنگی به نحو مطلوب‌تری شکل بگیرد و اثرگذاری معرفتی به نحو دقیقی اجرا و پیاده‌سازی شود.
وی افزود: چنین مناسکی در شکل‌گیری معرفت در حوزه فرهنگ موثر خواهد بود و هرچه مفاخر را بهتر معرفی کنیم توانسته‌ایم الگوهای جدیدتری را تبیین و پایه‌گذاری کنیم.
رمضانی چابک تصریح کرد: برخی چهره‌ها آنقدر یاد، نام و حضورشان پرخیر است که هم در دوره حیاتشان اثرگذار بوده و هم بعد از فوتشان مایه برکت هستند که قیصر از جمله این افراد است.
وی با تاکید بر اینکه حیات قیصر دوره اثرگذاری در حوزه ادبیات بوده است، افزود: بخش ادبی قیصر امین پور قابل پردازش است؛ جنبه علمی و پژوهش ماندگاری آثار قیصر نیز در نقد و پژوهش ادبی قابل تامل است.
مدیر دفتر هماهنگی امور استان‌ها در وزارت ارشاد اظهارکرد: قیصر در اشعار خود از سه‌شنبه‌های تلخ یاد کرده است و ارتباطی که قیصر با سه‌شنبه‌ها داشته در آثارش به کرات مشاهده می‌شود؛ امشب که سه‌شنبه است نیز یک حلاوت و شیرینی در محفل مشاده می‌شود که ناشی از خیر و اثرگذاری نام قیصر است.
رمضانی چابک گفت: چهره‌های وزین ادبی کشور در این محفل جمع شدند تا جریان ادبی موثری ایجاد کنند؛ این حضور نشانه این است که روح قیصر موجب پویایی و ماندگاری ادبیات کشور شده است.
وی ادامه داد: وزارت فرهنگ نیز هر اقدامی که برای برگزاری هرچه بهتر این برنامه در سال‌های آتی نیاز است را انجام خواهد داد؛ امیدوارم نام و یاد قیصر همواره بر تارک حوزه ادبیات و هنر بدرخشد.

به گزارش ایرنا، قیصر امین‌پور شاعر غزل سرای ایران دوم اردیبهشت سال ۱۳۳۸ در شهرستان گتوند به دنیا آمد و هشتم آبان سال ۱۳۸۶ در بیمارستان دی تهران درگذشت و در زادگاهش گتوند به خاک سپرده شد.

وی نویسنده، شاعر، مدرس دانشگاه و از شخصیت‌های برجسته ادبیات در دوران بعد از انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.

تنفس صبح و در کوچه آفتاب (۱۳۶۳)، آینه‌های ناگهان (۱۳۷۲)، گل‌ها همه آفتابگردانند (۱۳۸۰) و دستور زبان عشق (۱۳۸۶) از مجموعه‌های شعر قیصر هستند.

توفان در پرانتز (نثر ادبی) و منظومه ظهر روز دهم (برای نوجوانان) (۱۳۶۵)، سنت و نوآوری در شعر معاصر (۱۳۸۳) و شعر و کودکی (۱۳۸۶) از دیگر آثار این شاعر نام آشنا است.

قیصر امین پور در سال ۱۳۶۷ از موسسه گسترش هنر، جایزه ویژه نیمایوشیج موسوم به مرغ آمین بلورین را دریافت کرد؛ وی همچنین در سال ۱۳۷۸ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از شاعران برتر دفاع مقدس در دهه های ۶۰ و ۷۰ برگزیده شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha