صفیه احمدزاده روز یک شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پوکی استخوان یک بیماری پیش رونده است که استخوان ها را ضعیف کرده و خطر شکستگی آنها را افزایش می دهد.
وی ادامه داد: شایعترین شکستگیهای ناشی از پوکی استخوان در ناحیه مچ دست، لگن و ستون فقرات اتفاق میافتد و این بیماری در زنان شایع تر از مردان است و افراد سفید پوست بیشتر از سایرین به این اختلال مبتلا میشوند.
احمدزاده با بیان اینکه بهترین راه برای تشخیص پوکی استخوان یا کاهش تراکم استخوان که پیشزمینه پوکی استخوان است انجام آزمایش تراکم استخوان است،افزود: معمولا پوکی استخوان بر اثر تغییرات هورمونی در دوره یائسگی ایجاد می شود.
مسوول آموزش مرکز بهداشت شهید بلندیان گفت: پس از یائسگی سطح استروژن که نقش مهمی در حفظ توده استخوانی در بزرگسالی ایفا میکند پایین می آید و معمولاً از حدود ۵۰ سالگی تراکم استخوانی کم می شود و در صورت نبود کلسیم کافی در استخوان ها پوکی استخوان پدیدار می شود.
وی همچنین گفت: کم تحرکی، مصرف بیش از اندازه کافئین، مشروبات الکلی و مصرف دخانیات، کمبود وزن،سابقه جراحی معده،بیماری های مزمن همچون دیابت، تیروئد، کم خونی و یا یائسگی زود رس منجر به عادات ناسالم سبک زندگی می شود و خطر ابتلا به پوکی استخوان را تشدید می کند.
مسوول آموزش مرکز بهداشت شهید بلندیان اعلام کرد: برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان افراد باید رژیم غذایی سرشار از پروتئین، ویتامین D و کلسیم داشته باشند و همچنین فعالیت بدنی و ورزش را فراموش نگنند.
وی ادامه داد: مگنتتراپی، درمان فیزیکی و حرکات اصلاحی، اوزوندرمانی و تزریق پلاسمای غنی از پلاکت(PRP) و همچنین طب سوزنی از راه های درمان پوکی استخوان به شمار می رود.