حیات وحش مناطق حفاظت شده و پارک ملی دنا شمارش می‌شوند

یاسوج- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: گونه‌های حیات وحش در مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع پارک ملی دنا ازسوی ۱۰۰ نفر کارشناس و محیط بان در قالب ۳۵ گروه شمارش می شوند.

سید اسدالله هاشمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال مطابق برنامه ریزی‌های انجام گرفته از امروز  ۳۵ اکیپ به مدت ۳ روز با همکاری تشکل های زیست محیطی مردمی، حیات وحش مناطق حفاظت شده، شکارممنوع و پارک ملی دنا را شمارش خواهند کرد. 

وی افزود: پس از این آماربرداری، اطلاعاتی در خصوص وضعیت ترکیب سنی و جنسی جمعیت های موجود، توجه به اهمیت، حمایت و آشنایی هرچه بیشتر با مشکلات محیط زیستی پیش روی و تبادل نظر برای چگونگی برخورد و رفع مشکلات زیست محیطی برنامه ریزی خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد هدف از این سرشماری‌ها را تخمین جمعیت کل و بز، در مناطق مختلف حفاظت شده و شکار ممنوع دانست.

هاشمی تصریح کرد: اگرچه مشاهدات سایر گونه‌ها از جمله گوشتخواران و حتی نمایه‌های حضور سایر گوشتخواران مهم نیز در فرم‌های سرشماری ثبت می‌شود اما دراین سرشماری که به روش مشاهده مستقیم انجام می‌ شود وضعیت آبی مناطق، پوشش گیاهی و علوفه‌ای نیز مورد پایش قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: با حفظ دقیق دستورالعمل های بهداشتی دراین سرشماری، تشکل‌های محیطی زیستی مردم نهاد، همیاران افتخاری و معتمدان محیط زیستی نیروهای این اداره کل را در این سرشماری همراهی خواهند کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: پس از این آمار برداری اطلاعاتی در خصوص وضعیت ترکیب سنی و جنسی جمعیت‌های موجود، توجه به اهمیت، حمایت و آشنایی هرچه بیشتر با مشکلات محیط زیستی پیش روی شهرستان و تبادل نظر برای چگونگی برخورد و رفع مشکلات زیست محیطی برنامه ریزی خواهد شد.

یک پارک ملی، هفت منطقه حفاظت شده، یک ذخیره‌گاه زیست‌کره و پنج منطقه شکار ممنوع با وسعت ۳۱۲ هزار و ۴۶۶ هکتار در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد. 

منطقه ۹۴ هزار هکتاری حفاظت شده دنا دارای ۳۲۴ گونه مهره دار، ۲۸ گونه پرنده شکاری، پلنگ ایرانی و خرس قهوه‌ای است. 

گونه غالب منطقه حفاظت شده دنا کل و بز و همچنین پرندگان حمایت شده است و پرندگان کمیابی نظیر کبک دری و هما را در خود جای داده است. 

در کهگیلویه و بویراحمد از ۲۴۰ پستانداران، بیش از ۲۰۰ گونه پرندگان، ۳۹ گونه خزندگان، ۹ گونه ماهیان و سه گونه دوزیستان در این استان زندگی می‌کنند. 

پوشش متنوع گیاهی هم از جمله ویژگی‌های طبیعت کهگیلویه بویراحمد است و افزون بر ۲ هزار گونه گیاهی در این طبیعت بکر وجود دارد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha