تهران - ایرنا - معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افتتاح اولین مرکز همکار یونسکو در ایران در شهر مشهد مقدس خبر داد و گفت: این برنامه اتفاق مهمی برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش است.

به گزارش روز چهارشنبه گروه آموزش ایرنا از معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت،  فرید نجفی درباره مرکز همکار یونسکو و در مراسم آغاز بکار این مرکز اظهار داشت: این مرکز در حیطه دانشگاه‌های علوم پزشکی است که به عنوان همکار یونسکو انتخاب شده است،  بناست که مرکز در حیطه تغذیه بالینی کار کند که دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این حوزه خوش درخشیده است. رتبه چهارم تحقیقات و فناوری، در حوزه پژوهش اثربخش رتبه سوم و در حوزه فناوری جایگاه چهارم را دارد.

وی خاطرنشان کرد: جنبه‌های بین‌المللی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دلیل همسایگی با کشورهای افغانستان و ترکمنستان موجب شده تا تقویت شود و افتتاح این مرکز هم در این راستای می‌تواند مفید واقع شود.

نجفی ادامه داد: بحث اهمیت همکاری‌های بین‌المللی از دو جنبه قابل توجه است. اول اینکه جامعه بشری در حصر و انحصار امکان زندگی ندارد ما به همکاری با یکدیگر برای حل مسایل بشری نیاز داریم. دنیا به رغم مرزهای جغرافیایی و فرهنگی یکپارچه است و همه در یک زمین خاکی زندگی می‌کنیم. مشکلات در شرق و غرب کره خاکی راهی به جز همکاری ندارد. این افق عالی و بلند این مسئله است. یک واقعیتی است که همه باید به آن باور داشته باشیم هیچ کشوری نباید خودش را از دنیا جدا بداند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار داشت: ما در همکاری‌های بین‌المللی جایگاه و موقعیتی داریم که هم توانمندی‌های کشورمان را معرفی کنیم. از نظر نیروهای انسانی کشور توانمندی‌ هستیم در منطقه بی‌نظیر هستیم. تنها مرکز کاکرین منطقه خاورمیانه در ایران است و بسیاری از مراکز همکار، سازمان جهانی بهداشت در ایران است.

وی خاطرنشان کرد: خرسند و خوشحالیم که اولین مرکز همکار یونسکو در حیطه علوم پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه‌اندازی شده است و در نوع خود برای مجموعه وزارت بهداشت افق جدیدی برای گشایش و تداوم همکاری‌ها است.

محمدعلی کیانی رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم گفت: افتتاح مرکز همکاری یونسکو پروژه طولانی است که اکنون پس از ۱۰ سال به بار نشسته است. همکاری جمعی کمیسیون ملی  یونسکو در ایران، نمایندگان سازمان جهانی بهداشت، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این امر تاثیرگذار بود تا در زمینه تغذیه انسانی، بهداشت و سلامت با محوریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مرجع همکاری باشیم.

وی ادامه داد: امروز موفق شدیم پس از سال‌ها موافقت راه‌اندازی این مرکز را دریافت کنیم به طوری که این فرآیند از سال ۲۰۱۳ آغاز شده و در سال ۲۰۱۷ در مجمع یونسکو پاریس به تصویب رسید و نشان از توان علمی ماست که در خاورمیانه اول هستیم و باید به آن ببالیم چون در سطح بین‌المللی می‌توانیم خدماتی ارائه دهیم و این حمایت به عنوان یک الگوی اخلاقی و علمی معرفی شویم.

وی با بیان اینکه کسب این افتخار برای کشور غرورآمیز است، اظهار داشت: چون پل ارتباطی میان سازمان بهداشت جهانی و یونسکو هستیم. نمایندگان سازمان بهداشت جهانی هم در این نشست حضور دارند و امیدواریم تا پایان سال مرکز همکاری مشترک با آنها هم راه اندازی کنیم و به این ترتیب با دو سازمان جهانی بزرگ همکاری‌هایمان را شروع کنیم در مجموع تمامی این اتفاقات در دنیا نظیر ندارد.