ایرنا - یاسوج - مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمدگفت: با اجرای برنامه‌های آموزشی و فرهنگ سازی در روستاهای حاشیه ذخیره‌گاه دنا و مشارکت جوامع محلی این ظرفیت کم نظیر احیا و پایدار خواهد ماند.

سید اسد الله هاشمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح در ۳۰ روستای  حومه پارک ملی دنا با جمعتی افزون بر ۳۰ هزار نفر در حال اجرا است که تاکنون اهالی ۱۰ روستا از جامعه هدف این آموزش‌ها را با کمک کارشناسان و دوستداران محیط زیست آموخته اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در این طرح نحوه دفاع از خود در مقابله با گونه های چتر به خصوص پلنگ به روستاییانی که در حاشیه منطقه حفاظت شده دنا قرار دارند آموزش داده می شود.

هاشمی عنوان کرد: با اجرای این طرح آموزشی در۲ سال گذشته تاکنون هیچ گونه پلنگی در منطقه حفاظت شده دنا کشته نشده است.

وی ابراز داشت: با کمک مستندسازان ۱۸ قلاده پلنگ در ۱۴ هزار هکتار از منطقه حفاظت شده دنا ثبت شده که این کار در کل کشور فقط در کهگیلویه

و بویراحمد انجام شده است.

مدیرکل حفاظت محیط کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: پلنگ گونه چتر است که سبد غذایی متفاوتی از گوشتخواران، علف خواران، پرندگان گیاهان و حتی حشرات را دارد که مانند یک چتر از زیستگاه خود حفاظت می‌کند.
 گونه چتر در طبیعت کنترل کننده جمعیت علفخواران و گوشتخواران است و اگر نباشد بعضی از گونه‌ها بیش از حد مجاز بیشتر و یا کمتر می‌شوند.

قله دنا  بلندترین قله رشته‌کوه‌های زاگرس در غرب ایران است. ارتفاع این قله ۴۴۰۹ متر است و در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر یاسوج در شهر سی سخت جای گرفته است. شهرستانی که این قله در آن قرار دارد نیز شهرستان دنا نام دارد .