به گزارش روز چهارشنبه گروه آموزش ایرنا از پایگاه خبری گاردین، مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی پاسخ غیرمتعارفی به سیستم عصبی مرکزی (CNS) میدهد. سیستم عصبی مرکزی شامل مغز، نخاع و اعصاب بینایی است.
سیستم ایمنی بدن به طور معمول عوامل خارجی مانند باکتری ها و ویروس ها را مورد هدف قرار می دهد؛ ولی در بیماریهای خود ایمنی، به اشتباه بافت های نرمال از بین می روند. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به میلین حمله می کند. میلین به غلاف چربی اطراف سلول های عصبی گفته می شود. میلین آسیب دیده سبب بوجود آمدن تصلب بافت (sclerosis) می شود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است. زمانی که پوشش میلین یا بافت های عصبی آسیب می بینند، ارسال پیامهای عصبی مختل میشود که عوارض مختلفی دارد.
بیماری ام اس باعث میشود توانایی فیزیکی و شناختی بیمار محدود شود و به همین دلیل نه تنها خطر زمینخوردن افزایش مییابد؛ بلکه انجام کارهای روزانه نیز دشوار شود. از طرفی مشکلات شناختی نیز در این افراد بسیار دیده میشود و در امور روزمره اختلال ایجاد میکند.
مطالعات اخیر محققان دانشگاه ایالتی جورجیا نشان میدهد تمرینات ارتعاشی علاوه بر قابلیتهای فیزیک، قابلیتهای شناختی بیماران را نیز افزایش میدهد. تمرینات ارتعاشی به تمریناتی گفته میشود که در آن فرد روی یک پلت فرم می ایستد یا مینشیند و آن پلتفرم حرکت نوسانی کمدامنهای در طول زمان دارد.
نتیجه نشان داد با بررسی ۱۸ بزرگسال که به مدت ۶ هفته و هر هفته سه بار از تمرینات ارتعاشی استفاده میکردند، نه تنها از نظر فیزیکی بهبود یافتهاند و بهتر و با سرعت بیشتری راه میروند، عملکرد شناختی بهتری نیز داشتند و ظرفیت حافظه و عملکرد اجرایی بهتری نشان دادند.
این مطالعه نشان میدهد تمرینات ارتعاشی میتواند در ارتقای کیفیت زندگی فردی و حفظ استقلال بیماران نقش داشته باشد. در حال حاضر بیش از ۲.۳ میلیون نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند و میزان آن در زنان تقریبا سه برابر مردان است.
نتایج این مطالعه در نشریه MS Care منتشر شده است.