به گزارش خبرنگار آموزش ایرنا، رونمایی از این دو محصول روز چهارشنبه با حضور یاسر ابراهیمیان قاجار رییس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و عباس زارعی هنزکی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و برخی از مسوولان سازمان جغرافیایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سازمان نقشه برداری کشور و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور انجام شد.
دو محصول دانش بنیان به شرح زیر است:
گیرنده مولتی فرکانس xima مدل S۲۰ با قابلیت static,ppk,rtk,ppp دارای Web ui با امکان نصب tilt sensor و رادیو
گیرنده مولتی فرکانس مرجع، ابزاری برای ثبت موقعیت دقیق لحظه ای و ارسال تصحیحات به سیستم های گردآوری، توزیع و پردازش اطلاعات
GNSS یک سیستم تعیین موقعیت ماهواره ای جهانی است که از سیستم های جهانی و منطقه ای بهره می گیرد. سیستم ماهوارهای ناوبری جهانی GNSS مخفف عبارت Global Navigation Satellite System به مفهوم ترکیب سیستمهای تعیین موقعیت ماهوارهای جهانی و منطقه ای برای رسیدن به موقعیت دقیق یک نقطه است.
سیستم تعیین موقعیت ماهوارهای با استفاده از امواج دریافتی از سمت ماهوارههای موقعیتیابی موجود در مدارات مختلف، به کمک گیرندههای زمینی، امکان تعیین موقعیت یک نقطه در فضای سه بعدی زمین را در هر لحظه فراهم میکند. ایده اصلی GNSS اندازهگیری مسافت با کمک محاسبه زمان است.
امروزه گیرندههای GNSS علاوه بر ماهوارههای GS، قادر به دریافت سیگنال از دیگر سیستمهای تعیین موقعیت نظیر گلوناس، گالیله و بیدو هستند. همچنین به جهت افزایش تعداد کانال گیرندههای GNSS به ۶۰۰ کاناله و ۸۰۰ کاناله، دریافت فرکانسهای مختلف از نسل جدید ماهوارههای تعیین موقعیت امکانپذیر است.
در نتیجه نقشهبرداری با گیرندههای GNSS مولتی فرکانس به دلیل کاربری ساده، صرف زمان کمتر و قابلیت استفاده در هر نوع شرایط آب و هوایی، برای تمام نقاط زمین به صورت ۲۴ ساعته، جایگزین مناسبی برای نقشهبرداری به روش سنتی با دوربین نقشهبرداری، متر و … تلقی میشود. در این بین، آشنایی مقدماتی با سیستم تعیین موقعیت ماهوارهای جهانی GNSS(GS)، از اهمیت ویژهای برخوردار است.