به گزارش ایرنا، فوتبال محلات همدان سالیان سال است که نه به گرما و سرما بستگی دارد و نه تابستان و زمستان میشناسد؛ بلکه دلمشغولی عاشقانی است که آن را به عنوان تفریح هفتگی خود در دل کوچه پسکوچههای شهر دنبال میکنند.
اینجا در محلههای شهر همدان فوتبال دلخوشی حاشیه نشینان است؛ آنها حاضر هستند با حداقل امکانات در زمینهای خاکی در کنار هم رقابتی هر چند با چاشنی خشونت و درگیری را برگزار کنند حتی اگر ویروس منحوس کرونا در کمین نشسته باشد.
عشق به فوتبال محلات حد و مرز ندارد و اگرچه ورزش دوستان محلات همدان همچنان با فقر امکانات ورزشی به ویژه در حاشیه شهر مواجه هستند اما فوتبال توانسته شور و هیجان وصف ناپذیری را در بین جوانان محله نشین ایجاد کند.
این عشق و تعصب به فوتبال محلات تا جایی است که حذف از میدان این مسابقات که انتهایش تنها به یک جام و چند مدال خلاصه میشود هم اشک و گریه را به دنبال دارد.
آزادی بیحد و وصف
فوتبال محلات محدودیت ندارد و عاشقان به این ورزش آزادانه در فضاهایی که امکان فعالیت باشد، حتی اگر زمین ناهموار و تیرک دروازه هم نباشد، بازهم بازی میکنند.
موجهای کرونایی هم باعث نشد تا فوتبال از محلات همدان رخت ببندد و فعالیت در این رشته هم به قید محدود و ممنوعیت قرار بگیرد.
موجهای کرونایی هم باعث نشد تا فوتبال از محلات همدان رخت ببندد و فعالیت در این رشته هم به قید محدود و ممنوعیت قرار بگیرد.
هر چند این نوع فعالیت با توجه به هشدارهای ستاد مقابله با کرونا مخاطره آمیز بود اما برای بچههای محلات، عشق حد و مرز نمیشناسد و فوتبال لذت بدون وصف آنها است.
حتی در نبود زمینهای دسترس خاکی محلات، گل کوچک یا مینی فوتبال هم این لذت را به آنها انتقال میدهد و اوقات خوش را برای فارغ شدن از خستگیهای روزمره زندگی به ثمر مینشاند.
امسال که سازماندهی بهتری در مدیریت کرونا شد و واکسنها شادی را در مردم تزریق کرد تا با اطمینانی بیشتر از گزند مرگ و میر کرونا زندگی کنند، فوتبال محلات بازهم اوج هیجان را با برگزاری مسابقات در دل جوانان ایجاد کرد.
این روزها زمینهای خاکی محلات مملو از دوستداران به ورزش فوتبال هستند و پیر و جوان به عنوان بازیگر، بازیگردان و حتی تماشاگر، در این زمینها ساعاتی را به خوشی سپری میکنند.
جام جهانی کوچک
اوج هیجان فوتبال این روزها فقط در جام جهانی یا همین لیگهای کشور دیده نمیشود و جمعهها زمینهای خاکی همدان نیز مملو از هیجان و اتفاقات تلخ و شیرین است.
سرمای هوا و بارشهای این چند روزه هم باعث نشد تا بازیها در زمینهای خاکی و سنگلاخ حاشیه شهر همدان متوقف شود و لیگی موسوم به 'جام جهانی کوچک' در حالی با رقابت تیمهای برتر در جریان است که شاهد استقبال پرشمار تماشاگران از این دیدارها هستیم.
جامی که تصاحب آن با عبور از مشقتها، بخت و اقبالها، سختیها و جدالهای نابرابر امکان پذیر است و در این مسیر دشوار چه بسا برخی تیمها سر میشکنند، مصدوم میدهند و از صعود یا حذف خود شادی و گریه میکنند.
لیگ فوتبال محلات همدان سیزدهمین سال است که برگزار میشود و امسال به دلیل شیوع کرونا و تصمیم مسئولان برگزاری مسابقات مبنی بر محدود کردن محلهها در تیمداری، مرحله مقدماتی با رقابت ۴۰ تیم از ۶۰ محله انجام شد.
لیگ فوتبال محلات همدان سیزدهمین سال است که برگزار میشود و امسال به دلیل شیوع کرونا و تصمیم مسوولان برگزاری مسابقات مبنی بر محدود کردن محلهها در تیمدری، مرحله مقدماتی با رقابت ۴۰ تیم از ۶۰ محله انجام شد.
این پیکارها به لحاظ کمی و تعدد تیمها در غرب کشور بینظیر است ضمن اینکه در سالهای اخیر برای نخستین بار صدور پروانه بهره برداری تیمهای ورزشی محلات همدان به عنوان الگوی کشوری معرفی شد.
این طرح با ابتکار کمیته فوتبال ورزش شهروندی همدان که زیرمجموعه باشگاه شهدای شهرداری همدان است تدوین شده و مدیریت باشگاه با اصلاح ساختاری پروانه بهره برداری، نسبت به اجرای آن اقدام کرد ضمن اینکه قالب طرح به دبیرخانه کلانشهرهای کشور ارایه شد.
اما همین لیگ نوآور و خلاق دستخوش قوانین جالب و اتفاقات نادر فوتبالی هم هست که به طور قطع کمتر فوتبالدوستی تاکنون این قبیل لیگ را شاهد بوده است.
البته اینجا فوتبال محلات قانون خودش را دارد و قوانین و مقررات برگرفته از ایدههای پیشکسوتهای فوتبال محلهها و بسیار منحصر به فرد در فوتبال تدوین شده و به جذابیت بازیها افزوده است.
جذابیت این رقابتها تا حدی است که بازیکنان باشگاهی ترجیح میدهند قید حضور در مسابقات باشگاهی را زده و در این پیکارهای جنجال آفرین شرکت کنند.
نبود جذابیت در رقابتهای باشگاهی، پایین بودن سطح کیفی مسابقات، کوتاه بودن زمان مسابقات به دلیل کاهش تیمها و عدم حمایتهای مالی از بازیکنان سبب شده تا آنها لیگ محلات را ترجیح بدهند.
لیگی که بازیکنان از یک یا چند محله بوده و به صورت رفاقتی اقدام به راهاندازی تیم میکنند و بازیکن پیشکسوت و قدیمی سکان دار تیم میشود.
همین مساله منجر به کاهش گرایش بازیکنان به عضویت در باشگاه و تزلزل در ساختار باشگاهها شده و نشان میدهد که فوتبال در محلات همدان جذاب و لذتی بیپایان دارد.
از نکات جالب فوتبال محلات اینکه برخی تیمهای مدعی و صاحب نام اقدام به جذب حامی مالی میکنند و در اغلب مسابقات شاهد هستیم که تیمها با لباس منقش به لوگو و شعارهای حمایتی اسپانسرهای خود حضور مییابند.
میل و علاقه تیمها به باشگاههای مطرح بومی همدان نظیر پاس و الوند، باشگاههای ملی و بین المللی نظیر استقلال، پرسپولیس، سپاهان، میلان، آژاکس، رئال و همچنین واژگان مرسوم در ورزش به ویژه فوتبال نظیر هدف، اتحاد، متحد و تلاش فراوان است.
برخی از تیمها نیز نام تیم خود را مزین به شهید محله خود میکنند و در میان بازیکنان دانش آموختگان مدارک عالیه نظیر دکترا و کارشناسی ارشد نیز دیده میشوند.
۴۰ تیم در لیگ امسال
دبیر شورای ورزش شهروندی همدان با اشاره به اینکه فوتبال جذابترین رشته فعال در ورزش محلات است، گفت: امسال با تلاش دست اندرکاران، مسابقات لیگ فوتبال محلات با حضور ۴۰ تیم منتخب برگزار شده است.
«مرتضی کوکبی» افزود: این مسابقات در چهار زمین انجام گرفت و دور مقدماتی و مرحله نخست حذفی بازیها به پایان رسید تا در نهایت هشت تیم در مرحله دوم حذفی قرار بگیرند.
وی بیان کرد: هم اینک تیمهای هدف، هگمتانه پرسی، کولاک، فولاد نوین، الوند ده متری، پارسیان حصار، امید صدر و شهید سهرابی باید مقابل هم قرار بگیرند.
کوکبی خاطرنشان کرد: در این مرحله نیز تیمهای هدف با پارسیان، کولاک با الوند، شهید سهرابی با فولاد نوین، هگمتانه پرسی با امید صدر دیدار میکنند.
وی یادآور شد: محمد رنجبران رییس کمیته برگزاری، یعقوب انصاری دبیر کمیته، اصغر محمدی مسئول کمیته ناظران، وحید برزویی مسئول کمیته داوران و محمد مجیدی مسئول کمیته انضباطی فوتبال محلات همدان را برعهده دارند.
دهکده محلات احداث شود
مسئول ورزش محلات همدان نیز در این باره گفت: ورزش محلات در سالهای اخیر با حمایت شهرداری و شورای اسلامی شهر همدان جان گرفته است و انتظار داریم شورا و شهرداری نسبت به احداث دهکده محلات اقدام کند.
«سعید پناه آبادی» افزود: تنها دغدغه موجود در ورزش محلات همدان امکانات زیرساختی است که امیدواریم با پیگیریهای صورت گرفته نسبت به احداث دهکده محلات این شهر اقدام شود.
وی خاطرنشان کرد: زمین این دهکده به مساحت ۲۰ هکتار هم اکنون در جاده رباط همدان ایجاد شده و انتظار داریم کارشناسان فنی ضمن بازدید از این منطقه، ارزیابی خود را برای چگونگی ساخت و احداث مجموعه اعلام کنند.
پناه آبادی افزود: شرایط برای توسعه و رونق هرچه بهتر ورزش محلات مهیا است و تنها خواسته ما ساخت دهکده المپیک بوده که امیدوارم تا پایان سال اقدام لازم صورت گیرد.
وی بیان کرد: هم اکنون افزون با ۱۰ هزار ورزشکار و مربی در سطح محلات همدان فعالیت میکنند و امسال در رشتههایی نظیر فوتبال، فوتسال، کشتی، والیبال و همگانی شرکت دارند.