مسکو- ایرنا- آندره بلائوسف معاون دفتر نمایندگی روسیه در شعبه سازمان ملل در ژنو اعلام کرد که کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا موسوم به «آ سه آن»، ائتلاف آکوس را تهدیدی برای منطقه اقیانوس آرام و خاور دور می دانند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، بلائوسف روز شنبه به رسانه ها گفت: کشوهای عضو اتحادیه آسه آن، ائتلاف آکوس را تهدیدی برای امنیت ملی می دانند و این نگرانی آنها موجه است.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا ۲۵ شهریور ماه در یک ویدئو کنفرانس از کاخ سفید با نخست وزیران انگلیس و استرالیا از مشارکت و همکاری امنیتی – نظامی جدید موسوم به آکوس (AUKUS) میان سه کشور خبر داد. 

 معاون دفتر نمایندگی روسیه در شعبه سازمان ملل در ژنو به ابراز نگرانی برخی کشورها ازجمله نمایندگان کشورهای عضو آسه آن در نشست کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل از ائتلاف آکوس اشاره و اضافه کرد: این کشورها ائتلاف سه جانبه تکنولوژیکی آکوس را تهدیدی برای امنیت ملی خود می دانند. 

 به گفته بلائوسف، روسیه از آمریکا، انگلیس و استرالیا که ایجاد ائتلاف آکوس را اعلام کرده اند انتظار دارد که به سوالاتی که در این زمینه مطرح کرده است، پاسخ دهند. 

 سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه پیشتر گفته است که روسیه سوالات خود در مورد تشکیل ائتلاف آکوس و طرح های مربوط به آن در مورد تحویل زیردریایی های اتمی به استرالیا را به ایالات متحده تحویل داده است. 

تحرکات نظامی روسیه در کریمه بیش از نیازهای این منطقه نیست 

 معاون دفتر نمایندگی روسیه در شعبه سازمان ملل در ژنو در ادامه گفت: تحرکات و فعالیت های نظامی روسیه در شبه جزیره کریمه بیش از نیازهای امنیتی این منطقه نیست. 

وی با رد اتهامات برخی کشورها به روسیه مبنی بر بی ثبات کردن منطقه دریای سیاه و آزوف بخاطر تحرکات نظامی در کریمه اظهار داشت: فعالیت های نظامی روسیه به نفع ثبات و امنیت منطقه است و آن را تقویت می کند.

گفت وگوهای روسیه و آمریکا در عرصه ثبات راهبردی ادامه دارد

بلائوسف در ادامه سخنان خود گفت که روسیه و آمریکا به مذاکره در مورد مسائل مربوط به ثبات راهبردی (موضوعات موشکی و هسته ای) ادامه می دهند. 

وی افزود: روسیه و آمریکا گفت و گوهای سازنده ای را در عرصه ثبات راهبردی پس از دیدار روسای جمهوری دو کشور در ژنو دنبال می کنند که در دوره حکومت دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا چنین گفت و گوی مشروحی صورت نمی گرفت. 

روسیه و آمریکا با وجود برگزاری دومین دوره مذاکرات کنترل تسلیحات هسته ای با عنوان «ثبات راهبردی» که این بار در ژنو برگزار شد به گفته مقامات دو طرف همچنان دارای اختلافات زیادی هستند.

به گزارش ایرنا از مسکو، دومین دور مذاکرات روسیه و آمریکا به عنوان دو قدرت اتمی جهان، درباره «ثبات راهبردی»، هشتم مهر پشت درهای بسته و در دفتر نمایندگی روسیه در سازمان ملل مستقر در ژنو صورت گرفت و اخبار آن به بیرون درز پیدا نکرد. این رایزنی‌ها برای بررسی مسائل ثبات راهبردی شامل موشکی و هسته‌ای و کنترل تسلیحات در این عرصه‌ها در سطح بین‌المللی برگزار شد.

به گفته سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته ای و موشکی روسیه، مسکو و واشنگتن هنوز اختلافات زیادی در زمینه ثبات راهبردی دارند.

وی می گوید: اگر چه در این مذاکرات درخصوص برخی تسلیحات و مسائل با طرف آمریکایی پیشرفت حاصل و ما در مورد ایجاد دو گروه کاری در عرصه ثبات راهبردی توافق کردیم اما مشکلات و اختلافات بین دو طرف فراوان است.

 هیات روس به ریاست «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه و هیات آمریکایی هم به ریاست «وندی شرمن» معاون وزیر امور خارجه این کشور تشکیل جلسه دادند و بعد از سه ساعت این مذاکرات به پایان رسید؛ جلسه ای که به گفته ریابکوف دامنه اختلافات در آن زیاد بود.