سمنان- ایرنا- استان سمنان با داشتن پیشینه تاریخی و فرهنگی بی‌نظیر و انواع میراث معنوی و طبیعی و قرارگرفتن در مسیر ارتباطی مهم کشور، با حمایت ویژه دولت سیزدهم می‌تواند در حوزه گردشگری گامی بزرگ برای دوران پساکرونا در پیش بگیرد.

به گزارش ایرنا، گردشگری صنعتی است با داشتن جذابیت های متنوع که نقشی مهم در ارزآوری برای کشور، اشتغالزایی و جهش تولید دارد و با وجود تاثیرپذیری زیاد از اتفاقات مختلف، ارزش این صنعت کاشته نمی‌شود و با اندک تامل و قیاس بین درآمد نفتی کشور و صنعت گردشگری می توان به جرات گفت که گردشگری سود خالصی دارد که نصیب کشور می شود و مانند نفت پایان پذیر نیست. 

 استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی، برخورداری از شبکه حمل و نقل ریلی، هوایی و جاده‌ای، جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی، ظرفیت خوبی برای شکوفایی صنعت گردشگری دارد و توجه رئیس جمهوری در نهمین سفر استانی نقشی مهم در توسعه این صنعت در استان دارد.

مسوولان استان سمنان در سالهای گذشته با توجه به ظرفیت های مختلف تاریخی، طبیعی، معنوی و فرهنگی، با درایت و هوشمندی گردشگری را به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه استان سمنان تعیین کردند، اما برای تحقق این راهبرد باید سرعت عملیاتی شدن طرح‌ها افزایش یابد.

استان سمنان دارای بیش از یک هزار و ۸۳۳ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی شناسایی شده است که  ۸۱۳ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی  ثبت شده و ظرفیتی بزرگ برای جذب سرمایه‌گذاران است، اما هنوز نتوانسته جایگاه واقعی خود را در جذب گردشگر پیدا کند.

استان سمنان به دلیل همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور شامل قم، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان و مازندران و قرارگیری در مسیر زائران علی ابن موسی الرضا(ع) و عبور دسته کم ۲۰ میلیون مسافر ظرفیت جذب گردشگرهای داخلی و خارجی را دارد، اما رونق و شکوفایی این صنعت نیازمند توجه دولتمردان و تخصیص اعتبار است.

گردشگر برای رسیدن به استان سمنان با طی مسیر در حدود ۲۲۰ کیلومتر از پایتخت کشور، ۵۸۶ کلیومتر از اصفهان، ۲۸۲ کیلومتر از قم، ۳۳۸ کیلومتر از گلستان، ۲۰۰ کیلومتر از مازندران و ۶۷۴ کیلومتر از خراسان رضوی می‌تواند تنوع آب و هوایی، جاذبه‌های تاریخی و گردشگری، طبیعت بکر، جنگل، کوهستان و کویر را به نظاره بنشیند.

استان سمنان با برخورداری از۲ هزار و ۱۶ کلیومتر راه  در حوزه اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان، برخورداری از ۲ فرودگاه در شهرستان‌های سمنان و شاهرود و برخورداری از ایستگاه های راه‌آهن فعال که روزانه بیش از ۹۰ رام قطار باری و مسافری از خطوط ریلی استان عبور می کند، ظرفیتی است که با تلاش مسوولان می‌تواند از معبر به مقصد گردشگری تبدیل شود.

معرفی استان سمنان و ظرفیت‌های استان نقشی مهم در جذب گردشگر دارد که باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد و به گفته کارشناسان در زمان حاضر برای معرفی استان اقدام‌های خوبی انجام شده ولی کافی نیست.

آیین گل غلتان نوزاد در دامغان، نذر سمنوپزان در سمنان، تهیه آب دعا در شاهرود، آیین‌های مرتبط با ازدواج در استان، نخل‌گردانی در مهدیشهر و شهمیرزاد از جمله میراث معنوی، جنگل‌های هیرکانی در اقیانوسی از ابر، درختان چنار چندصدساله، غار پنیر، آبشارهای بلند و چشمه‌های آبگرم از جمله میراث طبیعی ارزشمند استان سمنان در کنار بناها و محوطه‌های تاریخی چند صدساله، تنها گوشه‌ای از ظرفیت‌های گردشگری استان سمنان است که اگر این ظرفیت به کار گرفته شود بدون شک شاهد رونق اقتصادی چشم‌گیر در استان سمنان خواهیم بود.

منطقه نمونه گردشگری آبگرم در محدوده شهرستان های سمنان، مهدیشهر و سرخه به اعتقاد کارشناسان در صورت سرمایه گذاری بخش خصوصی می‌تواند به یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری تفریحی و درمانی استان سمنان تبدیل شود، این منطقه در سال ۸۶ به عنوان منطقه نمونه گردشگری در استان سمنان تصویب شد و اکنون انتظار می‌رود با تکمیل زیرساخت این منطقه به یک جاذبه گردشگری سلامت در شرق کشور تبدیل شود.

تاسیسات نفت خوریان واقع در کویر خوریان در جنوب سمنان به عنوان میراث صنعت نفتی کشور که به ثبت ملی هم رسیده از دیگر جذابیت‌های کمتر شناخته شده استان سمنان به شمار می‌رود که می‌تواند سالانه گردشگران زیادی را به این منطقه بکشاند.

براساس گزارش‌ها ۳۰۵ واحد تاسیسات گردشگری با یکهزار و ۹۲ اتاق در استان سمنان وجود دارد که زمینه اشتغال یکهزار و ۱۹۵ نفر را فراهم کرده‌است.

ایجاد ۱۴۷۹ فرصت شغلی در استان سمنان با تکمیل ۳۰ طرح‌ گردشگری

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: میانگین پیشرفت فیزیکی ۳۰ طرح‌ گردشگری در حال ساخت استان حدود ۴۰ درصد است که پس از بهره‌برداری از آنها یکهزار و ۴۷۹ شغل جدید ایجاد و یکهزار و  ۳۳۸ تخت به ظرفیت اقامتی استان اضافه خواهد شد.

حمیدرضا دوست‌محمدی افزود: ۳۰ طرح سرمایه‌گذاری با هدف افزایش و توسعه زیرساخت‌های گردشگری با سرمایه‌گذاری بیش از ۶ هزار و ۷۲۴ میلیارد ریال در حال اجرا است.

وی بیان کرد: این طرح‌ها شامل ایجاد هتل، اقامتگاه سنتی، مجتمع گردشگری، اقامتگاه بوم گردی، تأسیسات اقامتی و پذیرایی واقع در مجتمع خدماتی رفاهی و سفره‌خانه سنتی است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با اشاره به اینکه از مجموع ۳۰ طرح، هشت طرح با حجم سرمایه‌گذاری چهار هزار و ۹۷۰ میلیارد ریال با ظرفیت ۸۳۶ تخت و پیش‌بینی اشتغال ۸۶۰ نفر در استان از جمله طرح‌های شاخص در دست احداث محسوب می‌شود، یادآور شد: پس از اتمام عملیات عمرانی و بهره‌برداری از این تاسیسات شاخص‌های گردشگری استان افزایش قابل توجهی خواهد داشت.

دوست‌محمدی ادامه داد: ۲۹ فقره موافقت اصولی طی یک‌ سال گذشته از طریق سامانه موافقت اصولی برای ایجاد تأسیسات گردشگری صادر شد که در مراحل مختلف اداری برای عملیاتی شدن روند اجرایی طرح در دست پیگیری قرار دارند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان خاطرنشان کرد: در این مدت هشت فقره مجوز ایجاد، اصلاح و تکمیل با حجم سرمایه‌گذاری یکهزار و ۴۳۵ میلیارد ریال با ظرفیت ۲۸۶ تخت و پیش‌بینی اشتغال ۳۲۲ نفر صادر و عملیات ساختمانی طرح‌ها آغاز شد.

برنامه‌ریزی‌ها برای تبدیل استان سمنان از معبر به مقصد گردشگری

سرپرست معاونت گردشگری و سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: برگزاری جشنواره‌های متعدد گردشگری با توجه به قابلیت‌های گردشگری طبیعی، روستایی و عشایری در نقاط مختلف استان، برپایی بازارچه صنایع‌دستی و سوغات و معرفی جاذبه‌های گردشگری در شهرهای مختلف، برگزاری شب‌های فرهنگی و اجرای موسیقی‌های محلی از جمله برنامه‌ریزی‌ها برای رونق گردشگری در استان سمنان در دوران پسا کرونا است.

محمد طاهریان بیان کرد: برگزاری بازی‌های بومی محلی در محدوده بازارچه صنایع‌دستی، راه‌اندازی اتوبوس گردشگری برای معرفی بیشتر جاذبه‌های تاریخی و طبیعی شهرستان، ارائه پکیج‌های گردشگری از طرف دفاتر خدمات مسافرتی در سطح استان و کشور، ارائه تخفیف ویژه اقامت به گردشگران و مسافران برای ترغیب به سفر، ارائه بسته‌های سفر ارزان‌قیمت به دستگاه‌های اجرایی با هدف ترغیب کارکنان به سفر، از دیگر برنامه‌ریزی‌ها برای رونق گردشگری در استان سمنان در دوران پساکرونا است.

وی اضافه کرد: صدور پنج  پروانه بهره‌برداری مجتمع اقامتی پذیرایی بین‌راهی، سفره‌خانه سنتی، اقامتگاه سنتی، خانه مسافر، محیط‌ها و پارک‌های طبیعت‌گردی یا گردشگری کشاورزی با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد ریال و اشتغال ۵۰ نفر از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری است.

طاهریان با اشاره به اینکه ۵۰ گردشگر خارجی در شش‌ماهه دوم سال 99 وارد استان سمنان شدند، افزود: این تعداد در شش‌ماهه اول امسال با وجود کرونا به ۱۵۷ نفر رسید.

وی بیان کرد: ۴۲ هزار گردشگر داخلی  در نیمه دوم سال گذشته و ۵۵ هزار گردشگر در ۶ ماه نخست امسال در استان اقامت کردند.

 سرپرست معاونت گردشگری و سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: اکنون ۱۵ هتل، ۱ هتل‌آپارتمان، ۱ متل و ۵ مهمان‌پذیر، ۹۰ اقامتگاه بوم‌گردی، ۱۴ اقامتگاه سنتی، ۷۳ خانه مسافر، چهار مجتمع گردشگری، یک گردشگری کشاورزی و ۶ اردوگاه و مرکز تفریحی سرگرمی گردشگری و گردشگری کشاورزی، ۳۱ دفتر خدمات مسافرتی، ۴۰ رستوران بین‌راهی، ۲۰ سفره‌خانه سنتی و چهار موسسه آموزش گردشگری در استان سمنان فعال است.

حوزه گردشگری سمنان با بهره‌مندی از ظرفیت‌های متنوع و موقعیت راهبردی استان در مسیر مسافران، نقشی مهم در رونق اقتصادی دارد و برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری بیش از پیش از این ظرفیت‌ها در دوران پساکرونا زمینه‌ای برای اشتغالزایی و پویایی فراهم می‌کند.

برچسب‌ها