به گزارش ایرنا، اعضای شورای امنیت شامگاه جمعه به وقت محلی در بیانیه ای بر تاثیر جنگ بر وضعیت بشردوستانه و همچنین ثبات کشور و منطقه وسیع تر تاکید کرده و از تلاش های آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل برای حل بحران اتیوپی استقبال کردند.
دبیرکل سازمان ملل پیش از این اعلام کرده بود که ثبات اتیوپی و منطقه وسیع تر در خطر قرار دارد.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل از طرفها در اتیوپی خواستند که از انتشار اظهارات نفرت انگیز و تحریک خشونت و اختلاف خودداری کنند.
۱۵عضو شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه خود خواستار احترام به قوانین بین المللی بشردوستانه به منظور دسترسی امن و بدون مانع انسان دوستانه، احیای خدمات عمومی و افزایش کمک های بشردوستانه در اتیوپی شد.
اعضای شورای امنیت همچنین خواستار پایان خصومت ها و برقراری آتش بس پایدار شده و اعلام کردند این امر می تواند باعث آغاز گفت و گوی ملی اتیوپی برای حل بحران و بنیانگذاری صلح و ثبات در سراسر کشور شود.
معاون سخنگوی سازمان ملل با اشاره به اینکه مارتین گریفیس معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه روز جمعه ماموریت خود در اتیوپی را آغاز کرده است، گفت که درگیری، خشکسالی، سیل، شیوع بیماری و هجوم ملخهای صحرایی همچنان مهمترین مسائل و نیازهای بشردوستانه در اتیوپی هستند.
وی افزود: در این کشور باید به حدود ۲۰ میلیون نفر از جمله هفت میلیون نفر که مستقیماً تحت تأثیر درگیری در شمال اتیوپی قرار دارند، کمک های بشردوستانه ارائه شود.
این مقام سازمان ملل اظهار داشت: اتیوپی ۱.۳ میلیارد دلار کمک مالی نیاز دارد که تاکنون ۶۰۶ میلیون دلار آن تامین شده است.
به گزارش ایرنا، دولت اتیوپی به دنبال تهدید «جبهه آزادیبخش تیگرای» مبنی بر پیشروی به سوی «آدیس آبابا» پایتخت این کشور در سراسر اتیوپی اعلام حالت فوقالعاده کرد.
جبهه آزادیبخش تیگرای دو شهر اصلی در استان «أمهره» در شمال کشور را به تصرف خود درآورده است.
از سوی دیگر اهالی «کومبولشا» در شمال اتیوپی از شدت گرفتن نبرد در حومه این شهر راهبردی میان نیروهای اتیوپی و جبهه آزادیبخش تیگرای سخن به میان آوردند.
کومبولشا و دیسی در مجاورت أمهره در جنوب تیگرای دو شهر راهبردی هستند و در فاصله تقریبا ۴۰۰ کیلومتری شمال آدیس آبابا پایتخت اتیوپی قرار دارند.
در واقع به اثبات رسیدن تسلط نیروهای جبهه مزبور بر کومبولشا به عنوان یک مرحله اصلی جدید در نبرد استمرار یافته ظرف یک سال گذشته به شمار میرود.
شورشیان می گویند بالاخره ظرف چندماه و حتی چندهفته، پایتخت را تصرف خواهند کرد.
اخیراً کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی، همه طرفین درگیری در اتیوپی را به نقض حقوق بشر و حتی ارتکاب جنایت بشری متهم کرده است.
درگیری در تیگرای که از نوامبر ۲۰۲۰ آغاز شد از ماه ژوئن گذشته بار دیگر از سرگرفته شد . این در حالی است که آبی احمد ارتش را به منطقه تیگرای به منظور سرنگون کردن جبهه یاد شده گسیل داشت که حاکمیت بر امور در این منطقه را برعهده دارد.
آدیس آبابا به عنوان پایتخت دومین کشور بزرگ آفریقا از نظر شمار جمعیت مرکز دیپلماتیک منطقه ای به شمار می رود و مقر اتحادیه آفریقا و کمیساریای عالی اقتصادی سازمان ملل در آفریقا را در خود جای داده است.
آدیس آبابا همچنین مرکز خطوط هواپیمایی مسافربری برای انتقال مسافران به کشورهای آفریقا ، آمریکای شمالی ، آسیا و خاورمیانه به شمار می رود.
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۰۳:۰۹
نیویورک - ایرنا- شورای امنیت سازمان ملل با ابراز نگرانی عمیق از گسترش و تشدید درگیریهای نظامی در شمال اتیوپی، خواستار پایان یافتن جنگ و آغاز گفت و گو برای آتش بس پایدار در این کشور شد.